dinsdag 24 februari 2015

VEGAN VIBES: Toppie Tempeh met rijstnoodles! #Omdatskinnyechtlekkeris #Hoeravoormarinades


Tempeh was een vreemd beestje voor mij. Na een maandje vegan besloot ik dat het tijd werd om deze lekkernij uit te testen. Gemarineerd alsjeblief. 
Wist je trouwens dat tempeh ook echt healthy food is? Het bestaat al meer dan 2000 jaar en is gemaakt van samengeperste sojabonen. Met een hoge dosis proteïne is het trouwens een van de gezondste vleesvervangers op de markt en prima voor diabetespatiënten (geen suikerpieken voor jou lieverd!).
Deze Indonesische specialiteit bevat ook véél vezels, wat je darmen extra happy maakt.
Kortom, niet meer twijfelen in de winkel. Dit lekkers moet je testen. Here we go! 


Ingrediënten: 
- 60ml sojasaus
- 2el azijn
- 2cm gember (geraspt)
- 1 teen knoflook (geperst)
- 2tl agavesiroop
- 225g tempeh, in plakjes
- 200g rijstnoedels
- een scheutje sesamolie
- 175g peultjes
- zeezout
- 2el olijfolie
- een handvol koriander


Voor de dressing: 
- 2el tahin
- 100ml plantaardige olie
- 1 teentje knoflook
- 1tl uiengraduaat
- 1el sesamolie
- 2el sojasaus
- 65ml rijstazijn
- 2el agavesiroop
- 1tl hele chilisaus
- 2el gehakte koriander
- 90ml kokend water


How to: 
- Roer de sojasaus, azijn, gember en de knoflook samen met de siroop en 1el water door elkaar.
- Leg de plakjes tempeh in een plat bord en giet de marinade erover.
- Laat 30 minuten marineren. 

- Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet ze af en en schep de sesamolie ervoor.
- Blancheer de peultjes. Giet af en dompel in koud water.
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en pureer tot een glad geheel.
- Verhit in een koekenpan de olie en roerbak de tempeh tot hij goudbruin is.
- Doe de noedels en de peultjes erbij. Verwarm mee.
- Schep op een serveerschaal en overgiet met de dressing.
- Bestrooi met koriander en serveer direct. 


Smakelijk! 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen