zondag 21 juni 2015

SKINNY SINNER: PurplePie! For the love of berries. Strawberries. Blueberries. Oh and pecannuts... off course.


Soms, soms heb je een feestje. Een zomerfeest. Jaarlijkse traditie. En je weet dat je familie steen-goed is in dessertjes maken. En je wéét dat je dat verschrikkelijk vindt, want dat de smaak van rijstpap en tiramisu je nog zo helder voor de geest staat én je het zo waanzinnig lekker vond, dat je amper zal kunnen weerstaan. 
Tenzij... tenzij je gewoon uitpakt met iets waar je zelf compleet los van kan gaan. Iets lekkers, iets knallend, iets waar iedereen toch even een stukje van wil.
En toen plopte er een idee in m'n hoofd. Een raw-taart. Een paarse raw-taart. Met een krokante bodem -nootjes, natuurlijk!-, een heerlijke smeuïge toplaag -nootjes, wat anders?!- en een knallend palletje fruit.


Of deze raw-taart ideaal is voor de lijners onder ons? Eh... Goh, als je zondigt, kan je 't beter met dit exemplaartje doen. Je hebt je lijf alvast niet vergiftigd met suiker en boter, tot zover. Uiteraard is het wel een vullertje, en is doseren best nodig. Maar of je dat zal kunnen...  


Fijn weetje? Ze is echt zo klaar... Dan heb ik het over 20 minuten. Dus... haal die cashewnoten maar al uit de kast! 


Ingrediënten: 


Basislaag: 
- 3 kopjes pecannoten 
- 2 el kokosolie 
- 1 kopje dadels (medjouls), ontpit 
- een snufje zout 
- een half kopje ongezoete kokosrasp


Paarse laag:
- 1 bakje blauwe bessen
- 300g cashewnoten, 4u geweekt
- een half kopje citroensap
- zeste van 1 citroen
- een half kopje agavesiroop
- een half kopje kokosolie
- 2tl vanille-extract
- een snuifje zout


Topping: 
Experimenteer erop los. Ik gebruikte bananen (wat echt lekker is!), blauwe bessen, aardbeitjes uit de tuin, ...
Maar je kan uiteraard ook een hele andere kant op gaan! 



How to: 

- Blend alle ingrediënten voor de basislaag. Gebruik een stevige blender. Hak eventueel de dadels al in kleine stukjes. 
- Vul een springvorm met de basislaag, maak het geheel egaal met een spatel (of iets wat ervoor kan doorgaan).
- Zet in het vriesvak.
- Blend alle ingrediënten voor de creamy laag. Stort uit over de bodem en maak egaal. 
- Versier je taart met wat je maar wil... 
Hou de consistentie van de taart een beetje in de gaten. Ze moet echt een 'cheesecake'-achtige textuur hebben. Zet haar, eventueel, 20 minuutjes op voorhand uit de vriezer, of bewaar haar in de koelkast tot je ze effectief serveert. 
Het is een beetje op't gevoel, maar je zal zien, het is écht impressionant! :)












Vind je deze lekker? Misschien hou je ook van deze... 






Raw Petit-Gervais-pie met frambozenvulling









Raw Snickertaart met dadelcaramel 










Raw Chocolate-pie voor echte die-hards

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen