zaterdag 20 juni 2015

WRAAAUWWWWWfood: Vietnamese loempia's met heerlijke gemarineerde spinazie! Less than 30minutes!


Vietnamese Loempia's! Want ja, het is echt niet ver meer! Binnen een dikke 14 dagen slurp ik noedels en eet ik rijst! 

Mijn kids zijn echte foodies. Al heb ik soms wat werk gehad met het verkopen van mijn maaltijden, meestal zijn ze best tevreden met wat er voor hen op tafel verschijnt. Dit gerechtje is echt een easy-peasy ding om je kinderen voor warm te krijgen. Het zijn loempia's. Loempia's werken.. altijd. 
De vulling van de loempia's maak je zo gek als je zelf wil. Ik maakte twee versies. Een dochterversie (hello spinazie!) en een zoonversie (hello avocado!). Toch waren ze het unaniem eens, ze waren allebei even lekker! 


Laat je niet afschrikken door de ingrediënten en de how-to lijst. Maak je twee vullingen eerst, zet de potjes klaar. Snij je wortel en avocado en week je rijstpapier. Ruim even je keuken op en begin dan pas met het vullen en rollen van de loempia's. Mits enig organisatietalent is het ZO klaar. En dan heb ik het over géén 30 minuten. 

Dit recept is voor 6 rijstloempia's met spinazievulling en 5 rijstloempia's met avocado-wortelreepjes. 

Ingrediënten: 
- Rijstpapier, geweekt in koud water (leg ze een voor een in de gootsteen)
- 2 Worteltjes in lange stokjes
- 1 Avocado, in fijne stokjes

Cashewbleekselderijvulling: 
- 1/2 kopje cashewnoten
- 1/2 kopje worteltjes, in schijfjes
- 1/2 kopje bleekselderij, in stukken
- 1/2 kopje lenteui, in kleine stukjes
- 1el tahin
- 1el sojasaus
- 1el sesamolie
- 1cm verse gember, in stukjes gehakt
- zout
- peper

How to: 
Mix alles tot een smeuïg geheel in de blender, klaar! 


Spinazievulling: 
- 3 grote handen gewassen spinazie
- 1el sesamolie
- 1cm gember, geraspt
- zout
- 1/2tl chilipoeder 


How to:
Mix alles opnieuw in de blender. Gebruik de pulseerknop, je wil geen spinazie-puree! Je kan ook de vijzel gebruiken, als je dat veiliger vindt. 


Dressing: 
- 3el olijfolie
- 4el sojasaus
- 1/4tl kokospalmsuiker
- zout
- een paar draaien chilipoeder 


How to: 
Meng alle ingrediënten in een kommetje en roer goed door.

Groene loempia's: 
- 1el cashewvulling + 1el spinazievulling
Groentenloempia's:
- 1el cashewvulling + 2 reepjes wortel + 2 reepjes avocado 


How to: 
- Leg een geweekt rijstpapier op een schone keukenhanddoek en dep het voorzichtig droog. Je rijstpapier moet goed week zijn, anders beschadig je het.
- Schep je vulling op je rijstpapier, op 2cm van de rand.
- Plooi de zijkanten naar binnen en rol de loempia zo strak mogelijk op.
- Kleef hem dicht met een beetje water en leg op een bordje. 


Bestrooi de loempia's voor het serveren met zwarte peper en sesamzaadjes voor een very-chique effect! #uitpakken!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen