woensdag 17 juni 2015

WRAAAUWWWFOOD: #Zucchini spaghetti and #Pistachio Pesto... Mama mia!


Na het "Dutch-Raw-Food-festival" vorig weekend, ben ik hélemaal in de sfeer. Raw-food overal. Ik kocht mezelf daarstraks een kiemkastje -dat ik dat nog niet eerder had gedaan- en mijn zaadjes staan te weken. Op naar een kiem-juice! 
Tot de tijd dat ik kan experimenteren met allerlei baby-plantjes, kieper ik lekker wat anders bij elkaar. Vandaag had ik echt een pasta-zinnetje. Niets simpeler dan Zucchini, toch?

Ik heb trouwens een bedenking bij mijn Zucchini-spiraal-snijder. Het is een no-go. Ten eerste, ik moet telkens het uiteinde van mijn courgettes weggooien, omdat ik anders mijn vingertoppen dreig te versnipperen tot sliertjes. En... grote dikke courgettes? Tja... die passen niet! 

Zo fan als ik was in het begin, zo jammer vind ik het nu dat ik hem gekocht heb. Hij's een hebbeding, maar niet voor zucchini-spaghetti-lovers zoals ik. Dan moet het vooruit gaan. Mijn foodie-vriendinnetje (Jullie leren haar gauw kennen in juli, ze is mijn stand-in en gaat jullie bedelven met healthy-stuff) kocht een gepimpt exemplaar! Hebben die handel! 
Anyway. Dit in de kantlijn gelaten. Voor slechts 10 euro extra heb je een pimped-out, chromed-out spiralizer, waarmee je in enkele luttele seconden je ganse koelkast ver-slierd. 

Waarom je deze variant van zucchini moet proberen? Easy, er zit een heerlijke vegan-parmezaan op én de pistachio-pesto is echt om met gesloten ogen te genieten van een smaakbommetje in je mond. Uiteraard kan dit ook met gewone pasta! 

Less than 15 minutes recipe! 

Ingrediënten: 
Zucchinispaghetti: 
- 2 courgettes

Pistachio-pesto: 

- 3/4 kopje pistachenoten (gepeld)
- 1/2 kopje olijfolie
- 1 grote bos basilicum
- sap van een halve citroen
- 1/2tl fijn zout

Vegan-Parmezaan: 
- 1/4 kop pijnboompitten
- 1/4 kop edelgistvlokken
- 4 walnoten
- een snuif zout 


How to: 
Zucchinipasta: 
- Haal de pasta door je spirellisnijder... klaar! 

Pistachio-pesto:
- Blend het geheel op lage snelheid, zo krijg je een knapperige pesto. Blend je te snel, krijg je groene puree!

Vegan-Parmezaan:
Blend alles -kort!- en op medium-speed door elkaar. Stop op tijd, het is heerlijk met een stevige 'bite'! 


Meng alles door elkaar en hupla... Om-je-vingers-bij-af-te-likken! Zelfs je kids! 

4 opmerkingen:

  1. Klinkt goed, maar hoe kom ik aan zo'n ding?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op bol.com kan je het bestellen bij het keuken materiaal..https://m.bol.com/nl/s/koken-tafelen/zoekresultaten/Ntt/spiraalsnijders/N/11764/sc/kth_all/index.html?country=BE ...;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben op zoek gegaan op bol.com....kan het toestel helaas nergens vinden?? Staat geen enkel toestel op aan die prijs hoor.

    BeantwoordenVerwijderen