dinsdag 16 juni 2015

WRRAAUUWWWFOOD: Rode Kool met knapperige peertjes en granaatappel -Yes... you'll love this one!-


Er zijn dingen die ik helemaal niet zo fantastisch vind. Rode kool bijvoorbeeld. In 'gare' vorm krijg ik er letterlijk rillingen van. Hoewel ik het al op 100 manieren heb geprobeerd, je krijgt me nooit helemaal gewonnen. Tenzij... rauw! Ik hou van de mooie kleuren, de knapperige structuur en van de smaak -die niet te vergelijken valt met de gestoofde variant-. Bij deze, een van de vergeten groenten op onze blog! 
En ja, het is een raw-salad geworden vandaag. In no-time staat-ie op tafel en geloof me, zelfs mijn kids smikkelden hun buikjes vol! Heb je zin om je te wagen op het raw-food-terrein! Perfect! Je hebt de tijd van het jaar echt hélemaal mee. Lekker buiten in het zonnetje, genieten van een zalige salade. Laat je niets wijsmaken! Groenten zijn zo te variëren! Je kan echt non-stop aan de slag. 
Begin basic... Vervang je ontbijt door enkel fruit of een groene smoothie. Probeer het uur na je smoothie niets anders te eten, zo krijg je een optimale opname van alle voedingsstoffen. Als tien-uurtje ga je voor kerstomaatjes, appeltjes,... Maar hou je bij 1 soort.
En 's middags? Dan kies je een van onze vele salades uit en geniet je van een wereld vol kleur, smaak en textuur
Als vier-uurtje geniet je nog snel van een stukje fruit of kies je opnieuw voor een super healthy sapje. Van een raw-till-4 kikkert je hele lijf op! 's Avonds eet je een gezonde -warme- maaltijd en hup, de energie én dat zomerlijf komen er gewoon zo aan! 
Belangrijk is dat je lichaam kan wennen aan de overgang. Bekijk het als een zoektocht naar lekkers en niet als een verplichting. Probeer jezelf niets kwalijk te nemen als je bezwijkt. Ik at daarstraks ook een rijstwafel... en die was lekker.

Rawfood begint bij healthy ingrediënten. Je kiest ervoor om niets van de voedingsstoffen verloren te laten gaan, kies dus ook bewust voor de beste stuks en ga, als dat kan, voor bio.
Seizoensgebonden? Dat is helemaal lekker, maar soms moeilijk. Daar gaan we niet gek over doen. 


Deze salade is alvast eentje die je moet testen!

Ingrediënten:
- 4 harde conference-peren in plakjes van 0,5 cm
- sap van 2 citroenen
- 1/2 rode kool
- 4el olijfolie
- 2el balsamicoazijn
- 1/4tl kokospalmsuiker
- zout en peper
- 3 lente-uitjes
- 1 granaatappel (de pitjes)
- 3tl kappertjes 


How to: 
- Besprenkel de schijfjes peer met het citroensap en zet even aan de kant. Door het citroensap worden ze niet bruin.
- Rasp de rode kool tot fijne sliertjes. Doe in een kommetje en zet ook even aan de kant.
- Meng de balsamicoazijn met de olijfolie, het zout en de peper. Doe er ook de kokospalmsuiker bij.
- Roer 3/4 van de dressing door de rode kool.
- Leg de peer schijfje per schijfje op een bord (je kan ongeveer drie porties maken) en schep er telkens een beetje rode kool bij. Herhaal tot je een mooi geheel hebt.
- Strooi de lente-ui, de pitjes granaatappel en de kappertjes over de bordjes.
- Werk af met enkele druppeltjes saus, peper en zout. 


Smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten