donderdag 23 juli 2015

VEGGIE VIBES: Pizza, een tikkeletje anders! Voor diegene die ook gewoon thuis blijven ...



Terwijl mijn mede handsoffmyfoodie zich in het verre Vietnam bevindt en iedereen op sociale media zijn mooiste vakantiekiekjes deelt, blijf ik lekker in eigen land.

Vergis je niet ik reis graag, doodgraag zelfs! Samen met mijn mister foodie heb ik al wat prachtige reizen gemaakt. Maar 3 jaar geleden hebben wij ons 'gezinnetje' uitgebreid met een harige baby. Ja, dit kan gek klinken voor velen, maar mijn hondje is echt mijn klein kindje. Deze mini pluisbal heeft mijn hart gestolen en ik kan haar geen nacht alleen laten.

Nu hoor ik vaak dat reizen met kinderen niet eenvoudig is, maar beeld je eens in hoe moeilijk het ook is om dit met een beestje te doen dat niet overal welkom is. Komt dan nog eens bij dat mijn kleintje al begint te hijgen bij 20 graden en ik mijn vakanties graag zwetend doorbreng.

Vakantie is dus niets meer voor ons, maar ik offer dit graag op hoor! Ik zal mij in ons klein Belgenlandje ook wel amuseren. Hoe doe ik dat? Door nieuwe receptjes uit te proberen natuurlijk.

Zo heb ik vorige week deze pizza gemaakt met unieke smaken!

Vegan? probeer dan deze vegan geitenkaas en vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt.

Wat heb je nodig?
voor 2 personen

Deeg
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 100 gr boekweitmeel
  • 50 gr rijstmeel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • snufje zout

Garnering
  • 1 potje zongedroogde tomaatjes
  • 1 tomaat
  • 1 zoete aardappel
  • 2 kleine stukje jalapeño peper
  • geitenkaas of vegan geitenkaas
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 eetlepel kokosolie

How to?

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een mooi geheel.
  • Zet even in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de zoete aardappel in dunne schijfjes.
  • Mix alle tomaatjes (gewoon + gedroogd), 1 stukje peper en de koriander tot een sausje.
  • Rol je deeg dun uit op een bakplaat, met bakpapier.
  • Smeer het sausje erop.
  • Mix het andere stukje peper en de kokosolie, zodat je een pikante olie hebt.
  • Giet dit over de aardappel schijfjes en roer ze goed door.
  • Schik de aardappel schijfjes op je pizza zodat er overal aardappel ligt.
  • Leg hier bovenop een paar schepjes geitenkaas.
  • Bak in de oven voor ongeveer 30-40min, tot je aardappelen gaar zijn.
  • Kruid af naar smaak.

Zin in meer?

 Pizza met havermoutdeeg!


 Pizza van bloemkool!






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen