woensdag 1 juli 2015

WWRRAAUWWWfood: Noodle-loze Pad Thai #omdathetklimaattochaleenbeetjeThaisis !


Wat een weertje! Om eerlijk te zijn, ik weet niet goed meer waar ik precies moet kruipen. Beetje last van hooikoorts en dus werkelijk volledig verstopt. Weinig honger en al helemaal géén zin om aan warme diners te beginnen. 
Mijn schoonzus had zin in een salade. Ik ook. En dan sta je daar, in die warme supermarkt, met het eerste beste shortje en topje dat je vond, je haar recht omhoog en je gezicht verrimpeld -Yes, dit is de don't talk to me-mood-. 
Je hoort het, het moest vooruit gaan, fris zijn én gezond. Hoe meer gezondheid ik nu in m'n lijf stop, hoe beter het functioneert, niet?  
Daarbij komt dat je lijf water nodig heeft, liters. Komkommer bevat maar liefst 97% H²O, nice! -Geen excuus meer om niet te drinken!- 



Deze salade is voor de spirelli-liefhebbers. Maar, je kan het net zo goed met een dunschiller, als je wat geduldiger bent.
Ik gooide er ook een volledige bos korianderblad bij. Het zou helpen tegen de hoofdpijn, en dat is nét wat mijn sinussen kunnen gebruiken vandaag. Wie weet doet het écht wat.
Het zou ook ontzwellend werken. Aha! Echt, dit is precies wat ik nodig heb! 

Pimp je salade met sweet-chilisaus. Je kan ook net zo goed sojasaus gebruiken, maar ik hou wel van een pittig smaakje. 

Ingrediënten: 
- 1,5 komkommer, in spirelli-vorm (vergeet ze niet af en toe even in stukjes te snijden!) 
- 4 wortels, in spirelli 
- 1 zakje taugé, lekker vers én knapperig
- 1 plantje koriander, fijngehakt
- 1,5 hand cashewnoten
- 2cm gember, geraspt in kleine stukjes
- 2 bosuitjes, ook het groene gedeelte, in ringen
- 3el sweet chilisaus 


How to: 
- Mixen die handel! Daar is je salade! Njammie!
- Bewaar in de koelkast voor een super frisse salade! 

Tip! Pimp met sesamzaadjes, dat maakt het extra lekkurr! (Die had ik even niet bij de hand)


Als je hiervan houdt, hou je misschien ook van... 









Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen