maandag 3 augustus 2015

SKINNY SINNER: Granola breakfast!


Nog eens een wreckpot Granola gemaakt, was haast vergeten hoe lekker die wel is.
Ik eet ze meestal met een kokosnootmelk, soya melk, amandelmelk,.. of met een stuk fruit en yoghurt. Eigenlijk zou ik een hele dag door kunnen ontbijten, dus daar probeer ik echt mijn tijd voor te nemen. Niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag.

Start de dag met een stevig en gezond ontbijt, het brengt je metabolisme op gang & de energie die je lichaam hier uit haalt, houdt je de hele voormiddag aan de gang. Een gezonde levensstijl kan dus écht niet zonder een waardig ontbijt.
Nog maar 2 receptjes na vandaag en mijn taak als guestblogger voor handsoffmyfood zit er al op, wat ging dat snel! 

Wat heb je nodig?
(voor ongeveer 8 x ontbijt of 1 grote wreckpot)
  • 250 gr. notenmengeling
  • 50 gr. zonnebloempitten
  • 50 gr. moerbeien
  • 3 vijgen
  • 4 el cashewpasta
  • 50 gr. kokosrasp
  • 50 gr. gojibessen
  • 50 gr. pompoenpitten
  • 3 el honing
  • 3 dadels (ontpit)
How to?
  • Verwarm de oven op 150°.
  • Blend alle ingrediënten in je keukenmachine maar behoud een groffe textuur.
  • Doe het mengsel in een kom en kneed het nog even goed door met je handen dat alles aan elkaar kleeft.
  • Strijk het mengsel uit op een bakplaat en zet voor ongeveer 15 minuten op 150° in de oven.
  • Laat afkoelen en bewaar in een grote wreckpot.
  • Serveer met kokosnootmelk, amandelmelk, soya melk, yoghurt of fruit.
TIP: Je hoeft niet alle ingrediënten te blenden, als je van een grovere textuur houdt.

Meer van dit ?
Homemade Granola!

Banana bread granola!










Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen