zaterdag 19 december 2015

VEGAN VIBES: Say whaaat?! Spaghettisaus -Yes, I know she loves it!- met soja-worstjes #letsgiveherasurprise



Ik ken haar beter dan ze zelf weet, jullie Miss Foodie. 
Luister, als je weet dat je vrouw heel de dag het beste van zich zelf gaf op school, dan wil je haar af en toe verrassen met wat lekkers!  Dus, dacht ik bij mezelf, laten we Lies haar favo-jeugd-spaghettisausrecept  maken, net zoals 'di mama' dat deed! - Aha, zwakke plek daar!-. 

Een bedenking...It has meat in it! En niet zomaar, erger kan helaas niet. Het zijn dé super-populaire, mega-ongezonde cocktailworstjes! (Er was een dag dat ze dat at, maar dat zal ze niet snel toegeven.). Nu, ik als vleeseter beaam het... Ze hadden gelijk, die vegetariërs! De cocktailworstjes uit dé groene afdeling zijn super vers én lekker. En neen dames, hij zal het verschil met de ongezonde gesauste versie niet proeven. They're perfect for your sauce. 

Spaghettisaus -vers- is zo simpel, veel simpeler dan je denkt. Ik dook de koelkast in en vond  alles wat ik nodig had. Het was héérlijk. Hier werd gesmuld door iedereen rond de tafel. 

Noot van haar: True. Je mag altijd mijn spaghetti-saus maken, tomatensaus-met-vegan-worstjes-held! 

Ingrediënten:
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 2 rode en 1 gele paprika
  • bakje champignons
  • 1/2 bleekselderij 
  • 800g tomaten in de blender 
  • halve rode peper, fijngehakt 
  • 1 kop groentenboullion
  • 1 1/2 cup sojavlokken
  • 1/2 cup soja-saus
  • 1 pakje veganistische  worstjes
  • speltpasta (50g per persoon)
  • Je verse lievelingskruiden (rozemarijn, marjolein, tijm, oregano...) 
  • Peper en zout 
How to:
  • Voeg de soja-saus bij de soja-vlokken en laat dit 30min inweken. 
  • Snij alle groentjes fijn.
  • Fruit de ui en look goud.
  • Voeg de rest van de groentjes toe en stoof deze aan.
  • Nu de kruiden. Ik gebruikte zout, peper, oregano, marjolein, tijm.
  • Voeg de geblende tomaten en groentenboullion toe.
  • Laat een 15min koken.
  • Giet de sojavlokken af en voeg samen met de worstjes (in stukken gesneden) toe.
  • Laat dit geheel nog wat pruttelen op een laag vuurtje.
  • Ondertussen kun je de spelt-pasta koken. 
  • Klaar! 


donderdag 17 december 2015

HOME MADE FOOD GIFTS: For all the foodies out there! #merryxmas!



Verlichte tuinen, cadeautjes in de etalages en reclameboekjes vol met versiering, we kunnen er niet meer onder uit: de feestdagen komen eraan! Voor de meeste betekend dit vakantie, drukke familiefeesten en gezellig winkelen. Als je zoals ik, in de verkoop werk is dit meer: extra uren kloppen, geen tijd om cadeautjes te kopen en met de feestdagen in het slaap vallen vanaf je je durft neer te zetten.

Hier had je nog niet aan gedacht zeker? Wanneer geraakt het winkelpersoneel nu zelf in een winkel om kerstgeschenken te kopen?! Thank god for online shopping en natuurlijk ook home made gifts.

Hier een overzicht van onze top 3 home made food gifts die wij vorig jaar uitgedeeld hebben.









Merry Christmas foodies!
xoxo









woensdag 16 december 2015

SKINNY SINNER: December? Tijd voor taart! #aftereight #Mint-chocolate


December is feest ten top bij Handsoffmyfood! Sinterklaas, Kerstmis, nieuwjaar en natuurlijk niet te vergeten: onze verjaardagen.Yep yep, wij foodies zijn echte winterkindjes.
Mijn ultieme verjaardagsgeschenk? Iedereen die smult van een heerlijke taart gemaakt door.....tadaaaa....mezelf. Zalig toch om die bevestiging te krijgen.

Volgende week is het zover, dus ben ik al in de keuken gevlogen. Het resultaat hiervan was deze after-eight taart. Iedereen kent ze toch, de bekende chocolaatjes met munt.

You love it or you hate it, maar na dit taartje zijn er geen haters meer ;)

dinsdag 15 december 2015

LIFESTYLE: Laten we even praten over calorieën! #eatclean #staylean #trainmean


De waarheid over calorieën? Die wil je, als je op dieet bent, niet horen... geloof ik zo. Maar ik vertel ze toch. Want te vaak vragen mensen me via mail hoeveel calorieën er nu precies in onze gerechten zitten. Of, hoeveel punten bij de Weight-Watchers? Wel, ik heb er géén idee van. En om eerlijk te zijn, I don't give a damn. Want, kijk, ik ben slank...Zonder tellen. Neen. Niet door Moedertje Natuur. Helaas! Ik was, net als veel diëtende vrouwen ooit, een héle lange tijd geleden, een echte jojo. Ik sprong van -hoera ik pas in een 36- naar -olala, oei, een 42?- in maximaal 3 maanden en weer terug. 
Dat was de periode dat ik me suf rekende, suf woog, ... Nooit wil ik er meer naartoe. 
Bewust bezig zijn met je voeding. Niet eens met de hoeveelheid, dat is waar je naartoe wil. 

Veel mensen die bezig zijn met hun eten, eten goedbedoeld 'light'. Schrap die handel gewoon uit je hele menu. Van Zero-drankjes tot zero-noodles, van Special K tot magere yoghurt. It's a no-go. Ze doen niets, maar echt niets voor je lijf. Het zit barstensvol rommel die zorgt dat de foute dingen in je lijf blijven rondzweven (kleur-, smaak- en geurstoffen) en de goede je lijf verlaten -want ze werden toch niet opgenomen-. 
Een strak lijf is meer dan een optelsommetje van verbruikte en opgenomen calorieën. Als je cut in je calorie-intake val je af... offcourse! Je lijf heeft honger en gaat zuinig doen met verbranding. Je valt steeds minder af. Dit verhaaltje heb je al zo'n 10 keer gehoord, maar lees het nog een keer. Je valt minder af. Dan stopt het. Het stopt. Het heeft dus geen meter zin. Klaar. 


Het klinkt dus eigenlijk super easy. Stop met diëten. Stop alsjeblief met tellen. Natuurlijk werkt het voor jou om wél te tellen en te diëten. Om de reden die ik hierboven aanhaalde. Je knipt in je voedingsinname. Lees het nog even snel, moest je daar nog een keer aan twijfelen...-wat je doet, sowieso-. 

Even over de calorieën. Een kwart chocolade en een hele komkommer bevatten evenveel calorieën. Dan kan je, als je echt chocolade-zin hebt, toch beter de,chocolade eten, niet? Neen! Die komkommer doet véél meer voor jou! Koolhydraatcalorieën stimuleren de vetopslag en eiwitcalorieën hebben dit minder. De hoeveelheid energie die wordt omgezet in lichaamsvet verschilt héél erg van het soort calorie dat je opeet. Dus... guess again? Je wordt niet dik van appels. Case closed. 
Wil je veel afvallen? Ga krachttrainen. Je hebt hier de after-burn. Nog tot 48u na je inspanning, verbruiken je spieren energie! Toppie! 

Zie je zelf geen resultaat? Logisch. Zie je je haren groeien? Ook niet. Neem foto's in lingerie. Op de zelfde achtergrond in dezelfde pose! Lang leven het selfie-tijdperk! Ik geef eerlijk toe, ik doe het. Vooral 's ochtends. Dan zie ik er gewoon net dat strakker uit dan 's avonds, wanneer ik moe ben. 
En gooi die weegschaal buiten. Die heb je, echt waar, niet nodig, als je ziet op foto hoe dat lichaam van je transformeert! 

Loslaten, is dat niet de nieuwe rage? Mindfullness slimmen? Yes! Go for it ladies! 

En...zie de feestdagen niet als excuus! HandsOffMyFood loodst je er clean door! 

Nog even enkele healthy snacks op een rij, zodat je ze zeker niet vergeet!

Geroosterde kikkererwten 
Ze zijn ideaal om na het sporten te snacken! 

Perfect in je lunchbox. En ze zijn héérlijk. Trust me -al zou ik de zalm nu weglaten... ha!)

RAW-Energy-bars
Eentje van onze ouwe-gouwe Berdien! Yes, ze zijn ideaal na een zware work-out! 

You are awesome! Go for it!
 xoxo Lieselotte 





maandag 14 december 2015

POWER BREAKFAST: Eat like the stars, avocado breakfastpudding! #healthy #greenmorning


De foodie-vibe blijft altijd aanwezig en het laat met niet meer los! Het begint zelfs een soort 'beroepsmisvorming' te worden. Overal valt mijn oog op nieuwe ingrediëntjes en producten. Zo had ik, ongevraagd en zeer gefascineerd, plotseling de fles komboucha thee van mijn lector, in mijn handen. En, maak ik smoothies met de kleuters in plaats van speculaas. Ik kan er niets aan doen, #handsoffmyfood altijd en overal ;)

Het receptje van dit avocado-ontbijtje heb ik ontdekt, door 60 minuten terug te spoelen na het einde van keeping up with the Kardashians. -Ja, ik kom hier voor uit en ben er fier op: ik ben grote fan!-
Wat zag ik daar plotseling: DE celebrity foodie, Kourtney Kardashian heeft een Vitamix in haar keuken staan. Wat maakt ze daar mee? Alvast dit heerlijk breakfast receptje, ontdekte ik, na wat Google- werk.

zondag 13 december 2015

SKINNY SINNER: Pumpkincookies part II #bakethem #snackthem #sharethem


Dit weekend was een echt -ik-heb-zin-om-ergens-te-gaan-liggen-en-er-te-blijven-liggen-voor-altijd weekend. Doodziek was ik. Ik had dan ook nergens zin in. Nope, ook niet om te koken. Het enige wat er nét afkon, waren deze easy-peasy koekjes. 

Hoewel mijn enthousiasme iets lager ligt dan normaal, deze koekjes zijn irresistibly delicious. Yes. Punt binnen. 
Je kan er niet eentje nemen. Je neemt er sowieso twee, of drie. Omdat je wil weten wat je nu precies proefde. Pompoen. Of kaneel. Of pecan?

vrijdag 11 december 2015

VEGAN VIBES: Black Paella... Oh yeay!


Enkele jaren geleden at ik voor het eerst Paella, echt, zoals het hoorde, in Spanje. Het was heerlijk, véél lekkerder dan al de versies die ik ervoor at, in ons koude Belgenland.
Deze week besloot ik het hele recept te hands-off-my-food'n, want, ik had zin in een rijstpotje met lekkere stuff. Nu, witte rijst staat echt op m'n lijstje no-go's... dus die vervangen we door zwarte. Die barst van weer van de
antioxidanten. Joehoe!