zondag 12 oktober 2014

CELEBRATING FALL: Laagjes ontbijt met pompoen, echt herfst in een potje!!





Pompoensoep, pompoenlasagne, salade met pompoen,.... Dit oranje gevaarte kom je het meest tegen in warme en hartige gerechten. Toen we de opdracht kregen van 'Libelle Lekker', om te koken met pompoen, hebben wij wat meer buiten de comfortzone van de pompoen gekeken.
Knoop je keukenschort al maar om, want wij hebben voor jou een 'pompoen-ONTBIJT'!

Ja, je leest het goed! Een heerlijk laagjes-ontbijt dat je zo zoet maakt als je zelf wilt.
In Amerika gebruiken ze de pompoen al heel vaak in dessertjes, dus dachten wij, waarom niet in een ontbijt? -En zeg nu zelf, ontbijt. Bij HandsOffMyFood zijn we er wég van- Good Morning Cinderella! Where's the pumpkin? 

De combinatie pompoen-yoghurt wat vreemd? Geef het een kans, het is zo smeuïg dat je blijft lepelen in je potje... Ja, ook wanneer het tot de bodem leeg is! ;)

Dit ontbijtje vraagt een beetje voorbereiding, maar dat kan je gerust de avond ervoor doen en vervolgens de boel laten slapen in je koelkast. Voor de crunchy granola kan je ons heerlijk home-made recept, met pompoenpitten, proberen of gekochte -lekker easy roasted nuts-gebruiken.
Opgelet: Gekochte granola is meestal niet suikervrij! Check de ingrediëntenlijst op de verpakking! 

#Dessert
Wil je het graag als dessertje serveren? Gebruik dan opgeklopte plattekaas i.p.v Griekse yoghurt.

#Vegan
Dit receptje is glutenvrij, vegetarisch en vrij van bewerkte suikers! -Lekker clean dus!- De vegans onder ons kunnen de Griekse yoghurt vervangen door soja yoghurt. Wij raden Alpro Soya Mild & Creamy aan. Die heeft  dezelfde structuur als Griekse yoghurt en is lekker zoet van smaak! 



Wat heb je nodig?


  • 1/4 pompoen, ik heb de hokkaido gebruikt.
  • 250gr Griekse yoghurt, Soya Mild & Creamy of opgeklopte plattekaas.
  • gemberpoeder (naar smaak)
  • kaneel (naar smaak)
  • handje dadels
  • scheutje plantaardige melk
  • 1/4 theelepel kruidnagel, tot poeder gevijzeld
  • 1 banaan, in schijfjes
  • honing (als je het zoeter wil)
  • 4 eetlepels granola
How to?
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Snij je pompoen in kleinere stukken, verwijder de pitjes en zet in de oven. 
  • Als de pompoen beetgaar is, mag hij uit de oven en afkoelen.
  • Verwijder de schil.
  • Doe de pompoen in je foodprocessor met de dadels, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel en een scheutje plantaardige melk.
  • Mix tot een egale puree.
  • Voeg wat kaneel, gemberpoeder en eventueel honing toe aan de yoghurt en meng goed.
  • Nu kan je je laagjes maken.
  • Begin met een laagje pompoenpuree, dan een laagje yoghurt.
  • Hierop leg je de schijfjes banaan.
  • Nadien leg je nog 1 laagje pompoenpuree en 1 laagje yoghurt.
  • Werk af met granola.
  • Geniet van de herfst, in een potje!

Tip: Maak wat meer pompoenpuree. Dit kan je in nog veel meer receptjes gebruiken, zoals voor onze koekjes die binnenkort volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen