woensdag 14 januari 2015

VEGAN VIBES: Roerbaktofoe in alle kleuren van de regenboog! #rainbowonaplate


Dit is echt "good-food" waar je gewoon op een zondagmiddag mee op je sofa kruipt, inclusief cosy-broek en slobber t-shirt. Of je eet het na een dagje heen-en-weer lopen op je werk, omdat je gewoon geen puf meer hebt om te koken.
Hoe dan ook, dit is een 'gooi-het-in-de-potten-gerecht' waarbij je lui een beetje roert en vervolgens alles heerlijk naar binnen lepelt.
De dag nadien is het nog lekkerder, als het fris uit je koelkast komt. 


Kritisch over tofu? Dit gerechtje haalt je wel over de streep... 

Heb je trouwens ooit al eens gehoord van mindfull-eten? Dit is hét gerecht bij uitstek om helemaal zen te worden. Bestudeer alle kleuren op je bord eens! Gele paprika, kurkuma, rode bonen, jonge groene spinazie, paarse rode ui en rode chilipepers. Ja, hier kan je alleen helemaal blij van worden! 

Ingrediënten: 
- 400g stevige tofu
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 gele paprika
- 1tl komijnpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- wat citroensap
- 1 blik rode bonen
- 200g babyspinazie
- 1 eetlepel fijngehakte rode peper
- 2 eetlepels edelgistvlokken (of parmezaan, als je het niet zo vegan hoeft)
- 2 eetlepels vers gehakte koriander

How to: 
- Dep de tofu droog en breek hem in kleine stukjes. Leg op keukenpapier en zet apart.
- Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook, de paprika, de komijn en de kurkuma toe en bak al roerend tot de paprika zacht is.
- Voeg een scheutje water toe als het te droog wordt.
- Verhit nog een eetlepel extra olie in de uien-pan en voeg de tofu toe.
- Bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Draai de tofu tijdens het bakken af en toe -maar niet té vaak- om. Tofu heeft tijd nodig om te karameliseren.
- Besprenkel alles met een beetje citroensap, wanneer de tofu goudbruin is.
- Schraap de aangebakken korstjes van de bodem.
- Voeg de spinazie, de bonen en de rode peper bij. Bestrooi met edelgistvlokken.
- Schep de ingrediënten goed door elkaar en laat 2 minuten garen.
- Bestrooi met gehakte koriander en serveer onmiddellijk. 


Smakelijk! 

1 opmerking: