vrijdag 18 september 2015

OH MY OATS: Beet 'n Granola! #PinkBreakfast #Omdathetkan #Vitamineboostopjebord


Granola. Lang gaat het hier niet mee. Vorige keer postte ik granola-repen, vandaag een ontbijtje dat ik ergens deze week met zoveel smaak naar binnen lepelde dat ik naar de foto kan blijven staren en glimlachen.

Morgen is het trouwens raw-taart-tijd. Daar heb ik écht zin in. Ik heb er al enkele op het oog, dus komt goed! 


Maar goed, dit wil ik echt even met jullie delen. Maak dit recept in grote massa, echt bederven, daar krijgt het toch de tijd niet voor. Eenmaal gemaakt, eet je het als ontbijt over je plantaardige yoghurt, in je smoothiebowl of gewoon uit een pot als tienuurtje



Nog even een woordje over haver. Over dit powervoedsel is érg veel te vertellen. Je hebt de instant-oats, maar échte haver, dat neem je gewoon niet zo snel mee in de supermarkt. Toch is het écht de moeite waard om havervlokken te kopen!
Havervlokken (instant-havermout is hier de gehakselde versie van), zitten vol eiwitten en vezels. Vezels zijn super belangrijk voor je darmflora. Ze leggen als het ware een 'gezondheidsfilmpje' aan de binnenkant van je lijf. Daarnaast bevat het zowat alle gezonde stofjes (nope, er volgt geen opsomming van chemische fancy namen!) die een strak en healthy lijf nodig heeft. 


Doe daar dan nog een rode-bieten-smoothie met een tikkeltje spicy gember bij en je hebt echt de perfecte combo tussen zoet, hartig, pittig, crispy en soft. De-li-cious!
En dan nu... snel die oven op 180°! 

Ingrediënten Granola: 
- 50g gehakte walnoten
- 50g gehakte hazelnoten
- 50g gehakte amandelen
- 75g gepelde zonnebloempitten
- 250g havermoutvlokken
- 2tl kaneelpoeder
- 1tl vanille-extract
- 1/2 verse nootmuskaat
- 120ml olijfolie
- 100g rozijnen
- 120ml rijststroop
- 75g gedroogde abrikozen 


Ingrediënten Rode-Bieten-Smoothiebowl (1persoon): 
- 1 appel
- 1 kleine rode biet
- 1cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 1/2 banaan (liefst diepgevroren)
- 1/2 el hennepzaad
- 125ml kokosmelk
- sap van 1/2 sinaasappel
- 1 el rijststroop 


How to: Granola: 
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de grof gehakte noten met de zonnebloempitten, de havervlokken en de kruiden.
- Mix daar de olie en de rijststroop goed door.
- Verspreid dit mengsel over de bakplaat.
- Bak in de oven zo'n 25 tot 30 minuten.
- Hussel de boel af en toe wat door elkaar.
- Laat de boel afkoelen.
- Meng met de rozijnen en fijngehakte gedroogde abrikozen.
- Klaaaaaaar! 


How to: Rode-Bieten-Smoothiebowl: 
- Blend alle ingrediënten samen in een stevige blender.
- Klaar! 



Dit vind je misschien ook lekker... 






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen