woensdag 10 februari 2016

SWEET SINNER: Happy Valentine-cookies with #lavender and #whitechocolate-coating



Mag ik je even warm maken voor een eigenhandig-in-elkaar-gedacht koekjesrecept? Ik had namelijk een écht zomer-gevoel vandaag. Ha, ondanks alle verschrikkelijke regendruppels op m'n raam. En, ik had ongeduldige kleuters. Niets beter dan met hen koekjes-vol-zomer in elkaar te knutselen. De geur van de Provence in de keuken, door niets minder dan... lavendel! 
Gezoet met kokosbloesemsuiker zijn ze lief voor je lijf en hebben ver wat karamels-achtig in zich. 

De coating van witte chocolade maakte ik zelf, op basis van cacaoboter. Waanzinnig lekker. En, na een half uurtje koelkast zo krokant-als-chocolade-hoort-te-zijn. 
Guess what, ze zijn helemaal vegan. Als je het speltmeel vervangt door boekweit zelfs glutenvrij. Je maakt ze in no-time mét kleuters en hebt een instant-cadeautje te geef aan al de liefste-mensen-van-de-wereld in je omgeving! 
Happy Valentine lovies :)
20 koekjes: 
Ingrediënten:
Koekjes: 
- 50g kokosbloesemsuiker
- 100g gestolde kokosolie
- 150g volkoren speltbloem
- 1tl lavendelblaadjes (voor culinair gebruik!) 
Chocolade-coating 
- 200g cacaoboter (au bain marie gesmolten)
- 1 vanillestokje (merg)
- 2el kokosbloesemsuiker
- 2el havermelk 
How to: 
- Mix de kokosolie met de kokosbloesemsuiker tot een homogeen, smeüig geheel.
- Voeg beetje bij beetje de speltbloem toe en meng ten slotte de lavendelblaadjes er onder.
- Meng met je handen tot stevige bal en leg vervolgens een half uurtje tot een uurtje in de koelkast.
- Verwarm de oven op 160°.
- Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier, tot een dikte van een halve cm en steek met vormpjes allerlei koekjes uit. Leg onmiddellijk op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Ze zijn gemaakt met kokosolie en zullen snel 'smelten' dus probeer ze zo weinig mogelijk aan te raken met je handen.
- Bak de koekjes zo'n 20 minuten. 
- Smelt de cacaoboter au bain marie en roer de overige ingrediënten er bij.
- Zet in de koelkast en check elke 5 minuten.
- Wanneer je mengsel de textuur heeft van een lopende witte saus (dus géén water-textuur en ook geen pudding!) doop je snel alle koekjes een voor een onder.
- Stijft je mengsel op? Smelt even opnieuw au bain marie.
- Laat de koekjes zo'n 20 minuten tot een half uur krokant worden op een koele plek. 
Njam! Perfect! :) Hier waren er alvast veel blije gezichtjes! 





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen