woensdag 13 mei 2015

VEGGIE VIBES: Gepofte #sweet potato met een heerlijk frisse vulling!



Ik probeer maar 1 keer per week naar de supermarkt te gaan. Ik maak een lijstje van wat ik sowieso elke week koop, kijk dan even of ik misschien een nieuw receptje wil uitproberen en wat ik daar voor nodig heb. Maar daar stopt het wel georganiseerde leven dan ook hoor.

Ik slaag er elke keer in om wel iets te vergeten, vaak is dit het lijstje zelf! Dan sta ik daar zonder leidraad en koop ik waar ik zin in heb. Om dan thuis te concluderen dat ik eigenlijk niet echt iets heb dat tot een gerechtje kan leiden.

Als ik wel een lijstje bij heb, dan is er toch nog steeds 1 ding (of meer) dat ik niet meebreng. Waarom? geen idee want het staat op mijn lijstje, maar ik lees er los over.

Door mijn gebrek aan planning en de vaardigheden om een winkellijstje mee te nemen en te volgen, is dit receptje ontstaan.

Heerlijk, fris en simpel!

Wat heb je nodig?
2pers

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels feta
  • 1 rode ui
  • verse basilicum
  • oregano
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • kokosolie

How to?

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Was je aardappelen, wrijf ze in met wat kokosolie en prik er gaatjes in met een vork.
  • Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal en zet ze in de oven voor ongeveer 30-45min.
  • Snij ondertussen je tomaten en ui.
  • Verkruimel de feta en meng dit met de tomaten en ui.
  • Voeg er de kruiden (naar smaak) en de olijfolie bij.
  • Zet in de koelkast tot je aardappel klaar is.
  • Check af en toe of je aardappel zacht is.
  • Als hij gaar is snij je hem doormidden en vul met de feta-tomaten salade.
  • Serveer met een slaatjes en smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen