woensdag 5 augustus 2015

FOODSPIRATION for foodies #2 en de afwas!

Vorige week gebeurde het, het ergste dat een foodie kan overkomen: de vaatwasmachine begaf het!
 's Morgens trapte ik in een mega grote plas water in mijn keuken.
Ik sta super graag in de keuken, ga met plezier aan tafel, maar een afwasberg kan echt mijn humeur onder nul brengen. Volgens mijn mister foodie heb ik zelfs een afwasgezicht, dat vanzelfsprekend geen vrolijkheid uitstraalt.

Een week lang heb ik elke avond dat gezicht weer moeten boven halen. Maar nu wonder boven wonder, is er iemand mijn vaatwasmachine aan het herstellen, halleluja!


Hierdoor heb ik vandaag geen culinaire uitspattingen kunnen doen en heb ik dus geen nieuw receptje voor jullie. Maar ik heb wel nog wat foto's op wat foodspiration op te doen.

Eerst allemaal vingers kruisen dat mijn vaatwasmachine straks gemaakt is!

 
Lunch: quinoa, gebakken zoete aardappel, spinazie, en avocado. Hierna heb ik er een lente uitje, sojasaus en wat sesamolie onder gedaan. Zo een lekkere en voedzame lunch die snel klaar is en je kan meenemen!

dinsdag 4 augustus 2015

VEGGIE VIBES: quinoa die kan doorgaan als super easy risotto! #comfortfood

 
Risotto was nog niet lang geleden hipper dan hip in de keuken. Je kon het overal krijgen en iedereen probeerde het zelf klaar te maken op allerlei wijzen. Sinds de superfood-hype zei iedereen: move over smeuïg rijstgerecht, wij willen quinoa!

Ik ben dit weekend enkele daagjes aan zee geweest en moest eerst mijn koelkast nog leeg maken. Alle dingen die snel op moesten, voor we vertrokken, heb ik snel bij elkaar gegooid en er wat quinoa bij gekookt. Tadaaaaaaa: een super, fantastisch, smeuïg, risotto-achtig gerecht met het hipste zaadje: quinoa.

Warning, dit is zalige comfort food ;)!

Wat heb je nodig?
voor 2 pers. of 1 heel grote portie

  • 75gr quinoa
  • 1/2 broccoli
  • 200gr kidneybonen (liefst zelf geweekt en gekookt)
  • 2 handjes spinazie
  • 2 eetlepels verse geitenkaas
  • peper
  • een knijpje van een citroen

How to?

  • Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snij de broccoli in roosje en bak deze in de pan op een licht vuurtje.
  • Voeg hierbij de bonen toe.
  • Als de broccoli beetgaar is voeg je de spinazie er bij en roer dit enkele minuutjes rond.
  • Voeg de geitenkaas, peper en citroen toe.
  • Roer alles goed door en serveer met nog wat extra rauwe groentjes zoals diverse scheuten.

maandag 3 augustus 2015

SKINNY SINNER: Granola breakfast!


Nog eens een wreckpot Granola gemaakt, was haast vergeten hoe lekker die wel is.
Ik eet ze meestal met een kokosnootmelk, soya melk, amandelmelk,.. of met een stuk fruit en yoghurt. Eigenlijk zou ik een hele dag door kunnen ontbijten, dus daar probeer ik echt mijn tijd voor te nemen. Niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag.

zondag 2 augustus 2015

VEGAN VIBES: Gegrilde courgette met spinazie & tofu!


Ja ik weet het, momenteel bevind ik mij ergens in het land van de courgettes, omdat het zo een dankbare groente is en omdat ze in mijn tuin voor het grijpen staan!

zaterdag 1 augustus 2015

SATURDAY SMOOTHIE: a green smoothie a day keeps the doctor away x3!!


Ik heb het net gehoord van de weerman, er komen een paar prachtig zonnige dagen aan! Voordeel van het goede weer? Dan hebben we allemaal zin in slaatjes, fruit en allerlei gezonde stuff. Het is toch zo veel gemakkelijker om vettige troep links te laten liggen als het zonnetje schijnt!

Dus steek je koelkast maar vol met de lekkerste groenten en fruit en start je dag met een heerlijke groene smoothie. Hier zijn 3 receptjes waar je mee aan de slag kunt. Maar experimenteer er gerust op los ;)

Tip: Kauw op je smoothie voor een optimale vertering en opname van de vitamientjes!

Wat is jullie favoriete smoothie?

  the classic!













Coconut key lime smoothie!




een über-healthy green smoothie!


vrijdag 31 juli 2015

SKINNY SINNER: Chocolade #vegan wafels voor instant happiness! #ontbijt #chocoladeshock

 
Er zijn zo van die dagen dat je als vrouw gewoon altijd zin hebt in chocolade. Dat het nu komt omdat moeder natuur je maandelijks cadeautje heeft gebracht of gewoon omdat het een baaldag is, je wil en zal chocolade eten!

En oh ja, dit kan al beginnen bij het ontbijt. Ik heb gewoon allerlei wafel ingrediënten bij elkaar gegooid en er een hoop cacaopoeder bij gekieperd. Hieruit ontstonden heerlijke chocolade wafels die mijn ochtend naar een hoger niveau tilden. Welkom instant dit-is-een-geweldige-dag-gevoel!

Ze zijn heerlijk met wat geplette frambozen op of natuurlijk, zoals alles, met pindakaas en banaan.
Waarmee zouden jullie ze serveren?

Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 5 eetlepels boekweitmeel (kan vervangen door een ander meel)
  • 4 eetlepels cacaopoeder of meer als je een chocoladeshock wilt.
  • 1 eetlepel honing/maple syrup/agave....
  • 2 eetlepels gehakte hazelnoten
  • 4 eetlepels plantaardige melk
  • 1/2 theelepel bakpoeder

How to?

  • Prak de banaan en meng met de melk.
  • Voeg hierbij het cacaopoeder, honing, en het meel.
  • Meng tot een mooi geheel en voeg de hazelnoten toe.
  • Smeer je wafelijzer goed in met kokosolie en verdeel het deeg erover.
  • Bak je wafels enkele minuten tot ze een geheel vormen.
  • Smakelijk!

Zin in meer?

    Vegan wafels #1!










Vegan wafels #2, voor de ketjes!











Vegan wafels #3 met havermout!




donderdag 30 juli 2015

VEGAN VIBES: Bloemkool-'couscous'! *SPICES*


Oh-ooooohw! Ik deed zo juist een nieuwe ontdekking!
Met mijn *foodmagazine-verslaving* kwam ik op dit gerecht van Mitchel Van Duren (Paleo Lifestyle Magazine)
Wat een uitvinding om van een bloemkool 'couscous' te maken, en dit was zo enorm lekker. Ik ben er dol op!!! Lieselotte en Charlotte deelden hier ook al recepten in deze stijl, maar voor mij is het de eerste keer dat ik dit maak, dus dacht ik om dit maar even te delen met jullie! 
Misschien hebben jullie dit zelf ook nog niet geprobeerd, zeker doen dan!**TOPPER**