maandag 25 januari 2016

Oh My Oats: Banana Chip Cookie Oat-bread Voor de #chocolade met #banaan-liefde!



Dit is een van m'n simpelste bakrecepten sinds mijn oat-verslaving. Eerst kwam ik met mijn havermoutbrood, vervolgens maakte bananenbrood zijn intreden en nu... maak ik er gewoon een chocolade-chip-cookie-versie van!
Ik was helemaal verslingerd aan alles wat met
chocolade-chip-cookies te maken had. Ik kende ze als kind en vrat ze op met verpakking en al. Nadien bleek er een ijs-variant op te bestaan en toen...toen... werd ik vegan. 
Vegan zijn is een eitje -aha! toepasselijk, niet?-, maar sommige dingen zijn gewoon té lekker om niet te veganisen. Zo dus chocolade-chipcookies. Oh god. Het beslag, zelfs voor het de oven in gaat, is echt om stiekem de pot bij uit te likken. En ik zou liegen als ik beweerde dat ik dat niet deed! 
Niets beter dan de combinatie banaan en chocolade, toch? 
Must be delicious!


Ik maakte het suikervrij. 
Ik maakte het glutenvrij. 
Ik maakte het vegan. 
Gewoon omdat ik hou van heerlijks, eerlijks en lekkers. 

Het brood is het lekkerst als het lauw-warm uit de oven komt, maar als je het goed verpakt kan het gerust een dagje langer mee. Nu, veel langer doe je'r niet mee. Dan is het op-ge-geten! 

Trouwens, voor de volgers. Vrijdag hebben we een eerste meet-and-greet met de eerste HandsOffMyFood-baby! Hoera! Hij houdt van bananenbrood. Ik weet het nu al... :) 

Zin in nog meer havermout?! Op 14 februari houden we een super-romantische havermoutworkshop! Je bent alvast héél erg welkom! Meer info op onze facebookpagina


Ingrediënten:

  • 3 kopjes havermout tot havermeel gemengd
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • ¼ theelepel zout
  • 3 hele rijpe bananen
  • 1el kokosolie
  • ⅓ kopje kokosbloesemsuiker
  • 1 vanillestokje
  • ⅔ kopje fijngehakte chocolade
  • 3 eetlepels havermout
  • 3el gehakte walnoten

How to:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak havermeel door 3 kopjes havermout fijn te malen in de blender.
  • Meng 2 kopjes havermeel met bakpoeder, baking soda en zout. Zet even aan de kant.
  • In een aparte kom meng je de rijpe, geplette bananen, de kokosbloesemsuiker, de kokosolie en het merg van het vanillestokje tot een smoothy en creamy geheel. Voeg het havermeel toe.
  • Meng de chocolade en de gehakte walnoten met het deeg.
  • Stort het geheel in een bakblik.
  • Strooi de drie eetlepels havermout en een eetlepel kokosbloesemsuiker over de top.
  • Plaats 35 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen.

zondag 24 januari 2016

BEAUTIFUL BREAKFAST: Princess pancakes, pink power!! #rodebiet


Op zondag mag het toch een tikje extra zijn, niet? Ik vond lekker van wel en heb voor mezelf pannenkoeken gebakken met rode biet. Lekker zoet en niet te vergeten, ultra pink! Oh yeah pink power. Het liefst van al had ik er nog een beetje glitter op gedaan, maar dat bestaat nu eenmaal eetbaar en gezond. Denk ik toch?

Dan maar een easy peasy chocoladesausje er op! Ik maak dit sausje echt bij alles: havermout, pannenkoeken, bananenijs... Het is klaar in een wip en smaak net als echte pure, zwarte chocoladesaus.

Eigenlijk kan je elke groente bij in je pannenkoekjes doen, dus experimenteer er maar op los! Ga vooral voor kleur en smaakbommetje, denk: spinazie, paarse wortel, pompoen...
Wedden dat die moeilijke eters dan wel hun dagelijkse portie veggies binnen krijgen ;)

Wat heb je nodig?

Pink pancakes

  • 1 kleine rode biet
  • 1 banaan
  • 1 cup havermeel
  • 3/4 cup plantaardige melk
  • eventueel een klein beetje vanille.

Chocolade saus:
  • 1 eetlepel agavesiroop/rijstsiroop
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 scheutje plantaardige melk

How to?

  • Schil je biet en snij in 4 stukken.
  • Mix alles in je blender.
  • Bak op een laag vuurtje in een koekenpan met wat kokosolie.
  • Meng ondertussen de siroop en het cacaopoeder met een vork, tot alle poeder is opgenomen.
  • Dit kan even duren, voeg eventueel al een scheutje plantaardige melk toe.
  • Happy Sunday foodies!!




vrijdag 22 januari 2016

SKINNY SINNER: Let me tell you about the chickpeas and the chocolate cookies!!

Soms denk ik: nu hebben we toch al alle mogelijke receptjes gedeeld met jullie?! Toch blijven we steeds nieuwe ontdekkingen doen en lekkere dingen maken. Vaak zijn het de gekste receptjes die echte snoepjes blijken te zijn.

Zoals vandaag...........Hou je maar vast.............het meest gekke receptjes komt eraan. Na chocolade pizza met bloemkool heb ik een chocolade koekje gemaakt met...............kikkererwten! Oh ja, je leest het goed en neen het was zeker niet walgelijk. Het was zelfs overheerlijk, lekkerder dan lekker, verrukkelijk en alle ander synoniemen die je kan bedenken.

Denk je nu echt dat we te ver gaan? Gewoon proberen, hebben wij je ooit al teleurgesteld....;)

Tip: Ik heb een mini-springvorm gebruik om 1 groot koekje te maken. Maar je kan gerust ook kleine muffinvormpjes kiezen.

Wat heb je nodig?

  • 350gr gekookte kikkererwten
  • 1/2 cup cacao
  • 1 cup havermout
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 banaan
  • 1/2 theelepel bicarbonaat
  • klein scheutje appelazijn
  • 1 theelepel vanille
  • 1/2 kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel cacao nibs

How to?

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Mix alle ingrediënten behalve de cacao nibs in de blender.
  • Roer de nibs erdoor.
  • Doe het deeg in een vorm of vormpjes (best bekleed met bakpapier of van silicone)
  • Bak in de oven voor ongeveer 20-25 minuutjes, dit hangt af van de grootte van je vormpjes. Er moet een krokant laagje zijn aan de buitenkant en nog smeuïg aan de binnenkant.
  • Laat afkoelen of verslind wanneer het nog heerlijk warm is!
  • Serveer met wat gepureerde frambozen en eventueel een bolletje banana-icecream.

woensdag 20 januari 2016

SKINNY SINNER: Perfect nicecream met zure kersen en kokosroom! My guilty pleasure! =)


Ik kan niet genoeg krijgen van 'Pink Food'. Eigenlijk kan ik er ook gewoon een foodblog over maken. Misschien is het wel echt een rubriekje in spé? Volgens mij zou Charlotte daar ook wel voor te vinden zijn... Het is tenslotte zij die jullie bekogelt met hartjesbakvormen! Ha! Deze keer is het niet zomaar roze...Het gaat over roze dat smelt in je mond. Koud en fluffy, zoet en creamy... Zure kersen-ijs!
Ik gebruikte kersen uit het vriesvak. Ga op zoek naar
zure kersen. Die geven een heerlijke frisse toets! 
Nicecream maken is super simpel. We schreven er al behoorlijk wat blogposts over. Het lekker laten smaken is ook peanuts. En ja, deze krijg je zo heerlijk als een wolkje in je mond, no worries! 
Enkele tips! 
1. Vries alleen overrijpe bananen in. Ga er naar op zoek in de winkel of vraag ze even. Vaak zijn ze uit het rek genomen en krijg je ze zelfs aan een lagere prijs! Zijn er bruine vlekjes op? Top! Die heb je nodig! Vries de bananen minstens een nachtje in, in kleine schijfjes gesneden. Doe ze in porties van drie bananen per pakje. Laat ze tien minuutjes ontdooien alvorens in je blender te stoppen. 
2. Vaak nemen mensen plantaardige melk om hun ijs smooth te maken. Niets mis mee. Toch heb ik een ander geheim voor de perfecte soft-icecream... Kokosroom! Het creamy gedeelte van het blikje dus... 
3.  Denk goed na over superfoods, kleuren en smaken in een ijsje! Een perfect trio in een potje! Meestal geeft net dat ingrediënt dat een lekker smaakje geeft, ook een prachtig kleurtje. Zoek dan ook nog een ondersteunend extra-boost-poeder en je hebt gewoon een bommetje gezond! Maak bijvoorbeeld sinaasappel-nicecream met wat extra kurkuma-poeder voor een zonnig kleurtje. Of ga voor açaipoeder bij een bessenijsje! Oh ja... raw cacaopoeder en pindakaas gaan ook prima samen! 
4. Zoet! Begin telkens met een ienie-mienie beetje. Rijpe bananen zijn al heel erg zoet en dus heb je misschien gewoon niets extra nodig! Bij cacao-poeder heb ik wel graag wat zoets... dan ga ik voor een eetlepeltje ahornsiroop! 
5. Op de top van je ijs! Yes, dit is de beste categorie ooit! Toppings maken je ijsje helemaal van jou. Mijn kids houden van cacaonibs, granola of gedroogde blauwe bessen. Verder houden we ook van kokoschips, zaadjes, pindakaas... Geef nu toe, hoe meer rommel op je nicecream, hoe heerlijker hij is! 
Ingrediënten:Ijs! 
- 2 bevroren bananen
-  1/3 cup zure kersen
-  3el kokosroom
-  1tl rodebietenpoeder
- 1tl ahornsiroop 

Kokoscrème:
- 1 blik kokosroom
- 1el ahornsiroop
- 1/2tl rodebietenpoeder 
How to:
- Laat de bananen 10 minuutjes ontdooien voor je ze blendt.
- Blend alle ijsingrediënten tot een creamy, fluffy geheel.
- Blend alle ingrediënten voor de kokoscrème.
- Maak een topijsje en geniet! 

dinsdag 19 januari 2016

SUPER SOUP: Noodlessoup?! Yes, nog een keer! Want het is #snelklaar en #delicious!!



De blog die ik vandaag wil schrijven, is een reminder aan mezelf. Yes, ik heb al twee prachtige kids op de wereld gezet. Tijd voor een derde, dachten we, een maand of drie geleden. 
De afgelopen weken was ik erg bang. Sinds de moment dat ik voelde dat er wat aan de hand was met m'n hormoonhuishouding, begon er een knagend gevoel te broeien in m'n hoofd. Zwanger zijn, dat is hetzelfde als negen maanden een groeiende buik. En wat dan? Na al die tijd heb ik eindelijk een lijf waar ik niet meer elke dag van huilend in m'n sofa duik. Nu wilde ik dat wel een beetje in ere houden. Nu goed, die dikke buik neem ik er graag bij, maar hoe zat het met m'n mindset na negen maanden
Mindsetten is het enige wat telt in een healthy lifestyle, weet je? Als je hoofd niet helemaal overtuigd is van wat je doet, dan lukt het niet. Als je de smaak van pindaboter lekkerder vindt dan de aanblik van een sixpack in de spiegel, kan je het vergeten -ik ben zo iemand!-. 

Voor mezelf heb ik dus een lijstje gemaakt van zinnetjes die ik als mantra aan mezelf vertel voor ik ga slapen. En dat gedurende alle zwangerschapsmaanden en vooral... nadien!  Want, deze 28-jarige healthy-freak gaat op geen enkel moment de controle verliezen over die oh-zo-belangrijke klik in m'n hoofd

*Ten eerste ben ik niet bang om een prachtige baby-buik te krijgen. Ik had er al 2 en ze waren telkens perfect. Die derde kan er ook wel bij. Let's do this!
* Stay sexy. Ook al ben je een mama of mammie-in-spé. You are a woman. En wat voor een. Ga voor high-heals (tenzij je staat te zweten in de sportschool) en ga geen moment voor skinny-jeansbroeken uit de weg. Je bent zwanger. En. Je bent sexy. Bij de bakker. Aan de school. Altijd. 

* Make it look easy. Er is niets moeilijk aan zwanger zijn, twee kleuters hebben, een voltijdse job, een blog en een onstilbare honger. 
* Fashion is your best friend. Blijf dicht bij je eigen stijl en blijf op afstand van zwangerschapsstuff. Natuurlijk kan je wel even een handige elastiek-broek gebruiken maar... doe het altijd met een drop-death-sexy-detail. Die high-heals bijvoorbeeld.

Deze dingetjes gelden trouwens voor elke awesome-vrouw op de planeet. Go for it. 

Nu genoeg gedroomd. De komende zeven maanden kunnen jullie er niet onderuit. Ik deel al m'n grillen met jullie. Voornamelijk de honger-gril. Want dat is hoe m'n leven er momenteel voor 90% uit ziet. Hongerig. Of misselijk. En telkens, met oneindig veel zin in alles wat ik al jaren niet meer eet. Auw. Reden genoeg om goed voorbereid te zijn. Elke keer opnieuw. 

Deze soep stilde m'n honger. M'n misselijkheid. M'n angst. En nadien voelde ik me wel een maandje of vijf ver. 

Ingrediënten voor twee kommen: 
- 1 ui, grof gehakt
- 2 grote wortels, in schijfjes

- 1 teentje look, fijngesneden 
- 1/2 courgette in maantjes
- 1 hand vol groene kool
- 1 tomaat
- chilivlokken
- peper
- zout
- groentenbouillon
- 1el sesamolie
- 30g rijstnoodles in korte stukjes


How to: 
- Stoof de ui, de wortels en de knoflook een minuut of 8 in sesamolie, tot alles gaar lijkt. Het mag niet bruin worden. 
- Kruid met chilivlokken. Voeg de tomaat en de courgette toe. 
- Roer enkele minuten mee en voeg nadien de groene kool toe. 
- Zet alles onder met groentenbouillon.
- Voeg rijstnoodles toe en kruid met peper en zout.
- Kook 30 minuutjes op een laag vuur. 

- Klaar! 

maandag 18 januari 2016

BEAUTIFUL BREAKFAST: dit is een het-is-koud-dus-we-blijven-binnen-ontbijtje, maar ook lekker als het wat warmer is! #boekweit

Wat een ochtend! Alles is wit, wit, wit en kraakt, de winter is er. Stiekem ben ik toch een beetje blij dat ik vandaag het huis niet uit hoef. Ok, ik ben het studeren meer dan beu en mijn hoofd ontploft maar als er 1 ding is dat ik nog meer haat dan is het vrieskou.

Beste koningwinter, dit hoeft allemaal niet voor mij! Ik blijf dus vandaag met mijn neus in de boeken terwijl ik de buren al vloekend hoor krabben aan hun autoruiten. Maar eerst een lekker ontbijtje......

Mijn weegschaal is stuk, dus ik het op gevoel gemaakt. Mijn excuses dus als de verhouding niet volledig kloppen. Voeg gewoon dingen toe tot het van smaak perfect is voor jou ;)

Tip: Is het te vloeibaar? Mix er dan gewoon wat boekweitkorrels door die nog niet geweekt hebben of water havervlokken.

Wat heb je nodig?
voor 1 grote portie

  •  1 eetlepel kokosolie
  • 1 banaan
  • 2 medjoul dadels
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt, de echte a.u.b.! Of natuurlijk plantaardig voor de fulltime vegans onder ons.
  • 4 eetlepels geweekte boekweitkorrels
  • 1 eetlepels boekweitkorrels
  • 1/2 handje gemengde noten of noten naar keuze

How to?

  • De 4 eetlepels boekweitkorrels laat je een nachtje weken in water, giet ze daarna af.
  • Doe dit in de blender en voeg de banaan, kokosolie, dadels en yoghurt en noten erbij.
  • Mix tot een mooi geheel.
  • Roer de resterende boekweit eronder.
  • Versier naar keuze met bv. banaan en cacao nibs.

zondag 17 januari 2016

VEGAN VIBES: Spruitjes! Met Vegan Crumble-kaas & Kikkererwten


Liefste lezers! Ik heb fantastisch nieuws! Binnenkort in het gezin van Mr. en Miss. Foodie komt er een eetmondje bij! Als alles goed gaat, verwachten we onze derde cutie-pie in september! Het is best spannend, want de afgelopen maanden waren best hobbelig als het op zwanger-zijn aankomt. Of toch, zwanger blijven bleek ingewikkeld. 
Toch, tatarataaaaa... Hieperdepiep derde spruit! Geen beter moment om deze klassieker der klassiekers, vorst-groente der vorst-groente klaar te maken! Mr. Foodie blendde de kaassaus in elkaar -végan, lovies!- en grilde de boel in no-time gaar. 
Ikzelf keek vanop een afstandje toe. Doodmoe, in time-out-modus, en behoorlijk misselijk. Maar hé, dit was ZO lekker, dat ik er echt nog wel een bordje meer van had kunnen eten. 

Vegan-food dat heerlijk smaakt én er njammie uit ziet. Het blijft een zalige missie! Spruiten klaarmaken is dat niet altijd. Onze kids én Mr. Foodie zijn echt kritisch. Géén bittere rommel, please! De crumble moet je trouwens altijd in huis hebben. Strooi hem over je pasta, je lasagne, je geroosterde groenten... Perfect. 

Santé lieverds. Op spruitjes. En specifiek, op mijn derde-op-komst. Nog een maandje of zeven geduld. :) 

Ingrediënten:
- 300g spruitjes, in kwarten 
- 2el olijfolie
- 1/4el zout 

Vegan Crumble-kaas: 
- 1/3 cup cashewnoten 
- 1el edelgistvlokken
- 1/2el citroensap 
- 1/2 el lookvlokken / lookpoeder
- 1/4 el zout 
- 1 cup kikkererwten uit blik

Verder: 
- 1 klein doosje haverroom
- 200g spirelli van spelt, farro of kamut 


How to: 
- Verwarm de oven voor op 200°C. 
- Rooster de schoongemaakte spruitjes. Bestrooi ze even met olijfolie en zout. Hou ze ongeveer een kwartiertje in de oven.
- Blend alle ingrediënten voor de crumble, behalve de kikkererwten tot een kruimelig geheel.
- Stort uit over de spruitjes, samen met de kikkererwten en meng het geheel.
- Rooster opnieuw tien minuten en kook ondertussen de pasta.
- Doe de gekookte pasta, de crumble en de haverroom in een pot en kook nog twee minuten door. 
- Klaar! Perfecto!