vrijdag 11 december 2015

VEGAN VIBES; #Vegan #Cheesecake #telekker. Zalig!


Happy Thursday! Hopelijk hadden jullie een erg fijne week! Momenteel sijpelt de kerstsfeer binnen in m'n huis en vier ik hier en daar een verjaardagsfeest. Meteen ook de reden om de daverende stilte op onze blog gisteren. Het was féést! Ik bakte trouwens vegan-spelt-citroen-wafeltjes. Yum! Al vond m'n broer ze wat minder geslaagd... ach! De citroen was er te veel aan, zei-ie. Kan gebeuren, met "Lemon-vanilla-wafels", lijkt me zo. 
Ik post dit bericht, een tijd nadat ik deze heerlijke vegan-cheesecake ma

dinsdag 8 december 2015

LIFESTYLE: Gettin' in shape.. #Statementbowl Yes, I'm a wannebe-skinny-bitch. #anditmakesmesweat



Wat is dat nu allemaal met die "menu's op aanvraag"? Yes, ik hoor je het denken. Wel, het komt verder uit de vraag 'Wat eet jij dan?'. Dat moet, op 'Hoe heet je?' de meest uitgesproken vraag zijn die mensen, die me niet persoonlijk kennen, stellen. Ik eet géén gras, weet je. 
Ik eet gezond. Alles wat vrij is van snelle koolhydraten, geraffineerde suiker, vlees en zuivel. Wat er dan nog overblijft, schijnt echt voor velen een raadsel. Behalve voor jullie, natuurlijk! 

zondag 6 december 2015

Skinny Sinner: Crunchy Amaranth Chocolade Candybar! #Justperfect





Ik heb 'm gevonden! Dé graanreep der graanrepen. De lekkerste, all-inclusive reep ever! Cacaoboter, pindakaas, pecannoten, blue berries... Oh Gosh. Hij was zo lekker! Uit veiligheidsmaatregelen nam ik er slechts eentje mee naar school en bleef de rest in de ijskast. Veilig. Want ik kon ze een na een naar binnen proppen. Zonder enig probleem. 
Zout, zoet.. Mijn collega omschreef'm als een 'gezonde Lion'-snackreep. Ik dacht aan Granola-met-hoogheidswaanzin

zaterdag 5 december 2015

HEALTHY HOLY MAN: Dé Sinterklaas Skinny Sinner Raw 'cheese'cake! #speculaas #mandarijn


Deze nacht is het zover!  Sinterklaas gaat, via de daken, het land rond om alle kindjes te voorzien van snoep en speelgoed. Alhoewel hij volgens mij niet zoveel werk niet meer heeft, want ik heb al heel wat foto's gezien van bergen speelgoed en chocolade!

Wat als Sinterklaas nu eens een lekker, gezonde taart bracht? Een taartje waar iedereen verantwoord kan van smullen, terwijl alle cadeautjes grondig bekeken en uitgeprobeerd worden.Hier zit ze alvast in de koelkast.

Voor deze taart heb je een krachtig blender nodig, type Vitamix. Ik ben er zeker van dat de heilige man een even grote foodie is als wijn handsoff-ies en een hypermoderne keuken heeft. Die man leeft niet voor niets al meer dan honderd jaren!

Tip: Voer er eventueel ook wat cacaonibs bij op het einde, om het sinterklaasverhaal helemaal af te maken.

donderdag 3 december 2015

OH MY OATS: Nog pannenkoeken?! Met pompoen?! Oh ja! #breakfast #vegan


Je moet er wat voor over hebben om een echte foodie te zijn. Dat dacht ik toen ik gisteren om half 7 's morgens pompoen stond te snijden. Ja, ik wou eens wat anders als ontbijt, dat had ik de nacht ervoor voor in bed beslist.
Ik wou iets warm en met veel smaak! Toen viel mijn oog op die mooi oranje pompoen. 'Jij gaat voor heerlijke pannenkoekjes zorgen' zei ik tegen de pompoen, die al weken in mijn ijskast lag. En ik had gelijk hoor!

Ik heb de pompoenpuree zelf gemaakt door geroosterde pompoen in mijn vitamix te gooien. Als je dit op voorhand doet met een hele pompoen bespaar je jezelf heel wat tijd 's morgens en kan je het ook voor andere recepten gebruiken.

Heeft jou blender heb begeven of ben je op zoek naar onmisbaar exemplaar voor een echte foodie? Kijk dan zeker even naar de nieuwe vitamix blender op theblender.be. Tot 31 december kunnen wij jou een kortingscode bezorgen -OMG echt waar?!
Stuur ons een mailtje via Facebook.
Tip: Kies voor de crèmekleurig, voor een retro-touch in je keuken ;)

SSUUUPPEEEERRSSOOUPP: Noodles! Met stokjes! En een goed plan, voor 2016 ... Ja! Ik begin lekker met voorsprong!

Oeh! December is echt daar! Zondag komt Sinterklaas hier, in m'n huisje. En in de namiddag tuigen we de kerstboom helemaal op! Wat is het jaar gevlogen! Ook bij HandsOffMyFood is er zoveel gebeurd! Ondertussen groeiden onze volgers op facebook van 200 naar 1800 (whoowoo!) en postten we meer dan 400 berichten. We leerden jullie kennen, via facebook, mail, telefoon of gewoon... hier, in mijn keuken!
Hopelijk inspireerden we jullie tot gezond lekkers in de keuken. Maar, dat is niet alles. We willen meer doen dan dat! In januari hopen we jullie ook te kunnen helpen met jullie 'goede voornemens'... Hoe we dat gaan doen, dat merk je snel genoeg! 
In elk geval... 2016 is nog té ver af om te wachten om healthy-all-the-way te gaan. Met een druk bezette agenda kwam sporten er niet meer spontaan van. Dus, sport-in-de-agenda-gepland en hop, naar de sportschool! Yes! Gewichten, squatten, zelfs een loopbandje kon er af vandaag!
Wat zijn jullie voornemens! Post ze gerust hier onder! We zijn benieuwd! 
Nog vier weken. Begin dus gerust vandaag. Een maand voor 2 januari. Goede voornemens en een goede maand voorsprong op al de rest.

Dit easy recept is zo gemaakt en voldoet helemaaaal aan jouw perfecte-healthy-lunch op een drukke dag. Maak de soep een dag op voorhand en klaar-is-kees! 

Ingrediënten 4 personen:
- 3 rolletjes soba-noodles (check de ingrediënten, je wil véél boekweit en geen tarwe)
- 1,5l vegetarische bouillon (veganoxx,..) 
- 1el miso 
- 2el sojasaus (kwaliteit merk je aan de prijs... Een goede fles sojasaus reken ik op 8 euro / liter) 
- 1stuk gember van 3cm, geraspt
- sap van 1 citroen 
- 2 worteltjes, in schijfjes 
- een bakje kastanjechampignons, in schijfjes 
- 1 venkel, in schijfjes 
- 1 broccoli, in kleine roosjes 
- 2 ramenassen 
- 150g verse erwtjes

How to: 
- Kook de noodles klaar in een aparte pot. 
- Breng de groentenbouillon aan de kook, samen met de miso en de soyasaus.
- Voeg alle groenten toe. 
- Kook de boek 5 minuten. 
- Voeg de noodles, het citroensap en eventueel lenteui en sesamzaad toe. 
- Klaar!


Yes! Je bent al een dagje ver met je goede voornemens! 

dinsdag 1 december 2015

SKINNY SINNER: Is het al koud genoeg voor een luxe, vegan, warme chocolademelk?! I sure hope so...


Hier zit ik dan: met mijn pyjama  aan -OMG Charlotte het is namiddag!-, dekentje rond en een warme chocolademelk in de hand. Het is dinsdag, dan moet ik pas tegen 's avonds het huis uit. Dus laten we even lekker comfy doen terwijl ik mijn lessen voor de komende weken voorbereid. Of hoe je dit ook beter kan omschrijven: echt dringend hieraan moeten beginnen maar eerst uren op pinterest afgeleid geraken door allerlei recepten en klas ideeën.

"Chocolademelk?!" hoor ik je denken, "Is dat wel handsoffmyfood-proof?". Sweeties, zou ik het anders maken en delen met jullie?  En ja hoor, dat is wel degelijk nog wat slagroom dat je op de foto ziet.

Yep, deze classic, hebben wij zo even geveganized voor jullie! Hoe wij dit getoverd hebben? Check het easy peasy receptje hieronder.