donderdag 19 november 2015
SKINNY SINNER: Oh dear... here they are #chocolate-peanut-fudge-tussendoortjes (Hoeveel mag je er eten?!)
Nomnom! Deze volle, romige, echte fudge-aanvoelende fantastische tussendoortjes zijn ZO simpel om te maken (ik gok op 5 minuutjes + 15 minuutjes diepvriezer), maar oh... ze zijn perfect. En dan bedoel ik niet 'gewoontjes'. Ze waren een van de lekkerste chocoladebonbons die ik in jaren at!
dinsdag 17 november 2015
SKINNY SINNER: Pumpkin pie for Thanksgiving! #vegan #pumpkinizeit
Diegene die geen kleine kinders hebben rondlopen, slaan de Goedheilige gewoon over, en durven nu zelfs al in Kerstsfeer zijn! Ja hoor, ik heb de eerst kerstbomen al zien opduiken en de decoratiewinkels meppen je om de oren met kerstballen en slingers.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook al uitkijk naar de dag dat de eerst noten van de kerstliedjes, uit de boxen komen op mijn werk!
maandag 16 november 2015
SSSUPPPEERSOUP: MISO!? Yeah! Want het is SuperSnel, SuperLekker, SuperHip en ... géééézond voor dat lijf van jou!
Heb je het al gehoord!? Er is wat nieuws hip op de markt! Miso! We gebruiken het al een tijdje, zonder écht te weten wat het is. Nu, afgelopen weekend had ik een Macrobiotische kookles, en werd het allemaal duidelijk.
Dus even. Handjes omhoog voor de miso! Aha!
Miso kan verschillende structuren en kleurtjes hebben, maar diegene die jij zoekt is donkerbruin en gemaakt van sojabonen en gefermenteerde gerst. Miso wordt gedurende jaren of maanden gerijpt en is dus best een krachtig stukje voedsel.
Enneh... waarom is dat nu zo fantastisch? Wel, miso bevat levende enzymen. Ze helpen je vertering een beetje beter op gang zorgen dat alles een beetje beter in evenwicht blijft, daar in je lijf.
Labels:
macrobiotica,
macrobiotisch,
miso,
misopasta,
soep,
spinazie,
ui,
wakame,
worteltjes,
zeewier
zaterdag 14 november 2015
CELEBRATING FALL: Pumpkinize it 3x!!!
Rond deze tijd vorig jaar waren Lieselotte en ik helemaal in to pompoenen! Ja, toen wij nog droomden van een hoop lezers die onze receptjes wilden uitproberen. We waren opzoek naar het winnende pompoenreceptje en dit moest en zal gevonden worden. We organiseerden zelfs een pompoenproefavond voor familie en vrienden. Hier heb ik mijn oranje vriend, de pompoen, toch wel wat beter leren kennen.
vrijdag 13 november 2015
MR FOODIE SPEAKS!

Dé eerste Mr. Foodie-blog. Dat werd zo wat tijd.
Noot van Miss Foodie: "Inderdaad. Waar bleef je?"
Geen idee wie HandsOffMyFood het vaakst bezoekt. Mannen of vrouwen? Ik neem aan vrouwen. Mannen zijn net als ik. Te stoer voor veganistisch voedsel. In die veronderstelling leefde ik tot 2 jaar geleden. Maar dus, terug naar jouw kant van het verhaal. Jullie willen graag meer healthy, clean of -say what?- vegetarisch koken thuis?
En je hebt, net als Miss Foodie, een partner en kids die hier huiverig (niet bang, néé, wij mannen zijn nooit bang!) tegenover staan? Volgens mij wil jouw Mr. Foodie elke dag zijn portie vlees op het bord zien verschijnen? Voorspelbare situatie lijkt me zo! -Boys will be boys, right?!-
Toen Lies, -that's how I call Mademoiselle Foodie- me 2 jaar
geleden probeerde te overtuigen om geen vlees meer te eten thuis, stond ik, -koteletten-patatjes-bloemkool-man- hier zeer weigerachtig tegenover. It was a no-go! Ik moest en zou bij elke maaltijd mijn portie vlees hebben. Van vlees word je toch groot en sterk!? De maanden verstreken en ze gaf het op om mij te overtuigen. Yeah... ze is niet de enige koppige hier in huis.
Toen ze de boeken "De voedingszandloper" en "Skinny Bitch" las, vlogen citaten uit haar 'vakliteratuur' me regelmatig om m'n oren. Wat doe je dan? We deden een poging. Doodsbang was ik... Maar, we deden het met kleine stapjes.
Eerst skipten we het rode vlees. We kookte meermaals per week vegetarisch, en de andere dagen bestond uit gerechtjes met wit vlees en vis.
Ook werd al de frisdrank verbannen uit ons huis. Die was een beetje moeilijker, als Coca Cola addict.. Ik belandde werkelijk even in een regelrechte hel ;).
De weken verstreken en het ging steeds makkelijker. Ik kan niet anders dan het schoorvoetend toegeven. Ik werd fitter dan jaren ervoor. Jaaa... -en nu komt-ie- ik werd er zelfs een pak strakker door!
Alsof ik nog niet genoeg inboette, kwam ZIJ -de vrouw waarvoor ik zelfs de Coca Cola in de rekken liet staan!-, alweer met een nieuw zaakje aanzetten. Koolhydraten. En toegevoegde suikers. Aaaah!
We maakten de stap om zelden nog koolhydraten te verwerken in onze gerechten en al de suiker uit ons huis te gooien. (Zie dat zeer letterlijk. Ik kreeg draagtassen vol voedsel in m'n handen geduwd en dropte het bij diegene die het hebben wou. Want. "WIJ NIET MEER", sprak ze zelfvoldaan. Ze had gewonnen. Vrouwen ook.)
En oké, ik geef het toe, het ging echter veel vlotter dan gedacht. Al moet je natuurlijk wel op de hoogte zijn van de alternatieven die je kan gebruiken. De stap naar effectief veggie en later zelf vegan werd steeds kleiner en makkelijker! -Heb ik dat echt gezegd?-
De huidige Mr. Foodie situatie? Wij eten elke dag zeer gevarieerd. Met grote dank aan jullie. Eis maar veel lekkers! We besteden de nodige aandacht aan het product en de smaken. Ik mis mijn stukje vlees echt niet. Maar, hé, even voor alle duidelijkheid ... Ikzelf ben geen vegetarier, en als ik zin heb in iets dierlijk... tja.. dan eet ik dat elders.
Mijn gewicht is van 95kg gezakt naar 82kg om vervolgens stabiel te blijven op 85kg. Dus dat is mooi meegenomen! Fotoshoots kunnen aangevraagd worden. Want hé, zo'n bijna-vegetarisch, koolhydraatarm en suikervrij lijf, dat is echt best oké.
Good luck with the boys, ladies.
X
Mr. Foodie. Of zeg maar Nick.
Labels:
levensstijl,
levenswijze,
lifestyle,
mannen,
mr foodie,
vegan,
vegetarisch
donderdag 12 november 2015
SKINNY SINNER: Friends are the -raspberries in the chocolate brownie- cookies!
Ik heb altijd een chocolade-probleem gehad! Zolang ik me kan herinneren, ben ik verlekkerd op zwarte chocolade.
Mijn dochter en zoon spraken me trouwens afgelopen week aan en vertelde me dat ze samen een bakkerij zouden openen. Als ze groot zijn. Natuurlijk. Nu bakken ze immers thuis de pannen van het dak.
Dat m'n zoon een echte kok is, daar twijfel ik geen seconde aan. Hij houdt van het hele proces. Het mengen, mixen en creëren van een prachtig kubusje brownie. En dan maar hopen... dat het echt heerlijk wordt.
Ingrediënten:
- 2el lijnzaad
- 5el water
- 1/2 kopje kokosolie
- 3/4 kopje kokosbloesemsuiker
- 1/4 kopje raw cacaopoeder
- 1 1/2 kopje spelt-bloem (volkoren)
- 1tl bakpoeder
- 1 kopje amandelmelk
- 50g raw-cacaostukjes in stukjes
- 1 kopje frambozen (ontdooid)
How to:
- Verhit de oven op 180°.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Meng in een grote kom het lijnzaad en het water. Maak je flax-eggs.
- Doe nu alle ingrediënten bij elkaar en meng telkens heel goed.
- Voorzichtig meng je ook de chocolade en tot slot de frambozen.
- Bak de boel 25 minuten in een oven.
- Laat alls helemaal afkoelen -dat moet, door de kokosolie!- en geniet van dit staaltje lekkers!
Mijn dochter en zoon spraken me trouwens afgelopen week aan en vertelde me dat ze samen een bakkerij zouden openen. Als ze groot zijn. Natuurlijk. Nu bakken ze immers thuis de pannen van het dak.
Dat m'n zoon een echte kok is, daar twijfel ik geen seconde aan. Hij houdt van het hele proces. Het mengen, mixen en creëren van een prachtig kubusje brownie. En dan maar hopen... dat het echt heerlijk wordt.
Ingrediënten:
- 2el lijnzaad
- 5el water
- 1/2 kopje kokosolie
- 3/4 kopje kokosbloesemsuiker
- 1/4 kopje raw cacaopoeder
- 1 1/2 kopje spelt-bloem (volkoren)
- 1tl bakpoeder
- 1 kopje amandelmelk
- 50g raw-cacaostukjes in stukjes
- 1 kopje frambozen (ontdooid)
How to:
- Verhit de oven op 180°.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Meng in een grote kom het lijnzaad en het water. Maak je flax-eggs.
- Doe nu alle ingrediënten bij elkaar en meng telkens heel goed.
- Voorzichtig meng je ook de chocolade en tot slot de frambozen.
- Bak de boel 25 minuten in een oven.
- Laat alls helemaal afkoelen -dat moet, door de kokosolie!- en geniet van dit staaltje lekkers!
Labels:
bakpoeder,
brownie,
cacaopoeder,
cacaostukjes,
desert,
frambozen,
kokosbloesemsuiker,
kokosolie,
lijnzaad,
skinny sinner,
speltbloem,
vegan,
veganfoodshare,
veganisme,
water
woensdag 11 november 2015
VEGAN VIBES; Nutella-cake... raw en suikervrij? #benjewelzekermevrouw"? "Nogal! Ik heb hem gemaakt!"
Boos was ik, de avond dat deze cake door de monden van m'n gasten glipte. Hij was snel verorberd. Geen stuk bleef er heel. Maar, dat was voor ik een goede foto genomen had! Helaas Helaas moeten jullie het dus doen met deze op-het-randje-foto. Al was de taart ver boven die rand qua smaak. Pure chocoladepasta-smaak. Heerlijk. Een mengeling van hazelnoot en cacao, maakte -voor die ene keer- dat Nutella ook écht gezond kan zijn! En wel in deze pure, -dit mag je eten-, variant.
Here we go. Zet alles klaar en je gelooft je ogen niet. In no-time pak je uit met een waanzinnig dingetje-uit-de-koelkast. Ahja, want, deze RAW-cake hoef je niet te bakken! Alles blijft in zijn puurste vorm!
Base:
- 2 kopjes amandelen
- 2 kopjes hazelnoten (geroosterd is oké, als raw niet persé hoeft!)
- 20 ontpitte dadels
- 1/2 kopje cacao poeder (RAW)
- 6 eetlepels kokosolie
How to:
- Meng alle ingrediënten samen.
- Stort de boel uit in een springvorm.
- Druk stevig aan.
- Zet even in de koelkast.
Filling:
- 3 koppen raw cashewnoten, geweekt
- 1 kopje RAW cacao
- 1/2 kopjes hazelnootpuree (maak je zelf!)
- 1/2 kopje agavesiroop
- 1 kopje kokosolie
- 2 vanillestokjes
- zout
How to:
- Meng alle ingrediënten bij elkaar tot een smoothie-textuur.
- Stort uit op de 'base', smeer egaal en zet opnieuw in de diepvriezer.
- Top het geheel nog, na twee uurtjes diepvriezer, met cacaonibs, frambozen,...
- 2 kopjes hazelnoten (geroosterd is oké, als raw niet persé hoeft!)
- 20 ontpitte dadels
- 1/2 kopje cacao poeder (RAW)
- 6 eetlepels kokosolie
How to:
- Meng alle ingrediënten samen.
- Stort de boel uit in een springvorm.
- Druk stevig aan.
- Zet even in de koelkast.
Filling:
- 3 koppen raw cashewnoten, geweekt
- 1 kopje RAW cacao
- 1/2 kopjes hazelnootpuree (maak je zelf!)
- 1/2 kopje agavesiroop
- 1 kopje kokosolie
- 2 vanillestokjes
- zout
How to:
- Meng alle ingrediënten bij elkaar tot een smoothie-textuur.
- Stort uit op de 'base', smeer egaal en zet opnieuw in de diepvriezer.
- Top het geheel nog, na twee uurtjes diepvriezer, met cacaonibs, frambozen,...
Smaaakelijk liefjes! xoxo
Zet twee uur in de vriezer en ontdooi naar eigen goeddunken! :)
Labels:
agave,
amandelen,
cacao,
cacaopoeder,
cashexwnoten,
dadels,
hazelnoten,
kokosolie,
raw cacao,
vanille
Abonneren op:
Posts (Atom)