vrijdag 8 mei 2015

Skinny Sinner: Chocoladepudding (aka chocolate heaven) #nosugar #chocolateaddict







Mijn naam is Sanne en ik ben chocoladeverslaafd. Zo...het is eruit. :-)

Als vrouw zijnde heb ik echt af en toe nood aan een chocoladeboost...in welke vorm dan ook: repen, pudding, saus, mousse,... Echt, zonder chocolade zou ik misschien wat vaker slechtgeluimd rondlopen.
De meeste dames zullen dit wel beamen hé? Toch? ;-)
MAAR: In de meeste producten met chocolade zit zoveel rommel, zoveel suiker. En NEEN, dat willen we ons lichaam echt niet blijven aandoen.
Daarom stel ik jullie dit chocoladepudding- recept voor zonder geraffineerde suikers. Echt...to die for!
Ingrediënten:
  • 2 avocado's
  • 2 cl plantaardige melk (ik gebruik rijstmelk voor de neutrale smaak)
  • 1 grote banaan
  • een grote scheut esdoornsiroop
  • cacaopoeder (ongezoet)
  • als crunchy bite strooi ik er wat amandelschilfers overheen
  • rood fruit (framboos) om er bovenop te leggen.
How to:

Alles in de blender! Genoeg blenden tot het een gladde massa is. Als je een iets vastere structuur wil kan je er nog wat dadels aan toevoegen.
 Je kan nog afwerken met wat rood fruit, stukjes banaan, nootjes,...

Tip: Gebruik avocado's en bananen die goed rijp zijn! Anders zijn ze veel te hard en zit je met brokkenpap. ;-)

Smakelijk!

donderdag 7 mei 2015

VEGAN VIBES: Spiralized Raw Zucchini Salad with Avocado #touchofsummer #5minutestomake


Vers, supersnel en echt héérlijk. Deze salade was een toevalligheidje en kostte me de volle 5 minuten om te maken. Er komt geen kookpot aan te pas en het is het ideale gooi-alles-bij-elkaar gerechtje zonder veel afwas. 
Gebruik, net als gisteren trouwens, een spiraalsnijder. Superhandig! Heb je dat niet? Voor courgettepasta (zucchini) kan je net zo goed een dunschillertje gebruiken. Dan heb je... inderdaad tagliatelle! 
Ontdooi de tuinbonen onder warm water en duw ze uit hun schilletje. Geen zin in? Ook goed, dan kieper je ze er gewoon bij. 

Ingrediënten: 

- 1 kleine / medium courgette
- 1/2 citroen
- 1/2el olijfolie 

- zeezout en peper
- 1 avocado

- een handvol gehakte basilicumblaadjes
- een kopje tuinbonen, al dan niet zonder schilletje


How to:
- Maak courgettepasta met je spiraalsnijder.
- Knijp de citroen uit in een kommetje, doe hier de olijfolie, de peper en het zout bij. Zet even aan de kant.
- Snij de avocado in kleine blokjes en meng onder de courgettepasta.
- Voeg de tuinbonen erbij.
- Giet je dressing over de pasta en zet door elkaar.
- Werk af met de basilicum.

Klaar! Enjoy! 

woensdag 6 mei 2015

VEGAN VIBES: Sugar snasnapsnap... Asian Carotinni Salade!


Voor deze fijnigheid heb je een spiraalsnijder nodig. Ik bestelde de mijne op bol.com en heb er nog geen moment spijt van gehad! Het is gewoon super fijn om courgette, worteltjes,... in fijne slierten te 'scherpen' (want daar lijkt het op, alsof het dikke grote potloden zijn) en vervolgens op je vork te draaien.
En he, weg met ongezonde tarwepasta. Dit verdient, echt waar, een plek in elke healthy-kitchen. 


Laten we het even hebben over deze fantastische pasta-van-worteltjes-schotel. Hij is heerlijk. De kleuren zijn ook zo gezellig, dat je blijft kijken. Het is echt een lentegerechtje. Het barst van de groenten -oké, een piepklein beetje noodles maar dat is nu net onze skinny sinner- en geeft je een vol, maar géén ei-vol gevoel. Jippie. Dit hebben we nodig. 
Maak de dressing, kook de noodles en blancheer even de tuinbonen ...Hup. Klaar. Echt, dit vraagt geen concentratie. Enkel een dubbel vuur en twee potten kokend water. 
Oh ja, en rooster ook even je sesamzaadjes.


Ingrediënten (4 personen)
- 200g sobanoodles
- 4 grote wortels (winterpenen zijn ideaal)
- 2 kopjes tuinbonen (diepvriezer)
- 4el sesamzaadjes (geroosterd!)
- 350g sugarsnaps
- een handvol gehakte koriander

Dressing:
- 5el donkere sojasaus
- 2el notenolie
- 1el sesamolie
- sap van 1 citroen
- 1el agavesiroop
- 1el witte MISO
- 2el geraspte gember
- 1/2tl chilivlokken of een halve verse rode peper 


How to: 
- Kook de noodles volgens de verpakking.
- Blancheer de tuinbonen kort.
- Maak, met behulp van je spiraalsnijder, van je wortels een vrolijke spaghetti.
- Snij de sugarsnaps in de lengte doormidden.
- Hak de koriander fijn.
- Rooster de sesamzaadjes.
- Verwijder de 'velletjes' van de tuinbonen als je ze een mooie groene kleur wil geven. Heb je geen geduld voor dit karweitje -wij deden het gezellig met twee en hadden het over waarden en normen in onze kids hun opvoeding... leerrijk...uhum...-, kieper ze dan gewoon zo in de kom.
- Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een apart kommetje en klop je dit stevig door.
- Hussel alles door elkaar. 


Klaar is je suuuperlekkere Asian Carrottini salade! 

dinsdag 5 mei 2015

SKINNY SINNER: Tropical snack: Bountybolletjes... #fastbite #holidayfeelings






Samen met wat collegaatjes ben ik een paar maanden terug de uitdaging aangegaan om een 30 dagen sugarfree te eten. Uiteraard nog wel natuurlijke suikers. We blijven vrouwen ;-) !
Vermits ik toch redelijk verslingerd ben aan de heer-lijke smaak van chocolade en kokos dacht ik wat te experimenteren met suikervrije varianten.
Al snel kwam ik terecht bij DADELS! You gotta love dates. Ze zijn lekker zoet, oh zo gezond en je kan er alle kanten mee op!
Het liefst van al zou ik overal dadels aan toevoegen. Maar ik probeer me in te houden!

Na dit receptje uit te proberen nam ik een paar bolletjes mee naar school. En ja, het was een SUCCES  bij de collegaatjes! (uiteraard voor diegenen die graag kokos eten).
Ik had een stuk of 8 bolletjes meegenomen die dag....ik kan jullie wel vertellen dat die de dag niet hebben overleefd!

Eerlijk: sluit je ogen bij het eten van deze kokosbolletjes en je waant je op een tropisch eiland. In een ligstoel, cocktail in de hand, gitaar op de achtergrond in samenspel met het geluid van golven. Mmmmm. * droom droom*

Een tip: Ik vind ze heerlijk als ze net uit de vriezer komen. Net bounty- ijs! 

En nu...let's go tropical!

Ingrediënten:

  • 250 gr. medjooldadels
  • 3 eetlepels cacaopoeder (ongezoet, suikervrij)
  • Beetje limoensap voor de frisse toets.
  • Indien je stevige bolletjes wil (tl. kokosolie) --> Ik gebruik het niet, ik heb ze graag lekker soft.
  • kokosrasp of kokospoeder (hoeveelheid zelf te kiezen naar smaak)
How to:

De medjooldadels ontpitten en in de blender samen met het cacaopoeder. Beetje limoensap toevoegen.
Beetje kokosrasp/kokospoeder toevoegen aan het mengsel.
Laten rusten in de koelkast tot je gemakkelijk bolletjes kan rollen.
Een beetje kokospoeder in een bordje leggen. De bolletjes hier wat door rollen.
In de vriezer of de koelkast leggen.

Voor een nog frissere toets kan je eventueel wat limoenschil raspen en door het mengsel laten gaan!!! Lekker!





maandag 4 mei 2015

VEGGIE VIBES: Burgers gone NUTS! MET heer-lijke basilicumdressing #snellehap #healthyburger



Burgers burgers burgers. Ze worden overal rond je oren geslingerd en zijn ge-wel-dig populair als snelle hap.
Maar meestal niet veggie en ook niet geweldig gezond. :-)
Aha! Een uitdaging om een heerlijke en healthy burger uit te vinden, nietwaar?
Ik heb al vele receptjes uitgetest, maar ik moet zeggen dat dit toch een van mijn favorieten is.
Zo crunchy, die notensmaak, havermout. Oh, en die basilicumdressing! De ZO-MER in je mond...niet gelogen!

Heb je weinig tijd, een blender/mixer en ben je een nootfanaat? Dan is dit DE burger voor je...
Persoonlijk eet ik 'm graag op een gegrild volkorenbrood of een ciabattabroodje. Als je het nu EXTRA healthy wil maken kan je het brood ook gewoon laten. Met een zomers slaatje is het minstens even lekker.  :-)

Ready to GO NUTS?


Ingrediënten voor +- 4 burgers:


  • 1 rode ajuin
  • 1 teentje look
  • 100 gram havermout
  • 150 gram noten ( ik gebruik: pecannoten, amandelnoten, walnoten, hazelnoten en zonnebloempitten)
  • een eetlepel verse gehakte peterselie
  • een eetlepel tomatenpulp 
  • een ei (of twee eieren...zelf een beetje kijken hoe goed het bindt)
  • gedroogde kruiden: zout, paprika, komijn, koriander,citroenpeper, oregano 
  • een beetje limoensap voor de frisse toets.

Ingrediënten voor de basilicumdressing:

  • een potje griekse yoghurt of magere plattekaas.
  • limoensap van 1 limoen.
  • verse basilicum (toevoegen naar smaak..ik gebruik een hele plant)
  • gedroogde kruiden: citroenpeper, zout, cayennepeper. 
  • Afwerken met een basilicumblaadje.

How to:

Burgers:

Om te beginnen snijd je de look en de ajuin erg fijn en hak je wat peterselie.
Dan neem je de notenmengeling en hak je die even fijn(er) in de blender/mixer/keukenrobot. Hak ze ook niet TE fijn als je die echte CRUNCH wil bewaren.
Gooi alles samen in een kom met de havermout, de tomatenpulp, het eitje en de kruiden.
Prak alles met een vork en laat het mengsel even rusten in de koelkast (+- 5 minuutjes).
Neem je mengsel terug uit de koelkast en rol bolletjes (waar je nadien dan burgers van kunt kneden).
Laat het mengsel nog een 20-tal minuutjes in de koelkast staan alvorens te bakken in een klein beetje olijfolie. Zo wordt het ietsje steviger.

TIP: Hou je niet te veel vast aan hoeveelheden! Als je denkt dat het te plakkerig is voeg je nog wat noten of havermout toe... Als je liever wat meer noten hebt: ga je gang!
Je kan hier erg in experimenteren naar eigen smaak.

Basilicumdressing:

Alles in de blender!
Wees royaal met de basilicumdressing over je burger te gieten. Dat geeft het die extra zomerse, frisse toets! 

SMAKELIJK!
















zondag 3 mei 2015

SKINNY SINNER: #Raw carrotcake met #cashewtopping "Vegetables are a must on a diet"... Cakeluv ladies!



De basis van deze rawcake is ... wortel! Uiteraard. Niet geraspt. Neen, ik heb ze gewoon in kleine blokjes in de blender gekieperd -hallo sapjes en vitamines!-
Alarm! Voor deze cake heb je goed materiaal nodig. Je blaast er je eigen blender zo mee op, dus ga voorzichtig te werk. 

Maar even terug naar het begin. Deze fantastische cleane rawcake. Ze ziet er geweldig lekker uit -complimentje aan mezelf!- maar ze is ook gewoon een prachtig staaltje teamwork van mij en meneer Foodie! Hij maakte de frosting, praatte zachtjes in op de blender en zorgde voor dikke creamy papjes. Ik deed de laagjes, de topping en het detailwerk. Mooi verdeeld. Net wat we ook met de taart zelf zullen doen! 

Versier de taart echt met wat je wil. Ik gebruikte lavendel, maar als je er een afkeer van hebt -en ik weet dat wel meer mensen de parfumsmaak echt niet kunnen appreciëren-,  ga dan zeker voor kokosrasp, kaneel of misschien zelfs cacaonibs -al zou ik de laatste niet zelf over wortels strooien, maar goed-. 

Uiteraard, uiteraard, net als bij de meeste rawcakes... handjes omhoog voor de cashewnoot. Je kan er niet omheen. Dit is de meest veelzijdige noot die moeder Natuur ons gegeven heeft. Je maakt er in no-time room, frosting, kaas of gewoon notenpasta van. En hemeltje... het blijft lekker! Zelfs om zo, rauw, geroosterd of gezout in je mond te proppen.

Als ik hem kon brengen, bracht ik deze carrotcake gewoon even in slides gesneden tot bij je aan de deur, zodat je kon proeven van de heerlijke ongebakken, verse, sappige worteltjes die samen met dadels en havermout de basis zijn van dit waanzinnig lekker stukje taart. Jammer genoeg lukt het me enkel om een watertandende foto online te gooien dus... geniet, probeer en vooral... Laat ons weten wat jij ervan vond! 

Ingrediënten: 
Frosting: 
- 2 kopjes geweekte cashewnoten
- 2el citroensap
- 1 kopje ontpitte medjouldadels
- 1/3 kopje agavesiroop
- water, als het nodig moest zijn -doe er zuinig mee!-


Carrotlayer: 
- 2 grote wortels (winterpenen)
- 1,5 kop havermeel (blend havermout tot meel)
- 1 kopje ontpitte medjouldadels
- 1/2 kopje kokosrasp
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 kop gedroogde ananas (kan je zelf maken: leg hem, in fijne schijfjes, 5u in een oven van 40°) of vervang door extra dadels 

Topping: 
- Walnoten
- Lavendel
- Gehakte pistachenoten
- Kaneel
- Kokosrasp
- ... 


How to: 
- Blend alle ingrediënten voor de frosting op zeer hoge snelheid. Je krijgt een creamy massa. Heb geduld tot je echt géén brokjes meer ziet van de noten. Proef... Yep, hmm.
- Zet dit even opzij -niet in je koelkast!-.
- Snij de worteltjes in kleine blokjes, niet raspen! Het sap maakt de wortelcake echt perfect smeuïg.
- Doe alle ingrediënten in je blender. Begin eventueel met de wortels en voeg dan geleidelijk aan de rest toe, om je blender te sparen. Dadels doe je best een voor een op het einde, als je zeker weet dat je blender het havermeel en de wortelpuree tot een egale massa krijgt.
-Giet de helft van het wortelbeslag in een springvorm, bekleed met bakpapier en strijk uit. Zet 20 minuutjes in de vriezer.
- Na 20 minuutjes schep je 1/3 van de frosting over de cake en spatel je hem mooi egaal uit over het wortelbeslag. Laagje 2 is klaar. Zet het 10 minuten in de diepvriezer.
- Na 10 minuten werk je de cake af met een laatste laag wortelbeslag. Zet de cake 2 uur in de diepvriezer tot hij volledig bevroren is.
- Haal de cake uit de springvorm en bestrijk met de laatste frosting. Eventueel ook aan de zijkant. Bestrooi met gehakte pistachenoten, lavendel en walnoot of... laat je fantasie de vrije loop! 



Enjoy! 

zaterdag 2 mei 2015

OH MY OATS: Breakfastcupcakes met een #raw en #vegan tintje! Lekkuur, glutenvrij en supergezond!


Laat op de avond, maar ik heb een excuus! Ik kookte tot 10 minuten geleden aan mijn ontbijtje voor morgen! Deze Raw Vegan (dan moet je de bijenpollen even achterwegen laten) cupcakes zijn absoluut fantastisch. Helemaal glutenvrij (havermeel!) en gezoet met agavesiroop. Wie jaloers is op mijn zondagochtend steekt z'n hand maar in de lucht!

Ik méén het. Ik ben echt onder de indruk. Voor mijn hele healthy foodavontuur, was ik een cupcakelover. Ja, zo eentje die smost met suikerpasta en figuurtjes kneedt, die je gewoon niet wil opeten omdat ze je een instant overdose sugah geven.
Maar dit... oh dear! En de basis. Oats Oats Oats! Ik blijf erbij, het is tovermiddel! -Is er iets wat je er niet mee kan maken, ik bedoel... serieus... We hebben echt al op elke mogelijke manier havermout gebruikt op onze blog en het blijft verrassend.


Ingrediënten: 
Bodemlaag: 
- 3/4 kop havermeel (blend havermout tot meel)
- 2 el water
- 1el kokosolie
- 2el agavesiroop

Toplaag:
- 1 + 1/2 kop havermeel
- 1 kop blauwe bessen
- 1/5 kop agavesiroop
- 3el kokosolie


Topping: 
- Bijenpollen (optioneel)
- Gehakte pistachenoot
- Cacaonibs
- Lavendel
- ... 


Zorg dat de kokosolie lopend is. Je kan hem smelten in in de microgolfoven, als het niet echt helemaal raw moet zijn voor jou. Ik zet hem gewoon eventjes boven men kopje koffie in een bordje. :) 

How to: 
Bodemlaag: Mix alles door elkaar tot je een kruimelig havermoutdeegje krijgt. Rol het uit met een deegrol en druk er met een vormpje of glas rondjes uit. 

Je hebt nu een soort 'zandkoekje'. Zet ze even in de ijskast om op te stijven.

Toplaag: Mix alles door elkaar tot je een dikke paarse brij krijgt. Doe alles in een spuitzak met brede mond en spuit een hele dikke laag op de bodempjes. Ik ben niet zo'n 'alles-moet-hetzelfde'-kok, maar als je wil kan je hier even uitpakken met je vaste hand.
Bestrooi met topping naar keuze! 


Goeiemoorgeeeeeeen!