donderdag 6 november 2014

CELEBRATING FALL: Pumpkin chocolate chip cookies!

 
Het heeft even geduurd voor ik dit pompoen receptje deelde met jullie. Maar ik beloof het, ze zijn het wachten meer dan waard!

Deze koekjes hebben hoog gescoord tijdens de pompoen proefavond en zijn gewoon super lekker.
Ze zijn een gezonde variant van de, door iedereen geliefde, chocolate chip cookies. Of zoals sommige ze ook kennen, de New Yorkers van de Aldi.

Weet je dat er in Amerika hotels zijn waar je dagelijks zo een mega groot en warm chocolate chip cookie krijgt, heaven toch gewoon!! Helaas wel een aanval op de lijn, misschien moeten we ze dit receptje eens doorsturen?

Deze pompoenkoekjes hebben een heerlijke herfsttwist -hello!, pompoen en kaneel-. Verslind ze als tussendoortje of bij een lekker warm tasje thee.

Opgepast door ze rijzen nogal fel dus maak ze zeker niet groot. Ik had de eerste keer koeken zo groot als een pistolet!

Wat heb je nodig?

  • 110gr havermoutmeel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 4 eetlepels pompoenpuree *
  • 2 eetlepels plantaardige melk
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel bicarbonaat of bakpoeder
  • Stukjes chocolade 86% of cacaonibs
  • kaneel
  • gemberpoeder
  • nootmuskaat

* Bak stukjes pompoen in de oven tot ze beetgaar zijn en pureer ze. Of gebruikt wat pompoenpuree die je nog over hebt van het laagjes-ontbijt.

How to?

  • Verwarm je oven op 180 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Meng het havermoutmeel, kokosbloesemsuiker en bicarbonaat.
  • Kluts het ei en meng dit onder de pompoenpuree met de melk en de honing.
  • Smelt de kokosolie en voeg dit voorzicht bij het pompoenmengsel.
  • Doe hierbij je droge ingrediënten en kruid af naar smaak met kaneel, gemberpoeder en nootmuskaat.
  • Als laatste lepel je de stukjes chocolade onder het deeg.
  • Maak op het bakpapier kleine koekjes van dit deeg.
  • Bak ongeveer 15 minuten in de oven.

woensdag 5 november 2014

VEGGIE VIBES: Vol-au-vent met knolselderfrietjes, weer een klassieker in een veggie-jasje!


Zoals beloofd gingen wij voor jullie echte klassiekers proberen in een veggie jasje te steken. Wel vandaag voor jullie veggie vol-au-vent met sojabrokken!

Sojabrokken? Ok, toegeven het woord klinkt niet smakelijk, maar ze zijn het wel. Je vindt ze bij Bio planet en lijken op mega grote rice krispies.

Het voordeel aan veel veggies receptjes is dat ze snel klaar zijn. Deze vol-au-vent moet geen uren staan prutellen omdat er geen kip moet gaar worden en is al klaar op 15 minuutjes!

Een echte vol-au-vent of koninginnenhapje komt steeds met zo een klein bladerdeeg gebakje. Nu super gezond is dit niet en ik ben er nooit fan van geweest. Dus ik laat het weg, maar eet ze er gerust bij als je niet zonder kan.

Ik heb deze gegeten met frietjes van knolselder, lekker gezond!

Wat heb je nodig?

  • 500gr champignons
  • 175 gr sojabrokken (voeg gerust meer toe als je graag een zware vol-au-vent hebt)
  • 1 grote ui
  • 2.5 dl groentebouillon
  • 60 gr speltmeel
  • 3 eetlepels olijfolie of echte boter
  • 4 dl plantaardige melk
  • peper en tijm
Voor de frietjes
  • 350 gr knolselder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel paprika poeder

How to?

  • Verwarm je oven om 200 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Snij je knolselder in frietjes en doe in een kom.
  • Smelt de kokosolie en giet dit over de frietjes.
  • Voeg hierbij nog  het paprikapoeder en meng goed.
  • Verdeel je frietjes over het bakpapier.
  • Bak in de oven tot ze een kleurtje krijgen (ongeveer 30 min)

  • Snij de ui fijn en fruit deze in een grote kookpot.
  • Snij je champignons in grove stukken en voeg deze bij de ui met een theelepel tijm.
  • Als de champignons hun vocht beginnen af te geven voeg je hierbij de sojabrokken en de bouillon.
  • Laat ongeveer 10 minuten koken. 
  • Nu maak je je roux met het speltmeel, melk en olijfolie of boter.
  • Voeg dit na 10 minuten bij je champignons en sojabrokken.
  • Kruid goed af met peper en tijm.
  • Serveer met je knolselder frietjes en verse groentjes.

maandag 3 november 2014

SKINNY SINNERS: Smeuïge brownies met verborgen bietjes!

 
Ik heb het al eerder gezegd, rode bietjes zijn zoooo gezond!! Omdat niet iedereen warm loopt van de geur van bietjes heb ik ze dit keer verborgen in een overheerlijk smeuïge brownie.

De BFF haalt ook haar neus op voor de boerderijgeur van bietjes telkens ik met een nieuw receptje af kom. Dit keer ben ik slimmer geweest en heb er niets over gezegd.
Bij deze dus, sorry bestie om je iets te geven wat je denkt niet te lusten! Maar je hebt ze toch maar goedgekeurd  ;)

Deze brownies zijn ook een leuk idee om je kids wat meer groenten te doen eten. Pssst, ze gaan het nooit weten hoor.

Heb je nog wat bietjes over? Maak dan 's morgens of voor het sporten onze heerlijke Beet it! smoothie.

Tip: Als je liever de rode biet wat rustiger introduceert gebruik dan wat meer courgette i.p.v. bietjes.




Wat heb je nodig?
  • 300gr gekookte rode biet (opgepast het sap maak roze vlekken!)
  • 100 gram courgette
  • 50gr cacaopoeder
  • 60gr kokosbloesemsuiker (vervang eventueel door 2 eetlepels honing)
  • 1tl bicarbonaat of bakpoeder
  • zeezout
  • 3el kokosmelk
  • 2el kokosolie
  • 2eieren
  • 1 el vanille extract
  • 60 gr speltmeel
  • 2 eetlepels kokosrasp
How to?
  • Verwarm je oven op 180 graden.
  • Rasp de biet en courgette fijn.
  • Knijp deze geraspte groenten goed uit. (Ik had dit niet gedaan en had te natte brownies!)
  • Meng al je droge ingrediënten en zet apart.
  • Kluts je eieren en meng met de  kokosmelk en vanille extract.
  • Smelt de kokosolie en roer die voorzichtig in het eimengsel.
  • Voeg hierbij de geraspte groenten en de droge ingrediënten.
  • Meng alles goed tot een egaal deeg.
  • Proef eventueel nog even of je meer suiker of cacao wil toevoegen.
  • Bedek een ovenschaal of brownie-bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het deeg over het bakpapier, ongeveer 2 cm dik.
  • Bak in de oven voor ongeveer 55 minuten. Check tussendoor even met een prikkertje.

zondag 2 november 2014

WRRAAUWWFOOD SKINNY SINNER: Net-niet-diegene-die-het-haalde-voor-de-Libelle-Lekker-Maar-Toch...Yummie #chocoladeshock #RAW #Vegan #ONLYFORCHOCOLATELOVERS


Misschien wisten sommigen onder jullie het wel, maar als ik niet achter mijn kookpotten sta, sta ik achter een lessenaar. Ik ben juf. Juf Lieselotte. De bak-juf. En die had een weekje vakantie. Dat merkte je wel aan de blog. Gelukkig was Charlotte er steeds om last-minute de heerlijkste raw-tips op jullie los te laten. Hoewel ik een weekje raw-till-4 heerlijk vond -oh ja, je lijf kikkert er helemaal van op-, vond ik vaak niet de tijd om alle receptjes in een blog te gieten. Bij deze wil ik alvast beginnen bij het aller- aller- lekkerste receptje dat ik deze week verorberde. Niets minder dan gewoon fantastische raw-chocolade-taart. Be sure, het was niet voor doetjes, nooit met raw-chocolade eigenlijk. Maar deze was nog anders... Alsof je hele lijf zich vult met een mengeling van een tikkeltje -ver op de achtergrond maar toch aanwezig- framboos, knapperige noot en dan... ontploffing in je hoofd... chocolade. Neen, niet gewoon chocolade, ik bedoel... cho-co-laaaaaaa-de. Hij haalde het nét niet in onze preselectie naar de foodblog-inzending. Hoewel hij héérlijk was, voor echte zwarte-chocolade-fans. Ja, van die die-hards die in de supermarkt grijpen naar dat pakje waar 86% cacao op staat. Die fans. Smakelijk!

En oh ja, wanneer je de taart in stukjes verdeelt, begin dan met een mini-sneetje. Geniet, en zet de rest opnieuw in de diepvriezer. Dat is nu net wat raw-taarten ongelofelijk handig maakt, ze zijn verschrikkelijk makkelijk houdbaar! 


Ingrediënten bodem: 
  • 200g walnoten 
  • 400g ontpitte dadels
  • 125g rauwe cacao
  • 1tl vanille-extract
  • snufje zout 
  • 1el kokosolie

Ingrediënten vulling: 
  • 225 g kokosboter (Mix 225g kokosrasp in de blender gedurende 15 minuten, tot het een romig geheel wordt. Opgelet: Laat je blender af en toe even 'afkoelen'.)
  • 250g rauwe cacao
  • 6 el kokosolie 
  • 2 bakjes frambozen 
  • 200ml ahornsiroop 
  • 1tl vanille-extract 
  • 1tl zeezout 
  • 1el kokosrasp 
  • handje vol gemengde noten 
Ingrediënten topping: 
  • Goji-bessen 
  • Geschaafde amandelen
  • Kokosrasp
  • Wat je maar wil! 
How to: 
  • Doe de dadels, de walnoten en de kokosolie in je blender, beetje bij beetje. Voeg de rauwe cacao, het vanille-extract en het zeezout toe en mix alles goed door elkaar. 
  • Schep het uit de blender en kneed het twee minuten. Leg het notendeeg op de bodem van de taartvorm en druk het plat. 
  • Mix vervolgens de ingrediënten van de vulling in de blender en maak een romig en dik geheel. 
  • Schep het mengsel op de bodem uit en verspreid alles goed met een spatel. 
  • Versier je taart met goji-bessen, kokosrasp, ... 
  • Zet in de ijskast of diepvriezer. Wanneer je ze wil opeten zet je ze even uit zodat ze wat zachter kan worden. 
  • Kidsproof! Yes it is!


zaterdag 1 november 2014

SATURDAY SMOOTHIE: kale goes coconuts!

 
Wat een zalig weertje zeg! Wie had er ooit gedacht dat ik in november nog ,in het zonnetje, mijn smoothie zou zitten opdrinken.
Fantastisch toch!

Iedereen gaat hopelijk van de (laatste?) nazomer-dag genieten, dus zal ik het kort houden.
Wil je meer over boerenkool weten kijken dan even naar ons receptje voor boerenkool chips!

Tip: Ik heb deze groene smoothie voor de 2de keer gemaakt met 10 kleine aardbeitjes in, ook super lekker.

Wat heb je nodig?

  • handjevol spinazie
  • handjevol boerenkool (enkel het bladgroen)
  • 1 banaan
  • 1tl kokosolie
  • 300 ml plantaardige melk

Optioneel: 1 eetlepel kokosrasp

How to?

  • Alles in de blender en mixen maar!

vrijdag 31 oktober 2014

VEGAN VIBES: Oranje paprika gevuld met blé! Olé!

Voor de twijfelaars, een groene of rode, -ja zelfs een gele- paprika is eveneens heerlijk, maar ik -persoonlijk- hou het meest van de oranje exemplaren. Herfst enzo. En pompoen? Ja, die heb ik nu wel even gehad! 
Vegan? Check! Healthy? Oh, ja, CHECK! Maak als side-dish een salade van spinazie (de overschotjes) en avocado. Snij er enkele kerstomaatjes bij en je hebt een heerlijk bordje gezondheid voor je neus! Smakelijk! 

Ingrediënten: 
- 4 oranje paprika's
- 150g blé
- een rode ui
- 20 kerstomaatjes
- 400g spinazie
- een plantje bladpeterselie
- cashewnoten, geroosterd, ongezout (doe het even lekker zelf)
- 1tl kaneel
- 1tl komijn
- olijfolie
- peper en zout


How to: 
- Verwarm je oven voor op 200°.
- Snij de hoedjes van de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
- Vet de ovenschaal in met olijfolie en wrijf de paprika's en de hoedjes ook lichtjes in.
- Zet de paprika's in de ovenschaal, de hoedjes ernaast. Dek alles af met aluminiumfolie en bak alvast 15 minuten in de oven.
- Kook de blé volgens de verpakking klaar.
- Doe de rode uit, de tomaten en de kaneel in een pan en bak met de kaneel, het komijnpoeder, peper en het zout enkele minuutjes door.
- Voeg de spinazie en peterselie toe en bak tot de spinazie geslonken is. Dit zal een minuutje of 3 zijn.
- Voeg de cashewnoten en blé toe. Warm alles samen even op.
- Haal de paprika's uit de oven en vul met het mengsel. Doe de folie er weer over en bak nog 20 minuten.
- Haal de folie er af en bak nog een keer tien minuten. 


Smakelijk!!! 

donderdag 30 oktober 2014

WWRAUW tot aan het vieruurtje: Charlotte's diary #2!

Het zijn drukke dagen voor ons beide, dus zijn de dagboeken er even niet van gekomen. Maar dat maak ik vandaag wel goed!

Raw till 4 gaat me veel beter af dan volledig raw! Wat ik wel merk is dat de verleiding om te cheaten groter is (oh foei foei). Je denkt sneller, oh als het binnen een uurtje wel mag, waarom nu dan niet?
Dat stukje chocolade of het restje pasta staat in de koelkast en roept jou naam. Ik blijf er echt de hele dag aan denken dan.

Bij volledig raw had ik die dingen gewoon niet in huis gehaald. Cold turkey alleen rauw voedsel en al de rest was veilig weg gestopt.

Raw till 4 vraagt om pure wilskracht!!

Wat heb ik vandaag gegeten?




Chocolade overnight oats, wat een geweldig start van de dag!






 Een groene smoothie met boerenkool en kokos. Het was een enorm grote beker, dus was mijn lunch te samen met een appel.

Ik denk dat er nog iemand honger had daar ;)

http://handsoffmyfood.blogspot.be/2014/10/wwrauwfood-frambozen-streusel-lekker.htmlFrambozen streusel, een machtig en heerlijk dessertje. Of in mijn geval vieruurtje.















Als avondeten is het gevulde courgette met rode linzen curry en rucola.










Voor straks wacht er nog een bordje wortels met hummus op mij. mmmm!