maandag 27 juli 2015

VEGGIE VIBES: Halloumi-burger, Italian style!

 
Sorry vegans jullie bleven op jullie honger zitten nu Lieselotte er niet is. Toevallig zijn al mijn nieuwe receptjes dan ook niet vegan. Maar don't worry er komen terug VEGAN VIBES aan! Ondertussen kunnen jullie alle andere veganproof receptjes eens uit proberen.

Vandaag dus een gewoon veggie receptje, door de halloumi kaas. Ja, ik beken, ik ben verslaafd! OMG nu was er toch nog wel net een promo bij de supermarkt op dit heerlijke Cypriotisch kaasje.
Gevolg: een koelkast vol kleine pakjes kaas. Ik eet het overal bij: pasta, salades,...zelfs als een burger zoals in dit receptje.

Dit gerechtje is zo simpel en easy dat mijn mister foodie dit zelfs kon maken. Niet vergeten het is overheerlijk ook ;)

Wat heb je nodig?

Voor de broodjes maak je deze havermout pistolets.
  • handjevol verse basilicum
  • 1-2 eetlepel olijfolie
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 pakje halloumi
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Een paar blaadjes rucola of spinazie.

How to?
  • Maak de broodjes zoals in het recept beschreven en laat even afkoelen.
  • Mix de basilicum, olie en knoflook tot een pesto.
  • Snij de halloumi in grote schijfen en bak deze in de grillpan.
  • Smeer de broodjes in met de pesto en beleg met de halloumi, tomaatjes en de rucola.
  • Klaar!
Zin in meer?


       Salade met halloumi!
                                                                      BBQ-spiesjes!

 


zondag 26 juli 2015

VEGGIE VIBES: *Spicy* wok met courgetti!


Het is weer zondag, en de tuin liet me blijken dat ik dringend eens wat meer courgettes moet gaan verwerken! WOW! Wat hebben we er véél, en groot, en lekker!
Toen ik een tijdje geleden op een *rawfoodfestival* was in Amsterdam kocht ik daar een ongelooflijk handige tool. Onder het motto: 'Ik-eet-geen-pasta-meer-maar-wel-courgettes-slierten'!
Nu is het een plezier om een gerecht als deze klaar te maken, ben er zelf helemaal dol op.
Rauw of in de wok, met courgettes kan je werkelijk alle mogelijke kanten op. Let's GO!

zaterdag 25 juli 2015

SKINNY SINNER: Bananenkwarktaart! *Om heel even weg te dromen NJUMMIE*




Waaaaaat? Ik heb hier nog steeds geen dessert gepost.
Tijd om daar even wat verandering in te brengen. Dit kan ik niet zomaar laten voorbij gaan : Bananenkwarktaart (met een krokante chocoladebodem)! 

vrijdag 24 juli 2015

SKINNY SINNER: Koekjes met quinoa, het wonderzaadje!

 
Quinoa, say what? Dat was de reactie die ik enkele jaren geleden kreeg toen ik in de supermarkt achter quinoa vroeg.

Maar nu is dit wonderzaadje serieus aan het boomen! Iedereen heeft het bij in zijn lunch box, het staat op vele restaurantmenu's en ook mevrouw Naessens is  superfan.

Dit superfood bevat alle essentiële aminozuren voor het menselijk lichaam. Dit zijn de bouwstenen van eiwitten, om dit even beknopt te houden. De essentiële zijn diegene die ons lijfje niet zelf kan aanmaken. Ja, wij verwachten veel van ons lichaam maar sommige dingen kan het nu eenmaal niet zelf.

Quinoa is ook gewoon lekker! Als je het goed klaarmaakt tenminste....
De eerste keer dat ik quinoa kocht kieperde ik het direct in water en probeerde het te koken net als rijst en pasta.
Niet doen, spoel je quinoa altijd eerst goed af en overkook het zeker niet in een grote hoeveelheid water, want dan is er niets meer aan.

Maar je kan er zoveel meer mee dan koken, zoals lekkere koekjes met bakken!

Wat heb je nodig?

  • 190gr quinoameel (kan je zelf maken door quinoa te mixen)
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 2 eitjes
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels gedroogde vruchten naar keuze: rozijnen, dadels, bessen,...

How to?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Men alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Maak van het deeg kleine koekjes op de bakplaat.
  • Bak in de oven voor ongeveer 20 min, ze gaan nog zacht zijn!
  • Laat afkoelen, als je kan...

donderdag 23 juli 2015

VEGGIE VIBES: Pizza, een tikkeletje anders! Voor diegene die ook gewoon thuis blijven ...



Terwijl mijn mede handsoffmyfoodie zich in het verre Vietnam bevindt en iedereen op sociale media zijn mooiste vakantiekiekjes deelt, blijf ik lekker in eigen land.

Vergis je niet ik reis graag, doodgraag zelfs! Samen met mijn mister foodie heb ik al wat prachtige reizen gemaakt. Maar 3 jaar geleden hebben wij ons 'gezinnetje' uitgebreid met een harige baby. Ja, dit kan gek klinken voor velen, maar mijn hondje is echt mijn klein kindje. Deze mini pluisbal heeft mijn hart gestolen en ik kan haar geen nacht alleen laten.

Nu hoor ik vaak dat reizen met kinderen niet eenvoudig is, maar beeld je eens in hoe moeilijk het ook is om dit met een beestje te doen dat niet overal welkom is. Komt dan nog eens bij dat mijn kleintje al begint te hijgen bij 20 graden en ik mijn vakanties graag zwetend doorbreng.

Vakantie is dus niets meer voor ons, maar ik offer dit graag op hoor! Ik zal mij in ons klein Belgenlandje ook wel amuseren. Hoe doe ik dat? Door nieuwe receptjes uit te proberen natuurlijk.

Zo heb ik vorige week deze pizza gemaakt met unieke smaken!

Vegan? probeer dan deze vegan geitenkaas en vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt.

Wat heb je nodig?
voor 2 personen

Deeg
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 100 gr boekweitmeel
  • 50 gr rijstmeel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • snufje zout

Garnering
  • 1 potje zongedroogde tomaatjes
  • 1 tomaat
  • 1 zoete aardappel
  • 2 kleine stukje jalapeño peper
  • geitenkaas of vegan geitenkaas
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 eetlepel kokosolie

How to?

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een mooi geheel.
  • Zet even in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de zoete aardappel in dunne schijfjes.
  • Mix alle tomaatjes (gewoon + gedroogd), 1 stukje peper en de koriander tot een sausje.
  • Rol je deeg dun uit op een bakplaat, met bakpapier.
  • Smeer het sausje erop.
  • Mix het andere stukje peper en de kokosolie, zodat je een pikante olie hebt.
  • Giet dit over de aardappel schijfjes en roer ze goed door.
  • Schik de aardappel schijfjes op je pizza zodat er overal aardappel ligt.
  • Leg hier bovenop een paar schepjes geitenkaas.
  • Bak in de oven voor ongeveer 30-40min, tot je aardappelen gaar zijn.
  • Kruid af naar smaak.

Zin in meer?

 Pizza met havermoutdeeg!


 Pizza van bloemkool!






woensdag 22 juli 2015

VEGAN VIBES: Broccoli soep met MACA poeder!


Superfoods in de soep? Ja hoor,een uitstekende combinatie is broccoli en maca!
Voor diegenen die nog niet bekend zijn met maca poeder hier even wat uitleg.
Maca komt uit het Andesgebergte in Peru, qua vorm lijk die een beetje op een grote radijs en qua kleur op een aardappel.
Macawortel heeft een hoge voedingswaarde!

dinsdag 21 juli 2015

SKINFOOD: Lippenbalsem 'kitchen made'!


Hallllooo Skin lovers! Ooit al eens gedacht om met groenten, fruit, planten, bloemen, kruiden en andere lekkernij je eigen lichaamsverzorgingsproducten te maken? Waarom zouden we eigenlijk producten kopen die ons lichaam vervuilen én zeker als we dan toch al zo gezond eten?
Laten we die trend gewoon even doorzetten en 'all the way healthy' gaan, ook langs de buitenkant.