vrijdag 31 juli 2015

SKINNY SINNER: Chocolade #vegan wafels voor instant happiness! #ontbijt #chocoladeshock

 
Er zijn zo van die dagen dat je als vrouw gewoon altijd zin hebt in chocolade. Dat het nu komt omdat moeder natuur je maandelijks cadeautje heeft gebracht of gewoon omdat het een baaldag is, je wil en zal chocolade eten!

En oh ja, dit kan al beginnen bij het ontbijt. Ik heb gewoon allerlei wafel ingrediënten bij elkaar gegooid en er een hoop cacaopoeder bij gekieperd. Hieruit ontstonden heerlijke chocolade wafels die mijn ochtend naar een hoger niveau tilden. Welkom instant dit-is-een-geweldige-dag-gevoel!

Ze zijn heerlijk met wat geplette frambozen op of natuurlijk, zoals alles, met pindakaas en banaan.
Waarmee zouden jullie ze serveren?

Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 5 eetlepels boekweitmeel (kan vervangen door een ander meel)
  • 4 eetlepels cacaopoeder of meer als je een chocoladeshock wilt.
  • 1 eetlepel honing/maple syrup/agave....
  • 2 eetlepels gehakte hazelnoten
  • 4 eetlepels plantaardige melk
  • 1/2 theelepel bakpoeder

How to?

  • Prak de banaan en meng met de melk.
  • Voeg hierbij het cacaopoeder, honing, en het meel.
  • Meng tot een mooi geheel en voeg de hazelnoten toe.
  • Smeer je wafelijzer goed in met kokosolie en verdeel het deeg erover.
  • Bak je wafels enkele minuten tot ze een geheel vormen.
  • Smakelijk!

Zin in meer?

    Vegan wafels #1!










Vegan wafels #2, voor de ketjes!











Vegan wafels #3 met havermout!




donderdag 30 juli 2015

VEGAN VIBES: Bloemkool-'couscous'! *SPICES*


Oh-ooooohw! Ik deed zo juist een nieuwe ontdekking!
Met mijn *foodmagazine-verslaving* kwam ik op dit gerecht van Mitchel Van Duren (Paleo Lifestyle Magazine)
Wat een uitvinding om van een bloemkool 'couscous' te maken, en dit was zo enorm lekker. Ik ben er dol op!!! Lieselotte en Charlotte deelden hier ook al recepten in deze stijl, maar voor mij is het de eerste keer dat ik dit maak, dus dacht ik om dit maar even te delen met jullie! 
Misschien hebben jullie dit zelf ook nog niet geprobeerd, zeker doen dan!**TOPPER**

woensdag 29 juli 2015

SKINNY SINNER: Rawfood energy bites!


Yes! Vandaag heerlijke repen gemaakt.. als tussendoortje, voor of na het sporten, als snack op je werk, koekje voor bij de thee? Deze repen kun je werkelijk op heel veel verschillende manieren maken.

maandag 27 juli 2015

VEGGIE VIBES: Halloumi-burger, Italian style!

 
Sorry vegans jullie bleven op jullie honger zitten nu Lieselotte er niet is. Toevallig zijn al mijn nieuwe receptjes dan ook niet vegan. Maar don't worry er komen terug VEGAN VIBES aan! Ondertussen kunnen jullie alle andere veganproof receptjes eens uit proberen.

Vandaag dus een gewoon veggie receptje, door de halloumi kaas. Ja, ik beken, ik ben verslaafd! OMG nu was er toch nog wel net een promo bij de supermarkt op dit heerlijke Cypriotisch kaasje.
Gevolg: een koelkast vol kleine pakjes kaas. Ik eet het overal bij: pasta, salades,...zelfs als een burger zoals in dit receptje.

Dit gerechtje is zo simpel en easy dat mijn mister foodie dit zelfs kon maken. Niet vergeten het is overheerlijk ook ;)

Wat heb je nodig?

Voor de broodjes maak je deze havermout pistolets.
  • handjevol verse basilicum
  • 1-2 eetlepel olijfolie
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 pakje halloumi
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Een paar blaadjes rucola of spinazie.

How to?
  • Maak de broodjes zoals in het recept beschreven en laat even afkoelen.
  • Mix de basilicum, olie en knoflook tot een pesto.
  • Snij de halloumi in grote schijfen en bak deze in de grillpan.
  • Smeer de broodjes in met de pesto en beleg met de halloumi, tomaatjes en de rucola.
  • Klaar!
Zin in meer?


       Salade met halloumi!
                                                                      BBQ-spiesjes!

 


zondag 26 juli 2015

VEGGIE VIBES: *Spicy* wok met courgetti!


Het is weer zondag, en de tuin liet me blijken dat ik dringend eens wat meer courgettes moet gaan verwerken! WOW! Wat hebben we er véél, en groot, en lekker!
Toen ik een tijdje geleden op een *rawfoodfestival* was in Amsterdam kocht ik daar een ongelooflijk handige tool. Onder het motto: 'Ik-eet-geen-pasta-meer-maar-wel-courgettes-slierten'!
Nu is het een plezier om een gerecht als deze klaar te maken, ben er zelf helemaal dol op.
Rauw of in de wok, met courgettes kan je werkelijk alle mogelijke kanten op. Let's GO!

zaterdag 25 juli 2015

SKINNY SINNER: Bananenkwarktaart! *Om heel even weg te dromen NJUMMIE*




Waaaaaat? Ik heb hier nog steeds geen dessert gepost.
Tijd om daar even wat verandering in te brengen. Dit kan ik niet zomaar laten voorbij gaan : Bananenkwarktaart (met een krokante chocoladebodem)! 

vrijdag 24 juli 2015

SKINNY SINNER: Koekjes met quinoa, het wonderzaadje!

 
Quinoa, say what? Dat was de reactie die ik enkele jaren geleden kreeg toen ik in de supermarkt achter quinoa vroeg.

Maar nu is dit wonderzaadje serieus aan het boomen! Iedereen heeft het bij in zijn lunch box, het staat op vele restaurantmenu's en ook mevrouw Naessens is  superfan.

Dit superfood bevat alle essentiële aminozuren voor het menselijk lichaam. Dit zijn de bouwstenen van eiwitten, om dit even beknopt te houden. De essentiële zijn diegene die ons lijfje niet zelf kan aanmaken. Ja, wij verwachten veel van ons lichaam maar sommige dingen kan het nu eenmaal niet zelf.

Quinoa is ook gewoon lekker! Als je het goed klaarmaakt tenminste....
De eerste keer dat ik quinoa kocht kieperde ik het direct in water en probeerde het te koken net als rijst en pasta.
Niet doen, spoel je quinoa altijd eerst goed af en overkook het zeker niet in een grote hoeveelheid water, want dan is er niets meer aan.

Maar je kan er zoveel meer mee dan koken, zoals lekkere koekjes met bakken!

Wat heb je nodig?

  • 190gr quinoameel (kan je zelf maken door quinoa te mixen)
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 2 eitjes
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels gedroogde vruchten naar keuze: rozijnen, dadels, bessen,...

How to?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Men alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Maak van het deeg kleine koekjes op de bakplaat.
  • Bak in de oven voor ongeveer 20 min, ze gaan nog zacht zijn!
  • Laat afkoelen, als je kan...