Om de een of andere reden had ik mijn kiwi-aanschaf helemaal fout ingeschat. Zo bleken er plotseling drie volle pakken kiwi in m'n ijskast te wonen en niemand scheen ze écht op te merken. Tot gisteren. I know a way to take this hairy fruit to the next level..
donderdag 9 juni 2016
woensdag 8 juni 2016
BREAKFASTMADNESS: Healthy-chocolade-balletjes! Bye bye ontbijtgranen uit een doos!
Ontbiiiiijt! Toch een van de fijnste momentjes van de dag, niet? Zéker als je weet dat het een feestje wordt! Mijn kids smulden hun kommetjes tot de laatste druppel leeg. Ik ook. Jammie!
Vroeger, toen ik kind was, was ik helemaal gek van de dozen ontbijtgranen. Die met de stickers in verstopt. Mijn lievelingsdingen waren die grote chocolade-balletjes. Als je ze lang genoeg liet drijven, en je roerde af en toe, kreeg je een héérlijk chocolademelkje.
dinsdag 7 juni 2016
SEXY SALAD: Super-over-the-top-green-salad
Eigenlijk vond ik dat gewoon niet altijd even fijn. Tja, ik ben niet zo'n deler. Wél als ik weet dat ik een heleboel zal moeten koken (een cake bijvoorbeeld), maar als ik 1 kommetje muesli maak, wil ik dat ook gewoon héél graag zelf opeten. Alleen. Zonder een vreemd lepeltje in m'n potje. Dat is lastig, als je wil proeven. Dus, vandaar. Hands-Off-My-Food, maar, alsjeblief, hier heb je het recept! Maak het even lekker zelf!
Labels:
amandelen,
biet,
doelen stellen,
healthy,
komkommer,
linzen,
pompoenpitten,
rode biet,
rucola,
salade,
vegan,
veldsla,
venkel,
wortels
maandag 6 juni 2016
VEGAN VIBES:Grilled veggies & bulgur
Wat een zalige dag! Echt zo eentje waarvan je wil dat het een begin is van een eindeloze reeks! Vol goede moed geloof ik ook écht weer in de zomer! Eventjes was het weg, en droomde ik al van pompoenen en pastinaken... Maar nu... It's all coming back to me! :)
Trouwens, fijn dat er al inschrijvingen zijn voor onze nieuwe workshop rond 'Wholefood', kunnen we eindelijk aantonen hoe simpel je met spullen-uit-de-supermarkt-achter-je-hoek lekker én healthy kan koken! Top! Voor diegene die géén plekje hadden op 19 juni, er zijn dus nog plekjes op 24 juli, maar het zijn ook alweer de laatste. Inschrijven kan door een smsje te sturen naar 0499 29 15 51 of een facebook-berichtje achter te laten. Wij doen dan de rest!
Ingrediënten:
- 1 courgette, in schuine plakken gesneden
- 1 rode paprika, geschild en in sticks gesneden
- 1 bakje kerstomaten, gehalveerd
- 1 hand vol pompoenpitten
- 2 el sesamzaad
- 2 papadums
- héél wat arachideolie
- 100g bulgur
- vegan groentenbouillon
- een 14-tal zwarte olijfjes, gehalveerd
- zout, peper, chilivlokken
How to:
- Kook de bulgur in de groentenbouillon klaar.
- Grill de paprika en de courgette klaar in een scheut arachideolie, peper en zout.
- Verhit in een koekenpan een bodem van 2cm arachideolie. Als de olie heet is frituur je hier om de beurt de beide papadums in. Dit gaat razend snel!
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Gooi de pompoenpitten en sesamzaadjes even in de olie en laat ze krokant goud-bruin bakken.
- Leg op een bord de papadums, de gegrilde groenten, de gehalveerde tomaten en olijfjes, de bulgur en de pitjes. Werk af met veel chilivlokken, peper en zout.
Lekkurr!
vrijdag 3 juni 2016
HOWTOSURVIVEASASTUDENT: Powerballs vol energie, extra concentratie, chocolade & geheugensteuntjes!
Hoewel ik al een tijdje niet meer zelf op de schoolbanken zit, kan ik er niet omheen. Het is juni. De grote vakantie komt steeds dichter bij... De geur van studerende jongeren hangt overal. Je ziet ze in de bushaltes zitten als je 's ochtends met de auto voorbij rijdt. Of je ontmoet hen, breed glimlachend, op vrijdag, even over de middag, helemaal ontspannen, omdat de examenweek er weer even op zit.
donderdag 2 juni 2016
WRAUWFOOD: Bloemkoolrijst met dragon & super-de-luxe salade!
Weinig tekst en uitleg vandaag. Ik ben zo moe! Maar dit gerechtje wilde ik echt even naar jullie toe katapulteren... Het was super-fijn, super licht én helemaal kidsproof!
Ingrediënten bloemkoolrijst:
- 1 bloemkool in roosjes, 3 minuten gestoomd
- 1/2 cup peterselie
- 2 el fijngehakte dragonblaadjes
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el fijngehakte tijm
- 1/4 cup olijfolie
- 1/2 cup pijnboompitten
- 1el citroensap
- 1/4tl gember
- 1tl zout
Ingrediënten avocado-rucola-mayonaise:
- 2 bussels rucola
- 1/2 plantje peterselie
- 1 knooflookteentje
- 1/4 cup olijfolie
- 1/2 cup pijnboompitten
- 1el citroensap
- 1cm2 gember
- 1tl zout
- 1 hele rijpe avocado (licht geprakt)
Ingrediënten salade:
- 1 groene kropsalade, heel fijn gesneden
- 1 grote hand vol spinazie, heel fijn gesneden
- 1/4 venkel, in fijne reepjes
- 1 geraspte appel
- 1 geraspte wortel
- 20 groene / zwarte olijven, fijngesneden
- 1el citroensap
- 1tl olijfolie
- een snuifje zout
- een hand vol kiemen naar keuze
Afwerking: tijmbloemetjes!
How to:
- Meng alles voor de salade en laat even in de koelkast staan om te marineren.
- Doe de gestoomde bloemkool met alle andere rijst-ingrediënten in de keukenmachine met S-mes en hak fijn tot rijst-structuur. Doe dit niet te lang, dan krijg je puree!
- Doe alle ingrediënten voor de avocado-mayonaise in de blender en pureer tot een gladde saus. Proef, het is best pikant/bitter... Maar in combinatie met de rest helemaal oké!
Ingrediënten bloemkoolrijst:
- 1 bloemkool in roosjes, 3 minuten gestoomd
- 1/2 cup peterselie
- 2 el fijngehakte dragonblaadjes
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el fijngehakte tijm
- 1/4 cup olijfolie
- 1/2 cup pijnboompitten
- 1el citroensap
- 1/4tl gember
- 1tl zout
Ingrediënten avocado-rucola-mayonaise:
- 2 bussels rucola
- 1/2 plantje peterselie
- 1 knooflookteentje
- 1/4 cup olijfolie
- 1/2 cup pijnboompitten
- 1el citroensap
- 1cm2 gember
- 1tl zout
- 1 hele rijpe avocado (licht geprakt)
Ingrediënten salade:
- 1 groene kropsalade, heel fijn gesneden
- 1 grote hand vol spinazie, heel fijn gesneden
- 1/4 venkel, in fijne reepjes
- 1 geraspte appel
- 1 geraspte wortel
- 20 groene / zwarte olijven, fijngesneden
- 1el citroensap
- 1tl olijfolie
- een snuifje zout
- een hand vol kiemen naar keuze
Afwerking: tijmbloemetjes!
How to:
- Meng alles voor de salade en laat even in de koelkast staan om te marineren.
- Doe de gestoomde bloemkool met alle andere rijst-ingrediënten in de keukenmachine met S-mes en hak fijn tot rijst-structuur. Doe dit niet te lang, dan krijg je puree!
- Doe alle ingrediënten voor de avocado-mayonaise in de blender en pureer tot een gladde saus. Proef, het is best pikant/bitter... Maar in combinatie met de rest helemaal oké!
woensdag 1 juni 2016
WRAUW FOOD: Apfelstrudel in a rawfood-way!
Allright. Na mijn citytrip richting Wenen, twee maanden geleden, ben ik totally in luv met apfelstrudel. De smaak van appeltjes, kaneel én rozijn in één gebakje is zo goddelijk. Na al mijn rawfood-taartjes de afgelopen dagen, besloot ik dat het écht nog een dagje kon. Morgen ga ik écht de salade-weg op. Be-loofd.
Labels:
apfelstrudel,
appel,
appelcake,
gebak,
kaneel,
nootmuskaat,
psyllium,
raw,
rawcake,
rawfood,
rawgebak,
rozijnen,
walnoten
Abonneren op:
Posts (Atom)