dinsdag 16 juni 2015

WRRAAUUWWWFOOD: Rode Kool met knapperige peertjes en granaatappel -Yes... you'll love this one!-


Er zijn dingen die ik helemaal niet zo fantastisch vind. Rode kool bijvoorbeeld. In 'gare' vorm krijg ik er letterlijk rillingen van. Hoewel ik het al op 100 manieren heb geprobeerd, je krijgt me nooit helemaal gewonnen. Tenzij... rauw! Ik hou van de mooie kleuren, de knapperige structuur en van de smaak -die niet te vergelijken valt met de gestoofde variant-. Bij deze, een van de vergeten groenten op onze blog! 
En ja, het is een raw-salad geworden vandaag. In no-time staat-ie op tafel en geloof me, zelfs mijn kids smikkelden hun buikjes vol! 

maandag 15 juni 2015

SEAWEEDSMOOTHIE: Zeewierwonders? Jep, spirulina en chlorella... #Superfoodsmogenafentoe


Hmm... De komende week kan ik alleen maar glimlachen. Hoe moe ik ook ben. Ik ben vooral blij blij blij.

Gisteren maakte ik een super daguitstapje. Met het hele gezin hopla, richting A'dam! Niet voor een gezellig stadsbezoek -hoewel er in Amsterdam zooo-veel fijns te beleven valt op foodie vlak-, bezocht ik een boerderij-site net buiten het centrum. Boerderij Langerlust was de hele zondag de place to be voor raw-foodies en health-lovers, met de derde editie van het enige echte "Dutch Raw Food Festival". Klinkt veelbelovend. 


zondag 14 juni 2015

SKINNY SINNER: Zijn het nu koekjes of crackers!? #banaan #lijnzaad en that's it!

 
De 3 dingen die ik steeds in huis moet hebben zijn: bananen, lijnzaad en offcourse (hoe kan het ook anders) pindapasta. Als ik plots merk dat er iets van op is, wordt er naar de supermarkt gespurt.
Een beetje zoals een het-laatste-rolletje-toiletpapier-is-op-en-het-keukenpapier-ook-situatie dus!

Waarom deze 3 dingen?

zaterdag 13 juni 2015

SKINNY SINNER: Tropical vegan ice-cream! #mango #coconut

 
Deze morgen voelde ik mij echt "in't zak gezet"! Ik verwachte een mooi stralend zonnetje te zien. Maar die was er niet, enkel veel wolken, regen en het was koud. Het zomers jurkje dat ik had klaargelegd ging dus snel terug de kast in en maakte plaats voor een jeans.

vrijdag 12 juni 2015

VEGAN VIBES: Zomerse mango-salade met tomaatjes en wat pit!

 
Het is een tropische dag vandaag and i love it! Het doet me denken aan vakantie, de geur van zonnemelk en teenslippers.
Als de zon een paar dagen niet schijnt hoor je veel mensen klagen. Maar als het dan weer eens een dag zoals vandaag is, dan is het weet te veel van het goede volgens hen. Tegen al jullie pessimisten zeg ik: hou op en geniet er van!

donderdag 11 juni 2015

BREAKFASTMADNESS: Luxe, roze frambozenbowl met een snuif #Maca -Enkel voor de genieters!-

Zomer. Vandaag leek het wel alsof de vogels extra luid floten, de grassprietjes in de tuin groener waren en het geen 6, maar simpelweg 9u 's ochtends was. Zomer. Dat vraagt om vers fruit, mooie kleurtjes en de geur van bessen.
Tijd voor een luxueus kommetje heerlijkheid dus. 


Dit ontbijt is echt een basisreceptje. Je kan werkelijk alle soorten bessen gebruiken. Experimenteer met bramen, blauwe bessen, aardbeien,... De basis is altijd banaan. Die zorgen voor de smeuïge textuur.
Een goede tip? Koop telkens 3 trossen bananen. Groene, net-geen-groene én overrijpe bananen. De overrijpe bananen vries je, in schijfjes, in in je vriesvak. De net-geen-groene eet je op en de groene laat je lekker rijpen in het zonnetje. Vul je vriezer op tijd en stond aan, in de zomer is trek in een ijsje nooit ver weg.
Kieper de bevroren schijfjes in je blender en kies een smaakje... Go wild! ;) 


Dit is géén ijs, maar een smoothiebowl. Het verschil? Je voegt gewoon wat plantaardige melk toe. Klaar. 

Geen zin in superfoods? Laat de maca achterwegen. Het is absoluut geen must! 

Ingrediënten voor 2: 
- 300g bevroren frambozen
- 2 bevroren bananen
- 2el macapoeder
- 250ml plantaardige -suikervrije!- melk
- 1el hennepzaad


Topping:
- 3 vijgen, in schijfjes
- hennepzaad
- gojibessen

Ook hier geldt... neem wat je lekker vindt! 

woensdag 10 juni 2015

VEGAN VIBES: #Italian salade want eh... 't is ZOMER! -I fell in love with Mediterranean food... and wine. Lots of wine.-


Hoewel ik deze zomer de Europese grond verlaat en me zal laten verleiden door Vietnam, ben ik verliefd of Toscane. Op Italië. Op zongedroogde tomaten -neen, niet die harde toestanden uit de winkel, ik bedoel de sappige exemplaren-, op de geur van basilicum, op de smaak van heerlijke in de zon gerijpte tomaten, verse olijven. Oh echt. I love it.
Jammerlijk genoeg is mijn Mr. Foodie op en top Belg -ik had'm ook wel in de Italiaanse versie gewild-, en moet ik mijn Zuiderse foodstuff kopen in de plaatselijke supermarkt. Geen nood, met de juiste kruiden en mengelingen kom je al een heel eind. 


Trouwens, mij hoor je niet zeuren over Mr. Foodie. Al zingt hij geen serenades onder mijn balkon en noemt'ie me niet "principessa", koken kan hij wel. Like I told ya before... Liefde, gaat door m'n maag!