Tijd voor een feestje! Het kan je niet ontgaan zijn, HandsOffMyFood is een beetje gegroeid. En dus vieren we feest! Want we zijn trots. Op onszelf, maar het meeste nog op jullie! Wauw, wat kunnen jullie een stukje healthy staan doen in jullie keuken! Dankzij al jullie lieve reacties, fijne comments en leuke try-outfoto's werden we steeds een beetje zelfzekerder. Ondertussen geloven we dat we onze passie voor eten ook in 'real life' kunnen overbrengen en zijn we klaar om jullie ECHT te ontmoeten!!! Super spannend dus!
woensdag 19 augustus 2015
WWWRAAAUWW SKINNY SINNER: Kokosbommetje #zogrootalseenpraline #geenexcuusomhetnietineenkeerlekkeroptepeuzelen
Tijd voor een feestje! Het kan je niet ontgaan zijn, HandsOffMyFood is een beetje gegroeid. En dus vieren we feest! Want we zijn trots. Op onszelf, maar het meeste nog op jullie! Wauw, wat kunnen jullie een stukje healthy staan doen in jullie keuken! Dankzij al jullie lieve reacties, fijne comments en leuke try-outfoto's werden we steeds een beetje zelfzekerder. Ondertussen geloven we dat we onze passie voor eten ook in 'real life' kunnen overbrengen en zijn we klaar om jullie ECHT te ontmoeten!!! Super spannend dus!
dinsdag 18 augustus 2015
THE LIFESTYLE: Become a vegetarian? They think it's your biggest 'missed steak'...
Grote commotie was er de afgelopen dagen in alle veggie/vegan groepen, op sociale media,...Ik dacht eerst dat er fel overdreven werd, tot ik de spot zelf zag... Van lef hebben gesproken!
zondag 16 augustus 2015
VEGAN VIBES: Spaghettisaus, net echte bolognaise zoals de mama, maar dan met bloemkool!
Maar als er iets was dat ze goed kan maken dan is het wel bolognaise saus met veel groentjes in! Elke woensdag avond was het dan ook spaghettiavond bij ons. Heel de familie wist dit en kwam met plezier mee die grote pot saus op eten.
Dit is echt wel een gerechtje dat ik mis nu ik vegetarisch eet. Hoewel mijn spijsvertering niet denk ik, die is blij dat het verlost is van die wekelijkse grote portie gehakt.
zaterdag 15 augustus 2015
SATURDAY SMOOTHIE: Maak jij ook altijd te veel smoothie? Tip voor smoothie-restjes!
Ik weeg eigenlijk niet vaak iets af tijdens het koken en al zeker niet tijdens het maken van smoothies. Ik kieper maar bij elkaar op hoop van zegen, soms komt dit goed en soms niet. Zo heb ik dus ook vaak veel te veel, zoals bij mijn smoothies 's morgens.
Soms zet ik dan een glaasje in de koelkast voor mijn mister foodie, maar die heeft nu eenmaal niet dezelfde voorkeur voor smaken als ik. Ik vind het dan ook zo een zonde om het weg te gooien, vandaar deze tip.
vrijdag 14 augustus 2015
VEGAN VIBES: Sexy #watermelonsalade met #tofufeta -omdatjesummerbodynoghelemaalinshapemoetblijven-
Ik twijfelde -echt- of ik vandaag een Skinny Sinner zou doen -ik heb er nog eentje klaar staan-, of een gezond slaatje. Er zijn twee redenen waarom het de groenste keuze geworden is. Ten eerste, ik deed 60 minuten yoga. Niet de echte eerste keer, maar wel de meest intensieve keer sinds lange tijd. Na mijn yogasessie stond mijn hoofd alleen naar healthy stuff. Hoewel onze sinners altijd super gezond zijn, ging m'n voorkeur naar de lichtheid van een slablad.
De tweede reden is een beetje beschamend, maar mijn recepten liggen zo'n 8 meter van me verwijderd, en, -omwille van de zeer intensieve spieroefeningen, au!- ik zie het niet zitten om m'n boekje op te zoeken. Dit receptje is zo simpel, dat het me nog wel nét lukt -vermoed ik-.
Dit slaatje ademt zomer. En ook knoflook. Je bent een beetje lookerig, maar deel het met je lief en het is best oké.
Je kan trouwens nooit een hele watermeloen verorberen, dus moet je wel meerdere porties maken.
Ga op zoek naar ECHTE snijbiet, geen kleine blaadjes uit een zakje. Echt snijbiet is groot, stevig en heeft stevige stengels. Die koop je sowieso bij de betere biowinkel.
Eventjes de gezondheidsvoordelen van dit lekkernijtje op een rij. Snijbiet helpt dat detox-proces weer helemaal op gang. Het boost je immuunsysteem, en zou zelfs een goede werking hebben op je hersenen. Er worden zelfs Alzheimer-patiënten behandeld met snijbiet! Stop het dus gerust in je mond tijdens de herexamens!
En... zeg nu even, wie zweert er niet bij een heerlijke hap in een frisse watermeloen, tijdens de heetste zomermaanden. Verwijder de zwarte pitjes niet! Ze zitten vol proteïnen! Zonde om ze weg te gooien! Rooster ze even, als je ze echt niet raw wil eten, maar in de compostbak? Dat is zonde!
Deze salade is onmiddellijk klaar, toch even je aandacht! De tofu-feta heeft 24u marineertijd nodig. Je kan hem ook direct serveren, maar geloof me, 24u later is hij 10x zo lekker!
Ingrediënten
1 persoon:
Salade:
- 2 bladeren snijbiet, met grote nerven, fijngehakt (rol de bladeren op en snij ze dan in fijne reepjes)
- 2 grote handen vol blokjes watermeloen
- 1 hand vol gehakte basilicum
- 50 g tofufeta
- 1el hennepzaad
- 2el dressing
Dressing:
- 1el olijfolie
- 1el rijststroop
- een paar druppeltjes vers citroensap
- 1tl balsamicoazijn
- 20g geroosterde amandelschilfers
Tofufeta:
- 250g tofu, stevig, uitgelekt
- sap van 1/2 limoen
- 1 teentje knoflook
- 1tl witte wijnazijn
- 1el olijfolie
- 1el gedroogde oregano (verse kan ook, UITERAARD!)
- 1 hand vol gedroogde basilicum (verse kan opnieuw ook!)
- een scheutje plantaardige room (ik gebruikte oat-cream)
- een snuif zout
- versgemalen peper
Tip! Je hebt na het maken van de tofu-feta waarschijnlijk wel wat overschot. Bewaar het nog een dag in een afgesloten doosje en serveer het, gemengd met kerstomaatjes of olijven. Of, beleg er een toast mee. Lekker!
How to:
- Snij de tofu in kleine blokjes van een halve kubieke cm. Meng alle overige ingrediënten voor de tofufeta. Roer de blokjes er onder en zet een nachtje in de koelkast.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing, behalve de amandelschilfers, die strooi je als laatste over je salade.
- Schil de meloen, laat de pitjes zitten (of rooster ze als topping).
- Snij de snijbiet in fijne reepjes.
- Doe hetzelfde met de basilicum.
- Meng de watermeloen met de snijbiet en de basilicum.
- Schep 50g tofu-feta op de salade.
- Besprenkel met de dressing (zo'n 2el volstaat!)
- Maak af met hennepzaad, geroosterde amandelen en eventueel geroosterde watermeloenpitjes.
Taste the summer!
Tip!
- Vervang de snijbiet door spinazie!
- Gebruik munt in plaats van basilicum!
- Ga ook eens voor aardbeien in plaats van watermeloen!
donderdag 13 augustus 2015
SKINNY SINNER: RAW Superdesuper-food-snack #enkelvoorcaramellovers #plaktaanjetanden en #smaaktnaarmeer
Zwoele zomeravonden -natter dan gepland-, familie, en een jarige echtgenoot. Meer hoef ik niet te hebben om een hele namiddag in mijn keuken door te brengen. De komende dagen bekogel ik jullie met lekkers. Lekkers met... braambessen! Ik plukte twee kilo braambessen bij Bioboer Busschots. Charlotte vertelde jullie al over onze uitstap, ik ging de dag nadien nog een keertje mét kroost, klaar om ons te storten op de bessenstruiken. Plukken is toegelaten!
Labels:
amandelnoten,
braambes,
braambessen,
caramel,
chocolade,
dadels,
dessert,
feest,
feestdagen,
gedroogd fruit,
gojibessen,
hapje,
kokosrasp,
raw,
rawfood,
rawtaart,
superfood,
taart,
vijgen,
zonnebloempitten
woensdag 12 augustus 2015
OH MY OATS: Chocoladeshock havermout #overnightoats #fortheloveofchocolate!
Overnight oats blijft echt één van de snelste en lekkerste ontbijtjes. Maar ik eet het tegenwoordig niet enkel als ontbijt, het gaat ook mee naar het werk als lunch. Omdat ik met warm weer liever wat lichter ontbijt met fruit en/of een smoothie verschuiven de oats naar de middag. Waarom niet!? Je collega's zullen jaloers zijn op je lunch die super healthy is maar smaakt naar een heuse cheat meal.
Ik kan nog steeds niet geloven dat er nog mensen zijn die hier nog nooit van gehoord hebben. Dus als het nieuw is voor je: het basisreceptje is heel simpel, gewoon melk en havermout mengen en een nachtje in de koelast laten slapen. Kieper er gerust bij waar je zin in hebt en experimenteer er op los. Smakelijk foodsters!
Wat heb je nodig?
een grote portie voor 1 pers.
- 50gr havervlokken
- 200 ml plantaardige melk
- 2 opgehoopte eetlepels cacaopoeder
- 1 banaan
- 2 eetlepels cacaonibs
- 2 eetlepels gehakte hazelnoten
- Optioneel: lijnzaad, chia zaad, noten,....
How to?
- Meng alles onder elkaar, behalve de banaan en laat een nachtje rusten in de koelkast.
- s 'Morgens snij je de banaan in plakjes en leg deze op de havermout.
- Goedemorgen of middag ;)
Zin in meer?
![]() |
Basic overnight oats |
![]() |
Rommel in een potje! |
Abonneren op:
Posts (Atom)