woensdag 9 september 2015

VEGAN VIBES: Autumn? Yes... #warmecurry #veelteveelgroentjes #tikkeltjeoranje


De verwachtingen waren hoog vandaag, want ik moest een maaltijd maken voor m'n nichtje en haar vriend. Ze zitten midden in de verbouwingen en hebben -ik kan het me amper voorstellen- géén keuken in hun huis. Warme maaltijden zijn dus niet zo easy klaar te maken, en op een -mag ik het zeggen?- warme-maar-toch-bijna-herfst-dag vond ik een lekkere curryschotel wel passend. 

dinsdag 8 september 2015

VEGAN VIBES: Quinoa stoofje met champignons, greens en wat crunch!


Hier een berichtje van Handsoffmyfoodie Charlotte, vanuit  de hotelkamer. Ja, ik ben weer op opleiding voor 3 daagjes, zelfs met mijn been in een roze gips. Ik kan nu toch wel zeggen dat ik de gips beu ben en dan vooral de ongemakken die erbij komen kijken.

Zoals naar de supermarkt gaan, één van mijn favoriete bezigheden, moet ik dus overlaten aan mijn mister foodie. Vorige week stuurde ik hem richting Albert Heijn met mijn boodschappenlijstje.
Niet zomaar een lijstje hoor! Neen, eentje met een gedetailleerde plattegrond, routebeschrijving en aanduidingen van waar hij wat moest nemen. Het ging zelfs zo ver dat er soms bij stond of hij helemaal onderaan of bovenaan in het rek moest kijken.

Dan besef ik toch wel: OMG ik ben een controle freak first class! Mijn excuses lieve schat maar de boodschappen en de keuken zijn nu eenmaal mijn territorium. En oh, wat heb ik een hekel als er iets niet gaan zoals ik het gepland had. Maar hij heeft dit super gedaan en misschien, heel misschien, kan ik de controle de volgende keer wel uit handen geven......en een minder gedetailleerd plannetjes maken :D

Wat heb je nodig?

  • 100gr prei
  • 100gr champignons
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100gr ongekookte quinoa
  • 4 handjes rucola
  • 250ml water
  • rozemarijn
  • tijm
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • peper en zout
  • kokosolie

How to?

  • Snij de ui en knoflook fijn.
  • Snij de prei in ringen en de champignons in stukken.
  • Fruit de ui en knoflook met wat kokosolie, in een wokpan.
  • Voeg hierbij de prei en knoflook en laat even stoven met een deksel.
  • Voeg de quinoa  en de kruiden toe, roer 1 minuutje door.
  • Voeg het waar toe en breng aan de kook.
  • Laat sudderen tot de quinoa gekookt is.
  • Roer er de rucola door en werk af met peper. 
  • Rooster de zonnebloempitten in een droge pan en strooi ze er over.
  • smakelijk!
Zin in meer?

Quinoa met kikkererwten en pompoen!
http://handsoffmyfood.blogspot.be/2014/09/quinoa-met-pompoen-kikkererwten-en.html


Quinoarisotto!





maandag 7 september 2015

VEGAN VIBES: Tijd voor een frisse salade! #spinazie #quinoa en #avocadopesto!


Dit is écht lekker! En toch moet ik het nog een nachtje in m'n koelkast laten staan. Dit is dé lunch die m'n collega's morgen voorgeschoteld krijgen.
We hebben een fijn systeem ontwikkeld. Elke dag kookt iemand anders super-gezond en, heb je dus een frisse, verse salade voor je neus.
Een prima plan als je het moeilijk vindt om dagelijks je lunch clean te houden. Maak goede afspraken. Zo ben ik de enige veganist van het groepje, en worden zuivelproducten altijd apart gehouden. Ook worden pasta's en aardappelen vermeden. Suiker is not-done.


Elke dag kijk ik uit naar wat er in de sla-bowl van de anderen zit. Maar morgen, is het dus mijn beurt. 


Ingrediënten: 
- 150g gemengde quinoa
- 1 blik blonde linzen, afgegoten
- 2 grote courgettes, in de lengte doorgesneden, in halve maantjes
- 1 sjalot, super fijn gehakt
- een paar handen verse spinazie

Voor de avocadopesto:
- 1 rijpe avocado
- 1 teen knoflook
- 3el zonnebloemolie
- versgemalen peper en zout
- sap van een halve citroen
- 1 bos basilicumblaadjes

How to: 
- Verwarm de oven op 220°. 

- Leg de halve maantjes courgette op een bakplaat, bestrooi met olijfolie en grof zout.
- Gril ze een 30 minuten (tot ze bruin worden) in een hete oven.
- Kook ondertussen de quinoa gaar.
- Hak de sjalot fijn.
- Was de spinazie, maak hem droog en snij in fijne reepjes.
- Meng de quinoa, de linzen, de gegrilde courgettes, de sjalot en de spinazie.
- Meng voor de avocadopesto alle ingrediënten door elkaar en pureer met een staafmixer tot een glad geheel.

Smakelijk! 

zondag 6 september 2015

HANDSOFFMYFOOD was jarig!! #1year #thanks! #dreambig #favorieterecepten


Grote schandalen bij HandsoffmyFOOD! Wij schamen ons zwaar hier voor, het ondenkbare is gebeurd...... Wij zijn de 1ste verjaardag van ons blogbaby, HandsoffmyFOOD vergeten! 2 September 2014 is het allemaal begonnen in Lieselotte haar keuken.

Pure uit hobby gingen wij samen receptjes posten, niemand had durven dromen over waar wij nu staan. Overvolle mailboxen voor workshops, 1333 Facebook fans en meer dan 100.000 pageviews! Niet vergeten dat wij dit beide met een job combineren en ik nog een keertje met hogere studies. Wij weten soms niet meer waar ons hoofd staat.

Maar oh wat is het leuk, spannend en uitdagend! Dagelijks borrelen er nieuwe ideeën op en geven wij het beste van ons zelf.
Maar aan wie hebben wij dit het meeste te danken? Jullie, onze trouwe foodies!
Bedankt, merci, thanks, danke schön, gracias, grazie, tack ska du ha en nog in de vele andere talen ook!! Ja, wij kunnen nakijken van waaruit jullie onze blog lezen ;)

Zonder jullie hadden wij niet gestaan waar wij nu zijn, WE LOVE YOU, FOODIES!

Ik had vandaag een quinoa receptje klaar staan, maar een verzameling van onze favoriete recepten leek mij toch meer gepast.




VEGAN VIBES: Sobanoodles met massa's paddenstoelen! #omdatzeerzolekkeruitzagenopdemarkt








Op naar onze volgende verjaardag!














WWWRRAAAUWWFOOD: ZZZZuuper ZZZZzznelle ZZucchini!




Ik wéét het. Er zijn al erg veel zucchini-salades op deze blog verschenen. Toch blijft het een van mijn favoriete cleane maaltijden -op bananenbrood, lasagne, en eh... tja, na-. Je kan er prima weg mee als lunch of als diner! 
Deze pasta is net als de meeste zucchini-sliert-salades héél makkelijk te maken

woensdag 2 september 2015

OH MY OATS: Kokos-sinaasappel snackbolletjes! #backtoschool


Het is zover, de zomervakantie is voorbij. Alle juffen, meesters en kindjes zijn weer naar school. Zo ook mijn mede-foodie Lieselotte, veel succes jufke!!

Voor mij is het nog 2 weken wachten, en maar goed ook. Want zoals de Facebook volgers wel al gezien zullen hebben, lig ik in het gips. Oeps, dat gezegde van de ezel en steen, niet waar voor mij. Elke zomer heb ik zo het zomeraccident en loop ik met mijn, ondertussen bijzonder kromme, kleine teentjes ergens tegen. Dom? Te veel rondslingerende rommel? Ik hou het gewoon graag op brute pech.

dinsdag 1 september 2015

VEGAN VIBES: Lalalala... lasagna! #vegan #metlaagjes #eenuitdaging #eentjevoordekeukenprinsessen


Kijk , hier ben ik nu echt trots op. Laat me even uitleggen hoe en wat. 

In mijn huis lopen best critici rond. Sommigen zijn veeleisend en willen "kaaas" op hun lasagne, anderen zijn iets meer carnivoor-aangelegd en hunkeren naar véél gehakt in de saus en dan... dan heb je die allermoeilijkste van allemaal. De heilige-huisjes-man. Diegene die van lasagne verwacht dat het lasagne wordt. Moeilijk als je een veganist bent. Want zeg nu zelf, kan een lasagne nog een lasagne zijn zonder kaas, bechamel-saus, gehakt en pastavellen? 
Volgens mijn beste vriend aan huis, carnivoor in hart en nieren, kaasliefhebber -vooral op lasagne en pizza- wél.