donderdag 24 september 2015
VEGAN VIBES: Lunch met linzen en geroosterde bloemkool! #lunchtime
woensdag 23 september 2015
VEGAN VIBES: Herfst op je bord met #Knolselder -hé, vergeten groenten!- en een oergraan! #Boekweit #Oesterzwammen -2good!-
Hoewel ik een écht zomermens ben -ik hou van de zon, een gebruind velletje,...-, kan ik zo genieten van de herfst. Liefst thuis. Onder een dekentje, met een goed boek. Vandaag brandde voor de eerste keer onze kachel. Het toppunt van comfort. Geef me vrienden rond een tafel, veel en lekker eten, een grote korf hout om het vuur aan te wakkeren en ik ben de gelukkigste mens op aarde. Samen filosoferen we over een plekje samen onder de zon. Weg van de drukte.
Aan de andere kant droom ik van datzelfde rustige plekje, hier in mijn eigen huisje. Hoewel er nog wat werk voor de boeg is, kan ik het hier het geluk wel vinden. Uiteraard speelt mijn keuken daar een grote rol.
dinsdag 22 september 2015
VEGAN VIBES: Let's go VEGAN -toch al zeker voor een maand- en ga die challenge aan! #yeswecan #govegan #plantaardig
Veganisme. Het klinkt een beetje als een vreemd hippie-broertje van een vegetariër. Maar oh. Dat is zo niet juist! Vegan zijn is zoveel meer dan geen zuivel, vis of vlees meer consumeren. Het is toveren met smaken. Genieten van het uitzoeken van heerlijke menu's. Het is ook wel een beetje bruisen van energie... Vegan zijn en worden is een beetje de beste keuze van mijn 28-jarig leventje geweest. -En meestal zijn mijn keuzes echt oké...-
Goed, op 1 oktober start dé Vegan Challenge van 2015. Als Captain is het de bedoeling dat ik jullie allemaal een beetje warm praat om in mijn team te komen. En... stiekem hoop ik ook wel dat ik jullie, met al die vegan-vibes die ik rond jullie oren gooi, ook af en toe gewoon blij maak met al die Hipp(i)e-food.
Dus, hier even mijn voorstel. Ik heb een team. En je bent welkom! :) Concreet klik je gewoon op 'lid worden' in de VEGAN CHALLENGE group van Handsoffmyfood... Heb je al geklikt? Mooi.
Neen? Dan lees je nu maar even verder... Ik ga nog even door!
Goed, op 1 oktober start dé Vegan Challenge van 2015. Als Captain is het de bedoeling dat ik jullie allemaal een beetje warm praat om in mijn team te komen. En... stiekem hoop ik ook wel dat ik jullie, met al die vegan-vibes die ik rond jullie oren gooi, ook af en toe gewoon blij maak met al die Hipp(i)e-food.
Dus, hier even mijn voorstel. Ik heb een team. En je bent welkom! :) Concreet klik je gewoon op 'lid worden' in de VEGAN CHALLENGE group van Handsoffmyfood... Heb je al geklikt? Mooi.
Neen? Dan lees je nu maar even verder... Ik ga nog even door!
zaterdag 19 september 2015
WWRRAAUWW SKINNY SINNER: Raw Fig #vegan Cheesecake! #Herfstintland!
Ja! Nog een raw-taart! Ik ben er gewoon dol op. Niet speciaal om ze op te eten, maar ze vragen om extra oog voor detail. Een raw-taart is pas perfect, als ze ook echt staat te stralen op de tafel. Compleet versierd met toppings en gehakte nootjes. In een fel kleurtje of een pasteltint. Ja, dan pas is een raw-taart op z'n best.
In de zomer verschenen er hier en daar bosbestaartjes, maar vandaag hou ik het liever herfstig. Met het weer druilerig, grijs en nat... dan moeten het gewoon walnoten en vijgen zijn.
In de zomer verschenen er hier en daar bosbestaartjes, maar vandaag hou ik het liever herfstig. Met het weer druilerig, grijs en nat... dan moeten het gewoon walnoten en vijgen zijn.
vrijdag 18 september 2015
OH MY OATS: Beet 'n Granola! #PinkBreakfast #Omdathetkan #Vitamineboostopjebord
Granola. Lang gaat het hier niet mee. Vorige keer postte ik granola-repen, vandaag een ontbijtje dat ik ergens deze week met zoveel smaak naar binnen lepelde dat ik naar de foto kan blijven staren en glimlachen.
Morgen is het trouwens raw-taart-tijd. Daar heb ik écht zin in. Ik heb er al enkele op het oog, dus komt goed!
Maar goed, dit wil ik echt even met jullie delen. Maak dit recept in grote massa, echt bederven, daar krijgt het toch de tijd niet voor. Eenmaal gemaakt, eet je het als ontbijt over je plantaardige yoghurt, in je smoothiebowl of gewoon uit een pot als tienuurtje.
Labels:
amandelen,
banaan,
breakfast,
gedroogde abrikozen,
gember,
granola,
havermout,
havervlokken,
hazelnoten,
kokosmelk,
noten,
oats,
ontbijt,
rode biet,
rozijnen,
smoothie,
smoothiebowl,
snack,
walnoten,
zonnebloempitten
donderdag 17 september 2015
POWER BREAKFAST: warme banaantjes met kokosmelk, kaneel en noten!
Ik kan je zeggen, voor mij was vandaag zo eentje! Het begon al met een vreselijke jeuk in mijn gips toen ik opstond. Om daarna te ontdekken dat mijn razende vrouwelijke hormonen voor enkele leuke puistjes op mijn gezicht hadden gezorgd. Die bad hair day tel ik dan al niet mee, want dat heb nu eerlijk gezegd wel meer -coupe 'alles-plakt-plat tegen mijn hoofd'-!
woensdag 16 september 2015
SUPER SOUPS: Wortelsoep met kokos, omdat het bijna herfst is! #fallmood
Maar als ik deze week naar buiten keek, moet ik ze gaan gelijk geven, de doemdenkers.
Niet dat ik echt snak naar 30 graden met een been in het gips. Maar van een aangenaam nazomer weertje kunnen we toch allemaal genieten. Ik wil nog met blote benen rond lopen, mijn zonnebril opzetten en teenslippers aandoen...
Maar helaas pindakaas (ja niet meer enkel een favoriet in de keuken, maar ook zeer bruikbaar in mijn woordenschat!), dat zal er de komende dagen niet inzitten. Tenzij ik zeer vreemd wil bekeken worden en uit mijn vel wil bibberen.
Dan maar een lekker soepje gemaakt vandaag om in de herfstige sferen te komen. Maar toch blijf ik hopen op het zomerkleedje dat nog eens uit de kast mag komen...
Wat heb je nodig?
- 300gr wortelen
- 1 kleine zoete aardappel
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 700ml groentebouillon
- kokosolie
- kokosmelk
- koriander
- peper
- 3 eetlepels kurkuma
- Optioneel: geraspte gember, chiazaad
- Snij je ui, knoflook, wortelen en aardappelen in stukken.
- Fruit de ui en knoflook in wat kokosolie.
- Voeg de wortelen en zoete aardappel toe en laat even mee stoven.
- Voeg de bouillon toe en laat 15 min. doorkoken op een laag vuurtje.
- Kieper de kurkuma erin en draai een paar keer met je pepermolen.
- Mix de soep tot een egaal geheel.
- Giet in kommetjes en voeg 2 lepels kokosmelk toe.
- Werk af met koriander en eventueel de gember en chiazaadjes.
Abonneren op:
Posts (Atom)