donderdag 29 oktober 2015

FOOD EXPERIMENT: Een artisjok, wat doe ik ermee?!


Enkele weken terug was ik met Lieselotte in bij onze favoriete bioboer. Onze missie: we zullen eens iets nieuws proberen. Na heel wat advies van onze bio-expert ging Lieselotte naar huis met schorseneren en ik met een artisjok.

Lieselotte ging al snel aan de slag met haar aanwinsten en mijn artisjok...bleef maar onderin de koelkast liggen.
Artisjokken zijn supergezond voor je lever en gal en bevatten en hoog aantal antioxidanten, een topproductje dus. Maar hoe maak ik het klaar?

woensdag 28 oktober 2015

POWER BREAKFAST: Quinoa-raspberry porridge! #breakietime


Quinoa hier, quinoa daar, je kan er niet meer naast kijken: quinoa is hot hot hot! Iedereen heeft het wel al eens geproefd, thanks to een hele hoop bekende chefs.

Enkele jaren geleden kreeg je nog vreemde blikken als je over quinoa sprak, nu kookt iedereen ermee. Ik heb me hier dan ook rot achter gezocht, terwijl ze er nu met naar je hoofd smijten.

Maar quinoa als ontbijt, dat is voor velen een nieuwtje, SAY WHAT?!

dinsdag 27 oktober 2015

SUPER SOUP: Maïssoep #yellow #sunnyday #supersimpelesoep



Sommige dingen moet je niet moeilijker maken dan ze zijn. Mijn hoofd bijvoorbeeld is hier een pracht van een voorbeeld van. Het maakt de zaken altijd moeilijker dan ze zijn. Ingewikkeld zelfs. Met kronkels en denkrimpels tot gevolg. En hoofdpijn. Een aversie met zonlicht -hoe erg moet ik het dan hebben?!- en zin in warm lekkers door m'n lijf. M'n temperatuur daalt makkelijk een graatje of twee en ik ril zowat uit mijn huid. Het enige wat me kan helpen door deze herfst-dip te komen is soep. Hoewel ik het een week raw ging houden, is de koudheid -ook al scheen de zon!- me iets te sterk aanwezig. Met blijheid omhels ik een kopje soep en snuif de geur op van pure troost. Ah. Hallo herfst. Ik was even vergeten dat ik je ook lief kon vinden. 

maandag 26 oktober 2015

WRAAUW FOOD: So Easy Cucumbernoodles with a Vegan Basil Cream, Tomatoes and Pine Nuts! #nomnom #roomsausjeskunnenookraw



Vegan roomsausjes... Het kan! En het is héérlijk. Een sausje van cashewnoten is super simpel om te maken en heeft een lekkere romige textuur. Cashewnoten moet je gewoon altijd in je huis hebben. In 4 uurtjes heb je een geweekte versie en die leent zich perfect om snel door je blender te halen. Reken telkens 2 delen noten en 1 deel water. De rest voeg je gewoon toe naar eigen smaak
Deze saus kieper je dus lekker over je healthy pasta,  maar wil je écht raw, dan maak je er gewoon snelle komkommernoodles bij! Heerlijk, smaakvol en superdeluxe-gezond!

zondag 25 oktober 2015

SKINNY SINNER: The secret of Banana-icecream #healtynibbling #softiceforbreakfast #bananaqueen #morningglory


Gezond ontbijten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Wat je nodig hebt is... een diepvriezer en héél veel bananen.
Vandaag wil ik graag met jullie even stil staan bij -wat voor mij althans- net dat beetje spectaculairder is om uit bed te komen dan overnight-oats -which is nice-. Het is... bananenijs! Deze week staat het élke ochtend voor mijn neus te stralen. Wat ik daarvoor deed was 55 bananen inslaan, in schijfjes snijden en vervolgens in m'n diepvriezer stoppen.
Geloof me, zelfs mijn medebewoners kijken nu al uit naar hun icecream-for-breakfast

vrijdag 23 oktober 2015

HEALTHY HABITS: Zin in een weekje purefood! #mijnmenu#samenmetmrfoodie

Jaah! Deze week had ik zin om nog een keertje stevig door te plannen. Ik ga dan ook bijna hélemaal RAW! (Dat vraagt om wat organisatie EN veel bananen...) 
Jullie krijgen vast en zeker een heleboel van dit lekkers voorgeschoteld op onze blog, maar de recepten zijn nu nog slechts hersenspinsels op mijn notitieboekje. In elk geval, ik probeerde ze zo te omschrijven, dat echte keukenprinsessen met onderstaande zinnetjes best aan de slag kunnen gaan

woensdag 21 oktober 2015

VEGAN VIBES: Forgotten Vegtables: Scorzonera and Oyster Mushroom Tartare #sogood #truefall #herfstigdineren




Schorseneren zijn vergeten groenten. Ik laat ze al jaren liggen in de supermark -bewust...jakkie!-. Ze zien er uit als stukken modder in een pakje. Lelijk, en vuil. Toch worden ze dé winterasperges genoemd, omdat ze, eens schoongemaakt helder wit horen te zijn.
Doe handschoenen aan als je ze met een dunschiller ontdoet van hun 'dirty'-kantje. De aarde dringt diep in je poriën, met vuile -en dit voor eventjes- handen tot gevolg. Gooi de schorseneren ook onmiddellijk in een pot water. Zo behouden ze hun nootachtige, witte kleur. 
Sowieso zullen deze lange stokken wat met je doen. Je gaat ervan houden of je haat ze. Er is niets tussen.