donderdag 3 december 2015

SSUUUPPEEEERRSSOOUPP: Noodles! Met stokjes! En een goed plan, voor 2016 ... Ja! Ik begin lekker met voorsprong!

Oeh! December is echt daar! Zondag komt Sinterklaas hier, in m'n huisje. En in de namiddag tuigen we de kerstboom helemaal op! Wat is het jaar gevlogen! Ook bij HandsOffMyFood is er zoveel gebeurd! Ondertussen groeiden onze volgers op facebook van 200 naar 1800 (whoowoo!) en postten we meer dan 400 berichten. We leerden jullie kennen, via facebook, mail, telefoon of gewoon... hier, in mijn keuken!
Hopelijk inspireerden we jullie tot gezond lekkers in de keuken. Maar, dat is niet alles. We willen meer doen dan dat! In januari hopen we jullie ook te kunnen helpen met jullie 'goede voornemens'... Hoe we dat gaan doen, dat merk je snel genoeg! 
In elk geval... 2016 is nog té ver af om te wachten om healthy-all-the-way te gaan. Met een druk bezette agenda kwam sporten er niet meer spontaan van. Dus, sport-in-de-agenda-gepland en hop, naar de sportschool! Yes! Gewichten, squatten, zelfs een loopbandje kon er af vandaag!
Wat zijn jullie voornemens! Post ze gerust hier onder! We zijn benieuwd! 
Nog vier weken. Begin dus gerust vandaag. Een maand voor 2 januari. Goede voornemens en een goede maand voorsprong op al de rest.

Dit easy recept is zo gemaakt en voldoet helemaaaal aan jouw perfecte-healthy-lunch op een drukke dag. Maak de soep een dag op voorhand en klaar-is-kees! 

Ingrediënten 4 personen:
- 3 rolletjes soba-noodles (check de ingrediënten, je wil véél boekweit en geen tarwe)
- 1,5l vegetarische bouillon (veganoxx,..) 
- 1el miso 
- 2el sojasaus (kwaliteit merk je aan de prijs... Een goede fles sojasaus reken ik op 8 euro / liter) 
- 1stuk gember van 3cm, geraspt
- sap van 1 citroen 
- 2 worteltjes, in schijfjes 
- een bakje kastanjechampignons, in schijfjes 
- 1 venkel, in schijfjes 
- 1 broccoli, in kleine roosjes 
- 2 ramenassen 
- 150g verse erwtjes

How to: 
- Kook de noodles klaar in een aparte pot. 
- Breng de groentenbouillon aan de kook, samen met de miso en de soyasaus.
- Voeg alle groenten toe. 
- Kook de boek 5 minuten. 
- Voeg de noodles, het citroensap en eventueel lenteui en sesamzaad toe. 
- Klaar!


Yes! Je bent al een dagje ver met je goede voornemens! 

dinsdag 1 december 2015

SKINNY SINNER: Is het al koud genoeg voor een luxe, vegan, warme chocolademelk?! I sure hope so...


Hier zit ik dan: met mijn pyjama  aan -OMG Charlotte het is namiddag!-, dekentje rond en een warme chocolademelk in de hand. Het is dinsdag, dan moet ik pas tegen 's avonds het huis uit. Dus laten we even lekker comfy doen terwijl ik mijn lessen voor de komende weken voorbereid. Of hoe je dit ook beter kan omschrijven: echt dringend hieraan moeten beginnen maar eerst uren op pinterest afgeleid geraken door allerlei recepten en klas ideeën.

"Chocolademelk?!" hoor ik je denken, "Is dat wel handsoffmyfood-proof?". Sweeties, zou ik het anders maken en delen met jullie?  En ja hoor, dat is wel degelijk nog wat slagroom dat je op de foto ziet.

Yep, deze classic, hebben wij zo even geveganized voor jullie! Hoe wij dit getoverd hebben? Check het easy peasy receptje hieronder.

maandag 30 november 2015

SKINNY SINNER: Cashewnoten-restjes zinvol verwerkt! Pim'skoekjes-slices! #Orange-chocolate! #Jaffacakes


Oh Neeee! De workshop gisteren liet zo maar even 2 cups cashewnoten over! Ik had géén idee wat ik ermee moest doen! -Uiteraard wel, RAW-cakes maken... what else?!. Maar wat voor eentje?!
Chocoladefilling? Ik had ook wel wat bosbessen op overschot.. Of misschien eens eentje met een mokka-taste?!
In mijn fruitmand riepen twee sinaasappels hardnekkig om mijn aandacht. -Eet ons op... We worden bijna .. eh ja.. rot!-. Chocolade en sinaasappel. Kan onmogelijk niet-op-te-eten-slecht zijn, redeneerde ik, en in no time zaten mijn cashewnoten samen met chocolade en sinaasappelsap in de blender. Hopla...Pim's-slices werden geboren.

zondag 29 november 2015

SKINNY BREAKFAST! Aha, pannenkoeken -dat hadden we nog niet!? -met chia en vanilla!- #Fluffyfeeling! ENGLISH-NEDERLANDS


Torenhoge stapels bouwen van eten! Het kind komt helemaal in me boven! Waaaaauw! Zo lekker! Gisterenochtend was ik helemaal in-to the fluffy-vanilla-pancakes! Ze zijn écht dik, luchtig, easy to make en dat zonder 'owh ik heb pannenkoeken gegeten en zit helemaal prop-vol gevoel'. Prima ontbijtje dus! 
Na het bakken giet je er wat ahorn over en top je bovenaf wat af met frozen berries en klaar is kees. Deze portie is voor 2 grote eters, dus je komt er best een eind mee. 


zaterdag 28 november 2015

VEGAN VIBES:Voor mij geen 10.000 luchtballonnen, maar 10.000 smaken op mijn bord met dit stoofje van venkel!


Ik typ dit berichtje al terwijl dit gerecht van volop aan het stoven is. Maar ik ruik, proef en weet gewoon....dit is een toppertje! De geuren, de kleuren en vooral toch wel: de smaken.

Dit receptje is geïnspireerd op eentje dat ik tegen kwam in mijn favoriete tijdschrift. Nee, dit is niet de Flair, Story of Humo maar wel het maandelijks receptenboekje van Albert Heijn. Elke maand doorblader ik dit in alle rust -voor zover ik tot rust kan komen- en haal er inspiratie uit.

Zo kwam ik dit verrukkelijk stoofpotje met zoete aardappel en venkel tegen. Hiervoor kreeg ik al spontaan kokhals neigingen als ik nog maar aan een venkelknol dacht. Maar iets in dit receptje maakte mij er toch nieuwsgierig naar. En ja hoor, het was een voltreffer! Vanaf nu staat de venkelknol veel vaker op mijn menu.

HOTSPOT: Amsterdam -Yes, once again...- blijft het plekje waar je heen moet! Koffie & De Koeck!

Ik ben een Amsterdam-lover. Moest ik morgen kunnen verhuizen, dan deed ik dat meteen. De grachten, de open-minded-visies, de accenten. My Gosh, I'm in love with Holland. 
Het is trouwens in Amsterdam, waar de vegan-hotspots overal tevoorschijn komen. Vegabond, DopHert én ... Koffie en De Koeck. Hoewel het er al een tijdje is, had ik het gewoon nog niet ontdekt. 
Reden? Het is niet zo midden-in-het-centrum-stuff, hoewel het wel écht een Amsterdamse-goodie is.
Aangekomen in Amsterdam -wat zijn twee uurtjes rijden voor een dag vol lekker vegan-food?-, zochten we parkeerplek. Handig, voor de deur hadden we geluk. Om die reden alleen al ben ik blij dat ik de grachten niet op hoefde. Ik was trouwens instant-vrolijk. Niet zozeer om het gebak dat ik ging eten, maar wel om de giga-vrachtwagen, die uiteraard meteen m'n aandacht trok! Tony's Chocolate ligt écht gewoon aan de overkant van de straat! Hallo! Is hier nog een huisje vrij? Vegan gebak én vegan chocolade... Pijnlijk duidelijk: Ik had zo'n fantastische Amsterdammer geweest!  

donderdag 26 november 2015

HOTSPOT! Happy Herbi?! Yes, ronde -omoptevreten- balletjes! Super lekker! Must-try-etsy-shop! :)



Nomnomnoooom! Sommige ondernemers verdienen écht wel een duwtje in de rug. (Zéker al die ondernemer-tjes die in de RAW of VEGAN-weg in slaan. Wat een lef! Op boxen tegen de stroom in. Durfden wij dat maar... ;) (Wie weet, in de toekomst...*grijs*) 
Een van de toppers, die ik jullie écht niet wil onzeggen, is Daphne van Happy Herbi. Ik leerde haar productjes kennen, zo'n jaar geleden in Amsterdam. Toevallig wandelde ik Vegabond binnen (nu, niet zo toevallig, ik had het opgezocht. Daar heb je die handige Happy Cow-app voor op je smartphone -checken die handel!-) en voor m'n neus lag het vol met prachtig gekleurde eetbare balletjes. Hoewel ik al een tijdje ronddoolde in het healthy-food-land, had ik nooit eerder zo'n coole energyballs gezien. 
Ze waren het hand-rol-werk van Daphne.