dinsdag 6 oktober 2015

OH MY OATS: Peanutbutter-oattruffles, voor de addicts zoals wij!


Jullie hebben het ondertussen al honderd keer moeten lezen, we love pindapasta!!!! En ja, ik moet toegeven dat ik soms gewoon de lepel in de pot steek en geniet van een grote hap pindapasta.
Maar wat als die peanutbuttercravings buiten huis de kop op steken? Ik ga echt geen pot pindapasta meenemen in mijn handtas of naar het werk.
Maak dan deze heerlijke truffels met pindapasta en havermout, het ideale tienuurtje of welk-uurtje-het-ook is ;)

De happy few die al een lunchboxlove workshop hebben mogen bijwonen hebben gezien hoe je super gemakkelijk je eigen notenpasta of choco maakt. Gebruikt voor dit receptje dus gerust je eigen gemaakte choco of notenpasta.

Om je eigen notenpaste te maken heb je wel een ultra krachtige blender nodig, zoals de vitamix! Heel snel volgt er een review over onze fantastische keukenapparaten, die elke foodie wil. Kan je niet wachten en wil je hem nu al aankopen op deze site? Stuur ons dan snel een berichtje via mail: handsoffmyfood@hotmail.com of Facebook en je krijgt van ons een geweldige kortingscode om deze must-have te bestellen!

Wat heb je nodig?

Truffels
  • 2/3 kopje havermout
  • 1 kopje pindapasta
  • rijstsiroop/honing/maple syrup naar eigen smaak

Topping
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel cacao
  • rijstsiroop/honing naar eigen smaak

How to?

  • Mix alle ingrediënten voor de truffels tot een mooie massa. Dit gaat het best met een keukenmachine.
  • Met de handen gaat ook, maar dit is heel arbeidsintensief.
  • Rol tot mooie balletjes en leg ze enkele uren in de vriezer.
  • Haal de truffels uit de vriezer en smelt de kokosolie.
  • Roer hierdoor de cacao en de rijstsiroop.
  • Rol je balletjes in het chocolade mengsel of leg er een paar lijntjes/druppels op ter versiering.




maandag 5 oktober 2015

INSTAFUN: Onmisbare likes op je #Instagramaccount #pikkenmetjeogen #ontbijtjesparade #nomnom




Het zou fijn zijn als je ons volgt op Instagram. Zo ben je zeker dat er telkens lekkere food voorbij swiped als je je account opent. Toch, eens je een beetje door gaat met zoeken kom je sowieso op fantastische andere accounts om ontbijtjes te stelen met je ogen! 

Deze zijn must-have-instagrammers op je volg-lijstje! 












zondag 4 oktober 2015

PUMPKINIZE IT: #Pompoenen om te zoenen met een romig kokosmelksausje en een snuif kaneel -enkelvoorgenieters!-


De grootmoeder van mijn kids had balletjes met krieken gemaakt. Dit typische zondagse gerecht kon me vroeger echt vrolijk maken, maar vandaag verscheen er dan toch eerder een diepe denkrimpel. Een weekend vol workshops en tja... een lege ijskast was het resultaat. Ik snuffelde even door mijn onderste groentenlade en jeps, alles was ik dacht nodig te hebben lag op mij te wachten: een mini-butternutpompoen en een wortel. Nog een uitje, hazelnoten, specerijen en peterselie uit m'n tuintje later was het echt een heerlijk gerechtje. Die balletjes met krieken? Nee... geef mij maar deze herfstige kruidige schotel! 

vrijdag 2 oktober 2015

SKINNY SINNER: Het is #weekend, dus is het #baktijd! Koekjeeeees! #kidsproof en #njummiee!

Weekend! Niets fijner op een zaterdagnamiddag dan héélijk koekjes te bakken met de kids! Deze receptjes zetten je alvast helemaal op weg om aan de slag te gaan. Weinig ingrediënten en een heleboel lekkers in je oven later heb je alvast veel knabbels voor de thee-tijd in de namiddag, als toetje na het diner of gewoon 's avonds voor de televisie, onder je dekentje! 

Hier gaan-we! 

1. Chocolade-energie-repen! 

En yes. Dit is een van mijn eerste eigen mommy-made tussendoortjes! Super lekker!  Met een basis gemaakt uit dadels en zalig veel pure -ga voor 100%- chocolade kan het alleen maar hoog scoren op 'dit moet je proeven'-lijstje! Een goede blender is een must... of stevige haktechnieken!
Chocoladerepen! 



2. Vegan Brownies! 

We beginnen onmiddellijk met echt een heerlijk lekker dingetje! Chocolade-brownies! Zalig! Alleen al door naar de foto te kijken word ik helemaal warm vanbinnen. Heerlijk!
Ze zijn best een uitdaging, maar eigenlijk, elke inspanning zo waard!
Ze hebben hun smeuigheid van banaan... en toch zijn ze helemaal CHOCOLADE-Shock!
In the name of chocolate! 



3. Appelcake 


 Appelcake scoort altijd, zéker in de maand september, dan zijn ze immers op hun best!
Appeltjes, rozijnen, walnoten én kaneel. Jammie! Dit vraagt om dikke sneden cake, thee, en keuvelen bij een tuin-vuurtje bij valavond. 



En nu, 

Happy weekend lovies! 
xoxo Lieselotte 

donderdag 1 oktober 2015

SKINNY SINNER: #Hazelnut broodje met volle #vanilla-smaak. #suikervrij & #glutenvrij Jippie! 't Is Vegan! #wereldveggiedag #plantpower *boem*


Oh! Dit is zo'n lekker dingetje! En het past helemaal in het thema van de dag! Het is feest want #Wereldveggiedag is weer daar! Daar hoort een vegetarisch gerechtje bij, akkoord, maar een volledig plantaardig receptje past nog beter in het plaatje! Het is immers ook 1 oktober! Start van de #Veganchallenge 2015! Aan de 41 leden in ons enig echt Vegan-Challenge team... Gogogo! Wat zijn jullie toppers! 
Dit broodje, of cake, je mag kiezen... -Ik prefereer brood, dan voel ik me minder schuldig als ik het als ontbijt eet-, heeft een heerlijke specifieke, volle en romige notensmaak.
Door de geprakte bananen krijg je een een heerlijk smeuïg geheel met knapperige noten.

woensdag 30 september 2015

VEGAN VIBES: Gepimpte couscous van bloemkool! #eennieuwetwist


Vandaag heb ik eigenlijk geen nieuw receptje voor jullie, maar een nieuwe versie van een classic: de bloemkool "couscous". Dit receptje hebben wij helemaal in de beginperiode van onze blog gepost. Toen we nog niet goed beseften wat ons hier nog allemaal te wachten stond en hoe snel we zouden groeien.

Dus heel hard bedankt aan de foodies van ons vanaf toen al volgenden en onze receptjes uitprobeerden.

We thank you, we love you!

Wat verander je aan het receptje om het een nieuwe twist te geven?
  • Vervang de wortels en courgette door zoete aardappel.
  • Roer er net voor het serveren wat rucola en fijn gesneden dadels door.
Smakelijk foodies ;)

dinsdag 29 september 2015

SUPER SOUPS: Roze prinsessensoep met rode biet!! #vitamientjes


Ik heb maar één favoriete kleur: roze in alle tinten en schakeringen!! "Ben jij daar nu nog steeds niet uitgegroeid?", krijg ik vaak als vraag. Waarom zou ik? Diep vanbinnen blijven we toch voor altijd het prinsesje dat graag rond liep met plastic muiltjes en een tiara op haar hoofd.