zaterdag 28 november 2015

VEGAN VIBES:Voor mij geen 10.000 luchtballonnen, maar 10.000 smaken op mijn bord met dit stoofje van venkel!


Ik typ dit berichtje al terwijl dit gerecht van volop aan het stoven is. Maar ik ruik, proef en weet gewoon....dit is een toppertje! De geuren, de kleuren en vooral toch wel: de smaken.

Dit receptje is geïnspireerd op eentje dat ik tegen kwam in mijn favoriete tijdschrift. Nee, dit is niet de Flair, Story of Humo maar wel het maandelijks receptenboekje van Albert Heijn. Elke maand doorblader ik dit in alle rust -voor zover ik tot rust kan komen- en haal er inspiratie uit.

Zo kwam ik dit verrukkelijk stoofpotje met zoete aardappel en venkel tegen. Hiervoor kreeg ik al spontaan kokhals neigingen als ik nog maar aan een venkelknol dacht. Maar iets in dit receptje maakte mij er toch nieuwsgierig naar. En ja hoor, het was een voltreffer! Vanaf nu staat de venkelknol veel vaker op mijn menu.

HOTSPOT: Amsterdam -Yes, once again...- blijft het plekje waar je heen moet! Koffie & De Koeck!

Ik ben een Amsterdam-lover. Moest ik morgen kunnen verhuizen, dan deed ik dat meteen. De grachten, de open-minded-visies, de accenten. My Gosh, I'm in love with Holland. 
Het is trouwens in Amsterdam, waar de vegan-hotspots overal tevoorschijn komen. Vegabond, DopHert én ... Koffie en De Koeck. Hoewel het er al een tijdje is, had ik het gewoon nog niet ontdekt. 
Reden? Het is niet zo midden-in-het-centrum-stuff, hoewel het wel écht een Amsterdamse-goodie is.
Aangekomen in Amsterdam -wat zijn twee uurtjes rijden voor een dag vol lekker vegan-food?-, zochten we parkeerplek. Handig, voor de deur hadden we geluk. Om die reden alleen al ben ik blij dat ik de grachten niet op hoefde. Ik was trouwens instant-vrolijk. Niet zozeer om het gebak dat ik ging eten, maar wel om de giga-vrachtwagen, die uiteraard meteen m'n aandacht trok! Tony's Chocolate ligt écht gewoon aan de overkant van de straat! Hallo! Is hier nog een huisje vrij? Vegan gebak én vegan chocolade... Pijnlijk duidelijk: Ik had zo'n fantastische Amsterdammer geweest!  

donderdag 26 november 2015

HOTSPOT! Happy Herbi?! Yes, ronde -omoptevreten- balletjes! Super lekker! Must-try-etsy-shop! :)



Nomnomnoooom! Sommige ondernemers verdienen écht wel een duwtje in de rug. (Zéker al die ondernemer-tjes die in de RAW of VEGAN-weg in slaan. Wat een lef! Op boxen tegen de stroom in. Durfden wij dat maar... ;) (Wie weet, in de toekomst...*grijs*) 
Een van de toppers, die ik jullie écht niet wil onzeggen, is Daphne van Happy Herbi. Ik leerde haar productjes kennen, zo'n jaar geleden in Amsterdam. Toevallig wandelde ik Vegabond binnen (nu, niet zo toevallig, ik had het opgezocht. Daar heb je die handige Happy Cow-app voor op je smartphone -checken die handel!-) en voor m'n neus lag het vol met prachtig gekleurde eetbare balletjes. Hoewel ik al een tijdje ronddoolde in het healthy-food-land, had ik nooit eerder zo'n coole energyballs gezien. 
Ze waren het hand-rol-werk van Daphne. 

woensdag 25 november 2015

HEALTHY HOLY MAN: Sinterklaas, loop alsjeblief mijn huisje hiermee niet voorbij!! #healthysweets




Sinterklaas is overal! Hij staat op de reclamefoldertjes in je brievenbus, zit in de winkel op zijn troon en ook op tv gooien ze er met rond je oren. Mijn sinterklaasstemming is volledig toegeslagen na het boodschappen doen bij AH. Hier klonken de kinderstemmetjes vrolijk uit de boxen, met liedjes over de goede man. Niet direct iets wat je wil horen als je boodschappen doet om acht uur 's morgens, maar toch.

Als de Sint nu echt het beste voorheeft met onze kleintjes, waarom brengt hij dan alleen maar ongezonde stuff om te smullen? Ok, de mandarijntjes buiten spel gelaten, want die krijgen ze vaak toch niet meer - te gezond? Chocolade, pepernoten, marsepein,...SUGAR BOMBS!!

dinsdag 24 november 2015

SKINNY SINNER: Bownty? Of een Mellowcake? Misschien is 't meer een Oreo? Maakt niet uit! 't is een TOFJE :) #chocolade #vanilla #pecanluv



Zo jammer! De foto is niet wat ik wilde dat-ie was! Maar de smaak.. oeh! Zo heerlijk! Deze baksels -vrie-zels eigenlijk- zijn absoluut fijn. Ik had een heel erg koekjes-gevoel! En ook een beetje chocolade. En vanille. Ja. Het voelde gewoon heel erg lekker allemaal. 

maandag 23 november 2015

VEGAN VIBES! Whaaauw! Roasted-Pumpkin-gekte! En dat allemaal gebakken in Cacao-bakpoeder (adv.)? Tadaaa... one winterproof-comfort-recipe! #foodlove


Dit is zo'n gerecht waarvan je smaakpapillen zowat exploderen in je mond. Nope, ze weten het niet meer. Past prima bij zo'n impulsieve griet als ik. Zoete, zachte pompoen, pittig limoensap, zoete granaatappel, crispy pompoenpitten, zoute waterkers. Just perfect, net zoals ik het helemaal hebben wil. 
Dit gerechtje lijkt echt een moeilijk spul, maar dat is het niet! Mits wat goed georganiseerdheid is het klaar op 30 minuutjes! Yes, net wat we nodig hebben, niet?! 

zondag 22 november 2015

SUPER SOUPS: To cold outside?! Try this cauliflower-kale soup #opwarmertje


Elke morgen rond half 7 maakt mijn kleine haarbal mij wakker. Ze moet en zal eten hebben, natuurlijk hoort daar ook een tripje naar de tuin bij. Ja, ze is zo verwend dat wij ze niet alleen buiten laten als het donker is. Dus daar stond ik in mijn pyjama, totaal niet voorzien op de grote koude! Toen ik de ijspegels aan de tuinstoelen zag, wist ik dat ik mij een beetje mispakt had...

Ik ben altijd al het mag-de-verwarming-op-type geweest, maar nu was het echt vries vries koud!
Wat hoort er voor mij bij als je broek er bijna af vriest? Een heerlijke kom warme drank of soep, die je rode neus direct ontdooit, na een fikse wandeling.

Zo gezegd, zo gedaan! Die pluizig haarbal was trouwens niet meteen de meest enthousiaste wandelaar vandaag. Maar, eens ze wat gelopen had, genoot ze even hard van onze tochtje in het bos.
Bij het thuiskomen ben ik direct in de keuken gevlogen en heb ik dit super soepje uit mijn mouw getoverd.

Wat heb je nodig?

  • 370gr bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr boerenkool
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • tijm
  • cayennepeper
  • 1,5 liter warme groentebouillon
  • optioneel om te serveren: boerenkoolchips, pitten en zaden.

How to?

  • Verwarm je oven voor op 200graden en bekleed je bakplaat met bakpapier
  • Snij de ui en knoflook fijn, de bloemkool in roosjes.
  • Doe alles in een kom en roer door elkaar met 1/2 theelepel cayennepeper en 1 eetlepel tijm.
  • Voeg er de kokosolie bij en leg het mengsel op je bakplaat.
  • Bak in de oven voor ongeveer 15-20 minuutjes
  • Die de boerenkool in je blender met de groentebouillon.
  • Voeg hierbij de bloemkool uit de oven en mix tot een gladde soep.
  • Kruid eventueel nog bij naar smaak.
  • Smakelijk en veel warmte ;)