dinsdag 24 november 2015
SKINNY SINNER: Bownty? Of een Mellowcake? Misschien is 't meer een Oreo? Maakt niet uit! 't is een TOFJE :) #chocolade #vanilla #pecanluv
Zo jammer! De foto is niet wat ik wilde dat-ie was! Maar de smaak.. oeh! Zo heerlijk! Deze baksels -vrie-zels eigenlijk- zijn absoluut fijn. Ik had een heel erg koekjes-gevoel! En ook een beetje chocolade. En vanille. Ja. Het voelde gewoon heel erg lekker allemaal.
Labels:
ahornsyrup,
bownty,
cacaopoeder,
cashewnoten,
chocolade,
dadels,
havermout,
koekje,
kokosolie,
mellowcake,
oreo,
pecannoten,
plantaardig,
raw,
skinny sinner,
vanille,
vanillestokje,
vegan
maandag 23 november 2015
VEGAN VIBES! Whaaauw! Roasted-Pumpkin-gekte! En dat allemaal gebakken in Cacao-bakpoeder (adv.)? Tadaaa... one winterproof-comfort-recipe! #foodlove
Dit is zo'n gerecht waarvan je smaakpapillen zowat exploderen in je mond. Nope, ze weten het niet meer. Past prima bij zo'n impulsieve griet als ik. Zoete, zachte pompoen, pittig limoensap, zoete granaatappel, crispy pompoenpitten, zoute waterkers. Just perfect, net zoals ik het helemaal hebben wil.
Dit gerechtje lijkt echt een moeilijk spul, maar dat is het niet! Mits wat goed georganiseerdheid is het klaar op 30 minuutjes! Yes, net wat we nodig hebben, niet?!
Labels:
bulgur,
cacaopoeder,
gember,
granaatappel,
limoen,
look,
olie,
paprikapoeder,
pistachenootjes,
pompoen,
sojasaus,
vegan,
veganisme,
waterkers
zondag 22 november 2015
SUPER SOUPS: To cold outside?! Try this cauliflower-kale soup #opwarmertje
Ik ben altijd al het mag-de-verwarming-op-type geweest, maar nu was het echt vries vries koud!
Wat hoort er voor mij bij als je broek er bijna af vriest? Een heerlijke kom warme drank of soep, die je rode neus direct ontdooit, na een fikse wandeling.
Zo gezegd, zo gedaan! Die pluizig haarbal was trouwens niet meteen de meest enthousiaste wandelaar vandaag. Maar, eens ze wat gelopen had, genoot ze even hard van onze tochtje in het bos.
Bij het thuiskomen ben ik direct in de keuken gevlogen en heb ik dit super soepje uit mijn mouw getoverd.
Wat heb je nodig?
- 370gr bloemkool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr boerenkool
- 1 eetlepel gesmolten kokosolie
- tijm
- cayennepeper
- 1,5 liter warme groentebouillon
- optioneel om te serveren: boerenkoolchips, pitten en zaden.
How to?
- Verwarm je oven voor op 200graden en bekleed je bakplaat met bakpapier
- Snij de ui en knoflook fijn, de bloemkool in roosjes.
- Doe alles in een kom en roer door elkaar met 1/2 theelepel cayennepeper en 1 eetlepel tijm.
- Voeg er de kokosolie bij en leg het mengsel op je bakplaat.
- Bak in de oven voor ongeveer 15-20 minuutjes
- Die de boerenkool in je blender met de groentebouillon.
- Voeg hierbij de bloemkool uit de oven en mix tot een gladde soep.
- Kruid eventueel nog bij naar smaak.
- Smakelijk en veel warmte ;)
zaterdag 21 november 2015
SKINNY SINNER: Home made Goji-Oat cookies, Oh My Gosh(i)!
donderdag 19 november 2015
SKINNY SINNER: Oh dear... here they are #chocolate-peanut-fudge-tussendoortjes (Hoeveel mag je er eten?!)
Nomnom! Deze volle, romige, echte fudge-aanvoelende fantastische tussendoortjes zijn ZO simpel om te maken (ik gok op 5 minuutjes + 15 minuutjes diepvriezer), maar oh... ze zijn perfect. En dan bedoel ik niet 'gewoontjes'. Ze waren een van de lekkerste chocoladebonbons die ik in jaren at!
dinsdag 17 november 2015
SKINNY SINNER: Pumpkin pie for Thanksgiving! #vegan #pumpkinizeit
Diegene die geen kleine kinders hebben rondlopen, slaan de Goedheilige gewoon over, en durven nu zelfs al in Kerstsfeer zijn! Ja hoor, ik heb de eerst kerstbomen al zien opduiken en de decoratiewinkels meppen je om de oren met kerstballen en slingers.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook al uitkijk naar de dag dat de eerst noten van de kerstliedjes, uit de boxen komen op mijn werk!
maandag 16 november 2015
SSSUPPPEERSOUP: MISO!? Yeah! Want het is SuperSnel, SuperLekker, SuperHip en ... géééézond voor dat lijf van jou!
Heb je het al gehoord!? Er is wat nieuws hip op de markt! Miso! We gebruiken het al een tijdje, zonder écht te weten wat het is. Nu, afgelopen weekend had ik een Macrobiotische kookles, en werd het allemaal duidelijk.
Dus even. Handjes omhoog voor de miso! Aha!
Miso kan verschillende structuren en kleurtjes hebben, maar diegene die jij zoekt is donkerbruin en gemaakt van sojabonen en gefermenteerde gerst. Miso wordt gedurende jaren of maanden gerijpt en is dus best een krachtig stukje voedsel.
Enneh... waarom is dat nu zo fantastisch? Wel, miso bevat levende enzymen. Ze helpen je vertering een beetje beter op gang zorgen dat alles een beetje beter in evenwicht blijft, daar in je lijf.
Labels:
macrobiotica,
macrobiotisch,
miso,
misopasta,
soep,
spinazie,
ui,
wakame,
worteltjes,
zeewier
Abonneren op:
Posts (Atom)