vrijdag 3 juli 2015

OH MY OATS: Breakfast bars voor die drukke ochtenden!!

 
Ik was van plan om vandaag een ijsjesrecept te posten. Dit zou zo ideaal zijn, midden in een hittegolf! Maar mijn vriezer dacht daar anders over. Ok, eigenlijk ligt het aan mezelf, ik had de vriestijd wat onderschat.

Er staan dus nu nog halfbevroren kokosijsjes met spinazie in mijn vriezer. Dan maar een ander, maar niet minder lekker receptje: Breakfast bars!

Deze ontbijtrepen heb je op 1,2,3 gemaakt voor een hele week.
Het is een super easy ontbijtje dat je op voorhand kan  maken en on the go op eten. Kan je je al voorstellen hoe zalig een ochtend is waarbij je gewoon je ontbijt uit de vriezer hoeft te grabbelen en klaar is kees. No more stressy ochtenden met de breakfast bars vol pindakaas en havermout!

Wat heb je nodig?

  • 180gr havermout
  • 30gr geraspte kokos
  • 2 eetlepel chia zaadjes
  • 1 hand noten
  • 1 hand rozijnen
  • snufje zout en kaneel
  • 3 eetlepels honing/agave/maple syrup...
  • 300gr pindakaas


How to?

  • Meng de havermout, kokos en chia zaadjes.
  • Hak de noten fijn en voeg deze erbij met de rozijnen.
  • Verwarm de pindakaas en honing even in een kookpot zodat het vloeibaar wordt.
  • Voeg dit bij de havermout en mix alles heel goed.
  • Meng hieronder nog het zout en wat kaneel.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier, schep het mengsel er in en druk goed aan.
  • Zet in de vriezer voor min 4 uur.
  • Snij in repen en bewaar ze ook in de vriezer.


GUESTBLOGGER! #Berdien komt het even doen! #veggies en #bjoeties voor iedereen!


Zoals jullie ondertussen wel wisten, vertrek ik naar Vietnam. Hoera! Maar, uiteraard, niet zonder een degelijke, waardige vervanger te zoeken om jullie te voorzien van heerlijke zomerse healthy stuff. Deze maand, guestblogger Berdien! Een veggie-friend die de wereld van de gezonde keuken ook ontdekte! 
Yes! 
Als mooi extraatje tovert ze van olietjes lippenbalsem, als dat niet mooi is -je wordt het er al zeker van!-.

Verwacht dus zeker het lekkerste van het lekkerste, zelfs voor je gezicht!  Vanaf 8 juli laat ik ze op jullie los... Have fun foodies! 


xoxo Lieselotte 

donderdag 2 juli 2015

BBQ BESTIES: Hoe #healthy blijven tijdens het BBQ-seizoen....#1 #salades!

Het is hot hot hot buiten en ook binnen! We smelten bijna weg en toch zag ik vandaag iedereen aanschuiven bij de supermarkt voor alle benodigdheden voor een BBQ. Rond etenstijd ruik je tijdens deze hittegolf ook over de typische houtskoolgeur.

Voor veggies, en al zeker vegans, is het niet eenvoudig om op een klassiek BBQ-feestje iets te eten. Als je dan ook nog eens voor de rest healthy wil eten is het al helemaal een uitdaging om on track te blijven!
Dus hier voor jullie onze salade receptjes die gegarandeerd succes hebben op je volgend BBQ-feestje!

Klik op de tekst om naar het receptje te gaan.

 Pittige mangosalade!

    Italian farrosalade!






















Spitskoolsalade met frisse appeltjes!



                              





         








Salade met kikkererwten, avocado en feta!
                                         (warning: niet voor vegans)











Hebben jullie nog veggie/vegan BBQ-salade succesreceptjes? Deel ze met ons en de andere foodies ;)

woensdag 1 juli 2015

WWRRAAUWWWfood: Noodle-loze Pad Thai #omdathetklimaattochaleenbeetjeThaisis !


Wat een weertje! Om eerlijk te zijn, ik weet niet goed meer waar ik precies moet kruipen. Beetje last van hooikoorts en dus werkelijk volledig verstopt. Weinig honger en al helemaal géén zin om aan warme diners te beginnen. 
Mijn schoonzus had zin in een salade. Ik ook. En dan sta je daar, in die warme supermarkt, met het eerste beste shortje en topje dat je vond, je haar recht omhoog en je gezicht verrimpeld -Yes, dit is de don't talk to me-mood-. 
Je hoort het, het moest vooruit gaan, fris zijn én gezond. Hoe meer gezondheid ik nu in m'n lijf stop, hoe beter het functioneert, niet?  
Daarbij komt dat je lijf water nodig heeft, liters. Komkommer bevat maar liefst 97% H²O, nice! -Geen excuus meer om niet te drinken!- 

dinsdag 30 juni 2015

SUMMER SUN: Festivalitis #keepyourbodyhealthyallnightlong ~Waarom uitkateren niet op mijn festival-to-do-list-staat~







Yes, het afgelopen weekend liet ik jullie zomaar even in de steek. Al was het wél voor het goede doel! Ik ging namelijk lekker testen hoe healthy het eten was op de huidige #summerfestivals.

Het fijnste festival is in m'n achtertuin. Yes, Rock Werchter. Vanaf het moment dat ik de weide verlaat de laatste dag, tel ik af naar het jaar nadien. Het is heet en hip. Net wat ik nodig heb na een schooljaar hard werken. 
En heet, ja, dat was het absoluut. Tijd om die lijven te tonen waar je een heel jaar kei hard voor gewerkt hebt. Enige onzekerheid maakt zich van me meester. Mijn buikje is best wel strakker geweest, maar eigenlijk ben ik wel tevreden. Ik hou nog wel van een vrouwelijk vormpje hier en daar. Dus nope, -voorlopig? ;)- nog geen six-pack bij dit vegan-lijf. 
Speciaal voor jullie at ik zoveel ik kon. Ik testte smoothies, koffie, fruitsalades en vegan-kraampjes. Best een zware job, zo even tussendoor. 
Maar goed, hier enkele keepyourfestivalhealthy-tips. Want ja, je hoeft geen biertjes te drinken om de tijd van je leven te hebben. Wist je trouwens dat 1 pintje bier gelijk is aan 2-3 suikerklontjes? Geef mij maar even een smoothie,schat! 

zondag 28 juni 2015

BBQ BESTIES: Spiesjes met #veggies en halloumi!

 
Wij, de handsoffmyfoodies, zijn eigenlijk 2 totaal verschillende personen. Zo heeft Lieselotte nu de tijd van haar leven op Rock Werchter en gruwel ik al bij het gedacht van die mensenmassa, slapen in een tentje en dixi-toiletten!

Lieselotte heeft al 2 kinderen en ik ben terug volop aan het studeren. Ik zit in de veggie-fase en zij is mij al vlotjes voorbij gegaan door fulltime veganist te worden. Wij leiden ieder ons eigen leven en vullen elkaar perfect aan ;)

Maar waar ik jaloers op ben zijn Lieselotte haar weekmenu's! Vorige week heb ik haar prachtige boekje gezien met menu's tot maanden terug inclusief boodschappenlijstjes. En het beste van al is: zij volgt deze echt elke dag.
Vol goede moet heb ik mij ook een boekje aangeschaft (met Hello-Kitty er op, bangelijk!) en heb ik een volledige weekmenu gemaakt, met ontbijt, lunch en avondmaal.

Nu zijn we bijna 1 week verder en hoe heb ik het er van af gebracht? Ik heb me aan 1 maaltijd gehouden, zelfs geen hele dag. Neen, 1 avondmaal van de 21 andere dingen die ik gepland had.
Hoe doet zij dit toch?!

Maar het was wel juist een heel lekker receptje dat perfect bij de aankomende hittegolf past!

Voor dit receptje heb je halloumi nodig, dit is een speciaal kaasje. Ik heb me er ook eerst rot achter gezocht, tot ik eens op de bovenste schappen keek van de kaasafdeling. Het is maar een heel klein pakje en door mijn klein gestalte keek ik er over waarschijnlijk. Maar bij Albert Heijn en Delhaize vind je het zeker.

Wat heb je nodig?
4 stokjes

  • 1/4 courgette
  • 1/2 paprika, kleur mag je kiezen
  • handje vol kerstomaatjes
  • 120gr halloumi
  • handje vol munt blaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • sap van een halve citroen

How to?

  • Halveer de tomaatjes.
  • Snij de andere groenten en halloumi in gelijke blokjes.
  • Doe ze in een kom met de olijfolie, versnipperde munt, chilivlokken en het citroensap.
  • Laat dit marineren voor minimum 15min.
  • Nadien steek je de groenten en halloumi op saté prikkers.
  • Rooster ze op de BBQ of bij minder goed weer, in de grillpan.

donderdag 25 juni 2015

WRAAAUWWFOOD: Verrassende tabouléh zonder couscous #GogoMorocco


Mensen onder onze lezers die deze zomer een Noord-Afrikaanse bestemming op 't lijstje hebben staan? Ik niet, maar dat kan mijn enthousiasme voor de Marokkaanse keuken niet drukken. I love it. Lucky me, ik werk in Brussel. De heerlijke food-plekjes komen bijna naar me toe gewandeld. Libanees, Marokkaans, Turks... Als het gaat over wereldkeuken zit je hier écht op de goede plek! 
In ieder geval, je kan er niet omheen. Hoewel de Marokkaanse keuken lekker is, schuilt er ook gevaar in voor je lijn. 
Deze couscous zorg voor een super gezond lunchmenu, waar je zonder enige schroom degelijk van door-eet. 
Schep nog een keer, en nog een keer, en... maak de kom helemaaaaal leeg, want groenten eet je nooit teveel