Ik heb een voorliefde voor curry. Warm voedsel, dat nazindert in mijn hoofd. Heerlijk. Hoewel ik de meeste tijd van het jaar vrolijk rond dartel, waren de afgelopen twee weken niet zo prettig. Reden genoeg om troost te zoek in potten, pannen en echte comfort-food.
maandag 9 november 2015
vrijdag 6 november 2015
SKINNY SINNER: Vanilla #cheesecake -In love with Vintage!- met vleugjes retro, vanillespikkels, en kokosmelk. Just perfect!
Een gelei als topping, gemaakt van cactus-vijg en ingedikt met agar-agar? Dat was op alle vlakke nieuw! Nooit eerder proefde ik cactus-vijg, -laat staan of ik wist hoe je hier aan moest beginnen snijden- en gebruikte ik een plantaardig gelei-middel.
Labels:
agar agar,
ahornsiroop,
baksels,
cactus-vijf,
cake,
cashewnoten,
dadels,
geraspte kokos,
para noten,
pecannoten,
raw,
rawcake,
rawfood,
rawfoodcake,
skinny sinner,
vanille,
vegan
dinsdag 3 november 2015
POWER BREAKFAST: Purple oats, breakfast in style! #blackberries
PAARS?! Yep paars! Neen, niet van de chemische kleurstoffen! Dit vrolijke kleurtje komt enkel en alleen van braambessen, natuurlijk all the way.
Braambessen bevatten trouwens heel wat vitamine C. Dit is super voor ons immuunsysteem, nu dat de verkoudheden overal om de hoek loeren.
maandag 2 november 2015
SKINNY SINNER: Chocolaaaade koekjes! Mét chocoladestukjes! Maar zonder eitjes, zuivel en geraffineerde suiker. Jippie! Het kan!
Ik hou van koekjes! Mijn vrienden en familie lijken het soms te vergeten, maar voor deze healthy-periode, was ik een echte zoetebek. Ik hield zo van zelfgebakken lekkers, dat ik het zoveel mogelijk uit de weg ging -want anders at ik alles op, tot de laatste kruimel-.
Koekjes dus. Met twee kleuters in huis moet ik ook gewoon mee in koekjesland. Eentje als tienuurtje, en oh, nog een dessertje na het avondmaal. Koekjes moeten overal en altijd kunnen. Dus, uitdaging van de herfstvakantie? Koekjes die ook nog eens gezond zijn. Probeer dat maar even uit te leggen aan je juf, met dit Chocolade-chip-koekje in je hand.
Ze zijn vrij van gluten, eitjes, zuivel én geparaffineerde suiker. Voor mij klinkt dat een beetje als: "Verstop je in een hoekje en vreet ze snel op, voor iemand je voor is!"
Ingrediënten:
- 4el notenpasta naar keuze
- 3el kokosbloesemsuiker
- 1x merg van een vanillestokje
- 1tl wijsteenbakpoeder
- 1 kopje volkoren speltmeel
- 2el raw cacaopoeder
- 4el ahornsiroop
- 1/2 kopje fijngehakte amandelen
- 1/2 kopje 100% chocolade (of doe zoals ik en verkruimel een reep Lovechock Cherry&Chilli in je koekje!)
- 3el kokosolie
How to:
- Verhit de oven op 180° Celcius.
- Mix, in een grote kom, de notenpasta, de kokosbloesemsuiker en de vanille. Doe dit, makkelijkheidshalve met een staafmixer.
- Voeg nu de ahornsiroop, het speltmeel, het bakpoeder en de cacao bij elkaar. Kneed goed, tot het een fijne deegbal wordt. Normaal gezien kleeft die niet aan je handen. -Helaas!-
- Voeg de amandelen en de stukjes chocolade toe.
- Kneed alweer tot een deegbal.
- Neem een eetlepel deeg en duw die in een vormpje. Doe verder tot al je deeg op is. Ik gok dat je op een 12 koekjes zult uitkomen.
- Bak de boel 15 minuten.
- Laat afkoelen -PROBEER!-. Dit is belangrijk omdat de kokosolie echt 'koud' moet zijn om het perfecte kruimelige koekje te krijgen!
Smakelijk!
Labels:
ahornsiroop,
amandelen,
cacao,
cacaopoeder,
chocolade,
koekje,
koekjes,
kokosbloesemsuiker,
kokosolie,
lovechock,
notenpasta,
speltmeel,
vanille,
vegan,
veganbakery,
veganisme,
wijsteenbakpoeder
CELEBRATING FALL: Pumpkin chili, because I never met a pumpkin I didn't like!
Lieve foodies, de najaarsmoeheid heeft mij te pakken gekregen. Verschrikkelijk vind ik het dat het al donker is als ik nog aan het werk ben! Ik snak al naar het moment dat de dagen terug beginnen te korten.
Maar de herfst heeft zo ook zijn voordelen: pompoenen overal Je vindt ze overal, in alle kleuren en vormen. Tot hier toe had ik mij enkel nog maar beperkt tot de klassieke oranje pompoen en een butternut. Maar thanks to de nieuwe AH-reclamefolder heb ik me een keertje gewaagd aan een Japanse pompoen, met de groene schil. Ik kan je al waarschuwen, dit zijn kleine fuckers om door te snijden! Gebruik dus gerust eender welke pompoen je hebt liggen.
Maar de herfst heeft zo ook zijn voordelen: pompoenen overal Je vindt ze overal, in alle kleuren en vormen. Tot hier toe had ik mij enkel nog maar beperkt tot de klassieke oranje pompoen en een butternut. Maar thanks to de nieuwe AH-reclamefolder heb ik me een keertje gewaagd aan een Japanse pompoen, met de groene schil. Ik kan je al waarschuwen, dit zijn kleine fuckers om door te snijden! Gebruik dus gerust eender welke pompoen je hebt liggen.
zondag 1 november 2015
VEGAN VIBES: Veganistische #quiche? Yes! Met lekkuurree Basilicum-cream en een crispy quinoa-korstje! #miammiam
Oh wauw. Zelfs tijdens het maken van dit gerecht wist ik dat het resultaat echt ééntje-om-mee-uit-te-pakken zou zijn. Mediterraans top-gerechtje? Eh ja! Look, look look. En ook paprika, courgette en een hele hoop Italiaanse kruiden. Comfort-food met hoog pizza-gehalte! Dit is wat je nodig hebt!
Zin om er andere groentjes op te leggen? Probeer het met wat je maar wil! Asperges in de zomer, jonge worteltjes in de lente, go crazy! ;)
Labels:
basilicum,
cashew,
cherrytomaten,
courgette,
gebak,
groene paprika,
groententaart,
hartig,
look,
mediterraans,
oven,
paprika,
quiche,
quinoa,
rode paprika,
rode ui,
vegan,
veganisme
zaterdag 31 oktober 2015
VEGAN VIBES: WOW Won-Ton met lekkuuurrrre #paddenstoelen & #tofu ... #Indestoommandermee #Easy en #Moois op je tafel! #HerfstopzijnAziatisch!
Mijn studente uit Hong Kong is, zoals ik al wel vaker vertelde, een van mijn meest kritische juryleden aan tafel. Ook vandaag was haar mening ongezouten, in tegenstelling tot de sojasaus waar ze haar Won Ton vol smaak in doopte. "They are tasty", smakte ze. Lucky me. Maar ze leken niet op de Chinese, met varken gevulde exemplaren uit haar Home-Town-keuken.
Ik ben een rijst-papier-liefhebber. Sinds mijn keuken-vakantie naar het prachtige Vietnam, heb ik het áltijd in huis. Het is, om het in de woorden van mijn man te zeggen, een prachtig product. Je kan er ook alle kanten mee uit. Gefrituurd, gestoomd, of gewoon 'zo', uit het vuistje. Mijn springroll-verslingerde kinderen vullen ze met alles wat ze lekker vinden. Liefst van al met een grote schep rijstnoedels, véél avocado en een welgemikte wortel ertussen. Vandaag besloot ik om voor de meer Chinese variant te gaan. Op z'n Dim Sum. Won Ton.
Abonneren op:
Posts (Atom)