donderdag 21 april 2016
TAKE AWAY LUNCH: Zongedroogde-tomaten-met-champignons-in-een-quiche! #delicious#butterflyeffect
Hoewel ik niets liever zou willen dan thuis, achter mijn pc, een voltijdse blogger zijn, ben ik gewoon een juf die van 's ochtends tot 's avonds de deur uit is en haar lunchbox vult met lekkers. En dat het lekker moet zijn, dat is echt het enige wat telt. Oké, ook moet het heel erg vegan, gezond en liefst ook low-budget zijn, maar lekker...anders hoeft het niet!
Deze mindset, gecombineerd met een chaotisch gezin van bijna vijf, waaronder twee kleuters, een baby onderweg én een drukbezette echtgenoot maakt dat gezond lunchen soms echt mission-impossible is! Het is Mr. Foodie zelf die ijverde voor verse lunchboxes waar boterhammen verboden terrein waren. Een grondige planning en een stukje samen koken -dat vinden we bijna fijner dan in elkaars ogen weg duikelen- maakt dat het tot nu toe echt een culinaire trip doorheen vegan-land werd! Yummie! Onze doosjes-van-de-Chinees worden gevuld met zoveel heerlijke smaken en kruiden dat menig collega jaloers meekijkt. En dat allemaal door al die liefde! ;) Vandaag gingen we voor hartige taart! Here she comes!
Deze quiche is mijn eerste vegan quiche die ik zelf maakte. En vanaf nu staat er zeker elke twee weken eentje op de menu! Wa-aauw! Hallo tofu-vulling! Waarom heb ik jou niet eerder ontdekt? Voor mijn vegan-stap-in-het-diepe was ik een echte quiche-lover. Ik vulde het met -durf ik het zeggen?!- spekjes en tonijn, ui, prei,... Maar dat is ondertussen een vreselijke no-go. Toch miste ik die hartige groententaartjes héél erg. Met een frisse salade erbij is het echt het meest perfecte gerechtje op een zonnige lentedag.
Je kan hem trouwens ook maken met asperges of broccoli, net zoals je het met een originele quiche zou doen. Groenten die bestaan uit veel vocht hou je beter weg van dit receptje (bijvoorbeeld verse tomaten!). Maar, dat heb je ook als je eitjes gebruikt.
Goed, liefste foodies... Hier komt een heerlijk stukje voedsel. En ik wéét wel zeker dat je hem nog eens zal maken. En nog eens. En nog eens. En daarna nog een keer. En telkens zal je blij zijn met dat prachtig stukje taart-uit-de-oven.
Ingrediënten:
Voor de korst:
- 1 el lijnzaad (gebroken) en 3 el kokend water --> maak een lijnzaadei
- 1 cup hele amandelen
- 1 cup rauwe boekweitkorrels
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/2 el zout
- 1 el kokosolie
- 4 - 5 el water (afhankelijk van het deeg)
Voor de vulling:
- 1 blok tofu (500g)
- 1 el kokosolie
- 3 grote teentjes look
- 1 prei of 1 grote ui, in ringen
- 1 bakje champignons, in schijfjes
- 1/2 cup verse basilicum, fijngehakt
- 1/3 cup zongedroogde tomaten zonder olie (gedroogd), fijngehakt
- 2 cups spinazie
- 2 el edelgistvlokken
- 1 el gedroogde oregano
- 1tl zeezout
- peper
- chilivlokken
How to:
-Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een quiche-bakvorm met bakpapier.
- Voor de korst blend je de amandelen tot meel, nadien voeg je de boekweitkorrels toe.
- Voeg het lijnzaadei, de olie en de kruiden toe. Kruid met peper en zout. Het handigst is als je dit doet met een foodprocessor.
- Voeg nu beetje bij beetje water toe, ongeveer 5 eetlepels (kan ook meer of minder), tot je een koekjesdeeg-achtige textuur krijgt.
- Stort het deeg uit in het bakblik en boetseer de korst. Ik beloof je, dit is het moeilijkste deel van het verhaal. Gebruik je handen en maak een opstaande rand. Het hoeft niet perfect te zijn!
- Prik wat gaatjes in de bodem en bak hem goudbruin in de oven, zo'n 16 minuten.
- Voor de vulling mix je de tofu tot een creamy geheel. Ook hier kan je best je foodprocessor voor gebruiken. Pas op met het toevoegen van vocht. Is het tofu toch wat droog, kies dan voor amandelmelk. Béétje bij béétje! En liever niet dus.
- Roerbak de ui (of de prei) in de olie en pers de look hier over uit.
- Voeg de champignons toe.Bak hem helemaal klaar. Dit kan zeker zo'n 10 minuten duren. Je wil droge champignons.
- Kruid goed af met peper en zout.
- Voeg de kruiden toe, de zongedroogde tomaten, de edelgistvlokken, de oregano, de peper, de chilivlokken,...
- Doe nu ook de spinazie in de pan en laat hem slinken.
- Meng de groenten met de creamy tofu.
- Stort uit op je -ondertussen gebakken- bodem.
- Bak dit geheel nog een keer 35 minuten in de oven. Laat zéker 30 minuten afkoelen alvorens te snijden.
Héééérlijk met een verse salade!
Labels:
amandelen,
boekweit,
champignons,
edelgistvlokken,
kruiden,
lunch,
peterselie,
prei,
quiche,
spinazie,
tofu,
ui,
vegan,
zongedroogde tomaten
dinsdag 19 april 2016
TAKE-AWAY-LUNCH: Crispy chickpea-salad with loooots of greens!
Ja! Wat waren jullie happy met onze lunch-box-rubriek! Super! Er is geen ontkomen aan trouwens, deze week liepen de doosjes salade netjes met me mee naar school. Ik moet wel, want als ik mijn buikgevoel zou volgen, propte ik me vol rommel. Hallo kleine-baby-in-de-buik-dochter, wij eten hier gezond hoor!
Anyway, je kan er niet omheen. Ik, als vegan, krijg héél vaak de vraag of ik dan wel salade eet -als ik in een bistro ga lunchen- en krijg dan meestal een cesar-salade voorgeschoteld waar géén kaas of dressing meer op te bespreutren valt. Beetje zonde, want dan heb je eigenlijk op tomaten, sla en komkommer niet zo héél veel meer over.
Deze salade is echt een hit! Perfect als side-dish op een feestje, een lente bbq of gewoon, zoals ik deed, in je lunchbox. Hij leent zich er toe om zelfs een dagje op voorhand klaargemaakt te worden en blijft crispy till the end.
Gezien mijn nood aan ijzer besloot ik als hoofdingrediënt 'groene blaadjes' te nemen. In m'n koelkast bevonden zich een half zakje spinazie, een zakje 'jonge boerenkool' én Little-gem sla! Groentjeees! Njammie!
Ook is een dressing zo super-belangrijk, ze is als het ware de kers op je salad-taart! Deze dressing barst van de smaken en dat is maar goed ook, je wil alleen méér! Ik had een boel over, maar die gebruikte ik vrolijk de dag nadien op m'n courgettepasta.
Vergeef me de slechte foto, lieverds, hé... Het is en blijft een take-away-lunch, uitgekieperd in een afschuwelijk bordje op een afschuwelijk schoteltje. Maar zo'n héérlijk gerechtje!
Ingrediënten voor 2 personen
Kikkererwten-korstjes:
- 1 blikje kikkererwten
- 1 tl olijfolie
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl lookpoeder
- een snuif cayennepeper (naar smaak)
Vegan Dressing
- 1/2 cup cashewnoten, geweekt voor een nachtje
- 1/4 cup water
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1/2 el mosterd (met graantjes!)
- 1/2 el knoflookpoeder
- 1 kleine teen look, in stukjes
- 1/2 el Worcestershire-saus
- 1 el kappertjes
- zout en peper
Vegan Parmezaan
- 1/3 cup cashewnoten
- 2 el hennepzaadjes
- 1 teen knoflook
- 1 tl lookpoeder
- zout en peper
- 1 el edelgistvlokken
- 1 el olijfolie
Greens:
- 3 handen spinazie, heel fijn gesneden
- 2 handen jonge koolbladen, heel fijn gesneden
- 2 little gems
How to:
- Week de cashewnoten in water, minstens 4 uurtjes op voorhand.
- Rooster de kikkererwten. Verwarm hiervoor je oven op 200 graden. Kieper de kikkererwten in een bakblik en besprenkel met olijfolie. Kruid ze af met peper, zout, cayennepeper. Meng goed. Rooster 20 minuten, meng opnieuw en rooster nog enkele minuten aan de andere kant.
- Rooster de kikkererwten. Verwarm hiervoor je oven op 200 graden. Kieper de kikkererwten in een bakblik en besprenkel met olijfolie. Kruid ze af met peper, zout, cayennepeper. Meng goed. Rooster 20 minuten, meng opnieuw en rooster nog enkele minuten aan de andere kant.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing (behalve het zout) in een high-speed blender. Voeg het zout toe naar smaak.
- Voor de vegan-parmezaanse kaas: doe alle ingrediënten in een keukenmachine en puls enkele keren tot je een soort crumble hebt.
- Hak alle groene groenten in fijne sliertjes.
- Hak alle groene groenten in fijne sliertjes.
- Meng alles stevig door elkaar -behalve de dressing-. Die voeg je beetje bij beetje toe.
Optioneel: Voeg nog stukjes avocado toe. Dit maakt het éxtra smooth!
Labels:
cashewnoten,
cayennepeper,
citroen,
edeligstvlokken,
hennepzaad,
kappertjes,
kikkererwten,
knoflook,
knoflookpoeder,
look,
lookpoeder,
mosterd,
olijfolie,
water,
worchestershire-saus,
zout
vrijdag 15 april 2016
VEGAN VIBES: Pasta Primavera! Oh Yummie! Met perfecte pesto!
Het heeft eventjes geduurd, voor ik helemaal in lente-modus was in m'n keuken. Waar ik anders helemaal happy word van salades, stak het weer me zo tegen, dat ik bleef vasthouden aan comfy-kruip-in-je-zetel eten. Lekker warm. Maar néé, nu is het écht zover! Ik ben helemaal klaar! Voor de tweede keer op een week barst mijn wokpan van groene lekkere dingen. En yes, groene asperges mogen er ook deze keer bij!
Ik ben helemaal vrolijk deze tijd van het jaar. De eerste plantjes komen piepen in m'n moestuin en m'n zaadjes in m'n indoor-kiembakjes zien er super-sterk uit. Voor het eerst realiseer ik me dat ik m'n tuin gemist heb. En als Mr. Foodie hem helemaal lente-klaar maakt kan ik alleen glimlachend door het raam kijken. Dat ziet er al een heel stuk fijner uit. Het wordt aftellen naar onze eerste eigen salade!
Het verhuizen van een appartementje naar een eigen echt huis was iets waar ik het in het begin best moeilijk mee had. Het werk stopte niet. Een jaar lang heb ik me geërgerd aan alle mankementen die we 'nog moesten afwerken'. Maar dat is helemaal voorbij. Ik hou van m'n tuin met geïmproviseerde tuinmeubels, oude flessen als kaarshouders en hier en daar een plantje onkruid. Rome is niet op een dag gebouwd, en trouwens... Wat is er fijner dan een tijdje DIY?
Dit recept is een super-frisse pasta-dish. Je kan hem maken met zucchini, maar onze kids hadden liever spirelli op hun bord!
Deze smaakbom bevat paksoi, asperges, erwtjes, zout, peper en olijfolie. Helemaal in de lijn die we lekker vinden. De pesto is waanzin. Ga écht op zoek naar zongedroogde tomaten zonder olie of ander vocht. De echte gedroogde versie is zo héérlijk! Mijn favo tussendoortjes ondertussen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 120g ongekookte speltpasta / kamutpasta / ...
- 1/2 el kokosolie
- 1 paksoi, witte en groene deel apart fijngesneden
- 3 teentjes knoflook
- 1 bussel groene asperges
- 1 cupje bevroren erwtjes
- 2 handen vol fijngesneden spinazie
Voor de pesto:
- 1 teen look, fijngesneden
- 1 plantje basilicum, fijngehakt in grove stukken
- 1/4 cup zongedroogde tomaten zonder olie
- 1/4 cup hennepzaad
- 1 el citroensap
- 2 - 4 el olijfolie (afhankelijk)
- 1 el water
- zout en peper
How to:
- Meng alle ingrediënten voor de pesto met een blender of keukenmachine. Zorg dat er nog een bite is!
- Kook de pasta gaar.
- Fruit de look enkele minuten. Voeg de witte stukken van de paksoi toe.
- Doe de asperges -in kleine hapklare stukken- bij het geheel.
- Wok 8 minuutjes.
- Voeg nu de bladgroenten en de erwtjes toe.
- Roerbak tot deze min of meer geslonken zijn.
- Meng alles door elkaar: pesto, groenten én pasta.
Genieten!
VEGAN VIBES: Warm Salad with Strawberry! #njammie #zolente #groengroenergroenst
Normaal beschouw ik asperges absoluut niet als super-spannende groenten. Integendeel, als kind gruwelde ik er van! Sinds ik enkele jaren geleden de groene-variant leerde kennen, ben ik helemaal vrolijk als ze in de winkelrekken opduiken. Ze zijn krokant, fris en knallend van kleur. I like. Het geheim van een groene asperge - en volgens mij van 90% van onze groenten- is de kooktijd nooit een seconde uit het oog verliezen. Less is more! Hoe knapperiger de groente, hoe spannender de smaak!
Wist je trouwens dat asperges een bommetje vol vitamines zijn? Vitamlines K, Vitamines A, Vitamines B, Vitamines C... Ze zijn er allemaal! Dan heb je nog de vezels, het ijzer én de proteïne!
Dit is volgens mij een van m'n eerste échte lente-receptjes. Vreemd genoeg antwoorde Mr. Foodie op de sms 'Wat wil je vanavond graag eten?', 'Een salade!'. In m'n hoofd overliep ik de inhoud van de koelkast, en kwam ik tot de conclusie dat de aardbeien dringend verwerkt moesten worden. Zou dat kunnen? Asperges én aardbeien? Hm. Ja dus. Het was héérlijk!
Vegan, glutenvrij, nootvrij én soyavrij
Ingrediënten voor vier personen:
- 1 kopje quinoa
- 1/2 el olijfolie
- 1 prei, in fijne ringen en schoongemaakt
- 1 prei, in fijne ringen en schoongemaakt
- 2 teentjes look
- 1 bussel groene asperges, schoongemaakt en in stukjes van 2cm gehakt
- 1 plantje peterselie (blad), fijngehakt
- 3el olijfolie, voor de smaak (gebruik dus kwaliteitsvolle olie!)
- 1 cup aardbeien, in stukjes
- 1 cup erwtjes uit de vriezer
- 3 el citroensap
- 1/2 el rijststroop
- een snuif zout en peper
- citroenzeste, ter garnering
How to:
- Kook de quinoa in water met zout of wat groentenbouillon. Zet, wanneer het water kookt, het vuur wat minder hoog. Volg de aanwijzingen op de verpakking.
- In de wok stoof je de prei aan, samen met twee geperste teentjes look. Dit voor zo'n vijf minuten.
- Doe wat zout en peper erbij en roerbak samen met de asperges voor zo'n 7 minuutjes.
- Voeg erwtjes, peterselie en op het laatste aardbeien toe. Wok enkele minuten (afhankelijk van de erwtjes).
- Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar (olijfolie, citroensap, rijststroop, zout). - Giet de dressing over de warme salade en mix alles voorzichtig door elkaar. Kruid met zout en peper.
- Klaar! Voeg eventueel gehakte noten of citroenzese toe als garnering.
- In de wok stoof je de prei aan, samen met twee geperste teentjes look. Dit voor zo'n vijf minuten.
- Doe wat zout en peper erbij en roerbak samen met de asperges voor zo'n 7 minuutjes.
- Voeg erwtjes, peterselie en op het laatste aardbeien toe. Wok enkele minuten (afhankelijk van de erwtjes).
- Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar (olijfolie, citroensap, rijststroop, zout). - Giet de dressing over de warme salade en mix alles voorzichtig door elkaar. Kruid met zout en peper.
- Klaar! Voeg eventueel gehakte noten of citroenzese toe als garnering.
Labels:
aardbeien,
asperges,
citroen,
erwtjes,
glutenvrij,
look,
notenvrij,
olijfolie,
peterselie,
prei,
quinia,
rijststroop,
salade,
vegan
woensdag 13 april 2016
TAKE-AWAY-LUNCH: Gebakken rijst?! Nope! Bloemkool met een Aziatisch tintje! #uiteenbakjevandechinees
Njammie. Ik heb een nieuwe rubriek geïntroduceerd! Take-Away-Lunch! Aha! Sinds ik zwanger ben heb ik soms zoveel last van vermoeidheid, dat ik nog meer aan het plannen moet slaan om heelhuids de dag door te komen. Als ik gezond wil blijven eten, tenminste. Dat ik het vegan-zijn opnieuw uiterst trouw wil blijven én ondertussen fulltime Nederlands geef aan Anderstalige leerlingen én in een eerste leerjaar sta, maakt dat boodschappenlijstjes mijn portefeuille vullen en overal zakken van de supermarkt rondslingeren. Yes, deze Foodie heeft héél veel voorbereidend werk nodig om haar goede voornemens te volgen. Ik begrijp dus volkomen dat het soms gewoon niet lukt. Lucky me heb ik ergens nog deze blog om me te blijven focussen, anders was een afhaalpizza misschien ook een steeds vaker voorkomende optie.
Een tweede reden dat Take-Away-Lunch een echte must is, is Mr Foodie! Hoewel hij het nooit zal toegeven, zijn 'samen zwanger zijn' écht woorden die voor ons tellen. Let's focus on the goodies... Healthy lunches on the go!
Hoewel de foto misschien niet even super is als onze andere maaltijden, zit de smaak helemaal top! Het concept van deze rubriek is simpel: makkelijke maaltijden die je maakt tijdens het koken van je avondmaal (of vlak ervoor / erna), in een bakje van de meeneem-Chinees kiepert en vervolgens in je werktas propt. Easy!
Rijst maken van bloemkool is zo gebeurd, als je een goede foodprocessor hebt. Met mijn nieuwe MagiMix lukte het in 10 seconden. Ik doe het liever niet met de Vitamix, omdat de textuur dan héél snel pap wordt.
Ingrediënten voor 2 lunchboxen:
- 1 kleine bloemkool
- 1 kleine gele ui, fijngesneden
- 1/2 cup bevroren erwtjes
- 2 worteltjes, fijngesneden
- 1el sesamolie
- 1/4 cup sojasaus
- 1el kokosbloesemsuiker
- 1/8 tl gemberpoeder
- chili-vlokken
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
How to:
- Hak de bloemkool in stukjes en mix ze tot rijst in de foodprocessor.
- Zet even aan de kant.
- Doe de sesamolie in de wok. Laat heet worden.
- Voeg de sesamolie, de erwtjes en de wortelen toe. Wok 2 minuten.
- Meng voor de saus de sojasaus, de kokosbloesemsuiker, de gember en de chili-vlokken. Zet aan de kant.
- Meng nu de bloemkoolrijst in de wok.
- Roerbak even mee en overgiet met de saus. Wok nog 3 - 4 minuten.
- Doe er, als je wil, nog wat lente-uitjes over.
Klaar!
Wedden dat je morgenmiddag happy je lunchbox opent?! ;)
dinsdag 12 april 2016
SKINNY WRAAUW SINNER: Maca-Pindakaas-chocolade-buttercups. Dat is.. heerlijk veel chocolade én pindakaas. #ohwow.. voltreffer!
I love maca-poeder! Ik doe het echt vaak in m'n smoothies, cakes, pannenkoekjes... Héérlijk! Het zorgt niet alleen voor een lekkere smaak, het maakt ook onze hormoonspiegel meer gebalanceerd. Reden genoeg om er vandaag extra veel aandacht aan te besteden! Maca doet een beetje denken aan pindakaas -qua smaak-, maar net dat tikkeltje zoeter. Toen ik ze deze week combineerde, kreeg ik een echte boem-patat-wauw-buttercup. Uittesten dus!
Ik gebruikte trouwens speltstroop als zoetmiddel, dat was nieuw voor mij. Speltstroop is zoet, net als honing, maar heeft toch een echte graansmaak. Lekker! Moest je het treffen in de biowinkel, zéker even testen!
Mijn kinderen én Mr. Foodie zijn het eens met deze chocolade-verslaafde. Dit knabbeltje is héérlijk! We zouden kunnen leven op deze heerlijke rondjes chocolade! Volgende week maak ik ze beslist eens met amandelboter... maar komaan, wat gaat er nu boven pindakaas?!
De afgelopen week was het super druk... En jaaa... dat resulteerde in drie dagen uiterste stilte op onze facebookpagina! Sorry! Maar ik beloof om een tandje bij te steken, want, ik heb uiteraard wél gekookt! De komende dagen krijgen jullie een heleboel lekkers over je heen! Maar eerst... dit! Wat een pareltje!
Ingrediënten:
Chocolade:
- 1/2 cup kokosolie, in lopende vorm
- 3/4 RAW cacao-poeder
- 1/2 cup speltstroop
- een beetje zout
Pindakaasvulsel:
- 2/3 cup pindakaas (100% pinda)
- 1 el maca-poeder
- 1 el speltstroop
- 2 el boekweitkorrels (ongekookt, raw)
How to:
- Meng alle ingrediënten voor de chocolade en zet even aan de kant.
- Schep in 12 vormpjes 1el chocoladesaus. Cupcakevormpjes doen het prima.
- Bevries de chocolade 10 minuutjes, maak ondertussen de vulling.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling.
- Schep op elke chocoladebodem een schepje vulling.
- Overgiet met de resterende chocolade.
- Zet opnieuw in de vriezer, gedurende 1uur minstens.
- Geniet ervan ijskoud of op koelkasttemperatuur!
Njam... je gaat er ZO van houden!
Labels:
boekweit,
chocolade,
hapje,
koekje,
kokosolie,
macapoeder,
pindakaas,
raw,
rawfood,
skinny sinner,
vriezer
vrijdag 8 april 2016
VEGEN VIBES: Pasta Primavera! Met héérlijke vegan cheddar-cheese!
Lang, lang geleden... toen ik nog alles at wat mijn pad kruiste... -oh wat een tijd, vol guilty feelings!- was ik een echte macaroni-met-kaassaus-liefhebben. Héérlijk. Nu, macaroni lukt net nog vegan, maar kaassaus is echt een beetje afbreuk plegen op je lijf -en dat van die arme koe, uiteraard!-.
Toch is het niet zo moeilijk om de heerlijke smeuïgheid van dit gerecht te evenaren op een plant-based manier. Het geheim? Cashewnoten. Again. Wat een wereld zouden we hebben zonder!?
Nu, ik besloot om mijn hele recept een beetje in springmood te dompelen en dat resulteerde in een heerlijke pasta "Primavera". Perfect! Vaak wordt Pasta Primavera gemaakt met groene asperges, maar eerlijk? Ik vond ze écht nog te duur. Groene boontjes doen het evengoed!
Als pasta gebruikte ik Kamut-linguine, een perfect en gezond alternatiefje voor volkoren pasta!
Je hoeft geen edamame-boontjes te gebruiken als je niet wil. Met groene erwtjes krijg je hetzelfde vrolijke effect. Alleen, ik vond ze heerlijk en kieper ze overal bij!
Het top-ingrediënt van dit recept -en dat kan je eigenlijk in al je pastagerechten gebruiken-, is de vegan-cheddar-sauce. Die, opnieuw, net als de pindakaascupcakes, een vreemd maar héérlijk experiment was!
Ingrediënten (4 personen)
- 250g kamutlinguine
- 2el olijfolie
- peper en zout
- 1/2 flespompoen, in blokjes
- 1 gele paprika, geschild en in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 250g groene boontjes, in hapklare stukjes
- 1 pak edamame-boontjes
- 1 cup cashewnoten (geweekt voor 8u)
- 1/4 cup water
- 1 el miso (donker)
- 1/2 tl zout
- 4 zongedroogde tomaten (zonder olie)
- 1/4 el paprikapoeder
How to:
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Wok de stukjes ui, paprika en flespompoen tot ze gaar zijn in olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Doe halfweg de kooktijd de boontjes bij de pasta.
- Kook de edamameboontjes in een apart potje. Als je erwtjes gebruikt mogen ze ook even blancheren bij de pasta.
- Dop de edamameboontjes.
- Maak de cashewroomsaus (met een high-speed-blender!) door de cashewnoten met 1/4 cup kokend water, 1 el miso, 1.2 tl zout, 4 zongedroogde tomaten en 1/4 el paprikapoeder. Blend tot je een perfect homogene massa krijgt waar géén stukjes noot meer inzitten.
- Meng de pasta met de gewokte groentjes en de saus.
- Kruid goed af!
- Werk de bordjes af met de edamameboontjes of de erwten.
Njammie! Lente!
Abonneren op:
Posts (Atom)