zaterdag 6 juni 2015

SATURDAY SMOOTHIE: Beauty and the beet! #studysnack

 
Vorige week zette ik deze foto op de besloten Facebook groep van mijn opleiding, de nieuwsgierigheid naar het roze drankje was gewekt. Het recept werd direct gevraagd en de volgende dag verschenen er al verschillende foto's van medestudenten die de heerlijke smoothie ook hadden geprobeerd.
Ik ben er niet verlegen voor om te zeggen dat ik een echte smoothie-hype heb ontketend tijdens de examens!

Wij combineren onze lerarenopleiding met een job en dit is loodzwaar! Doorheen het jaar heb ik onze frisse verschijning zien veranderen in oververmoeide studenten met verkoudheden en koortslippen. Naar de examens toe moest hier dringend verandering in komen.

Tijd voor een vitamineboost dus! Grijp tijdens je studeerpauze naar een (groene) smoothie , in plek van al die chips en snoep, en voel je energiepijl de hoogte in schieten.

Ben je niet zo een bietjes fan? Neem dan zeker een kijkje bij onze andere smoothies, voor ieder wat wils! Vergeet ook niet onze groene smoothie tips te lezen.

Enkele tips uit ons assortiment:
The classic
Kale goes Coconuts
The perfect superfoods moothie

Wat heb je nodig?

Ongeveer 12 aardbeien
170gr rauwe rode biet
250-300ml plantaardige melk of yoghurt
1 eetlepel chiazaadjes (brainfood!!!)
optioneel: 1 banaan als je het graag zoet hebt.

How to?

In de blender en mixen!

vrijdag 5 juni 2015

THE LIFESTYLE: 3 healthy lifestyle hypes waar ik niet aan mee doe! #uitgetest


Ik geniet er van om nieuwe dingen uit te proberen van een healthy lifestyle. Maar sommigen dingen gaan gewoon te ver voor mij, of zijn niet haalbaar. Ik beweer niet dat ze niet goed zouden zijn, ze zijn gewoon niets voor mij!

donderdag 4 juni 2015

VEGAN VIBES: NON-FISH-A-LICIOUS: Over zeekomkommers en sobanoodles #voordedurvers


Of het er smakelijk uit ziet... goh ja... Dat laat ik vandaag even in het midden. Het was wel lekker. Echt eigenlijk. Al had ik het niet zien aankomen. Soms doe je gewoon dingen, lijken die wat te mislukken, doe je er nog wat bij -knoeien, heet zoiets- en uiteindelijk heb je een verrassend resultaat. Wel..zo ging het echt. Een knoeiboel (dat zie je op de foto) werd een smakelijk non-fish-a-licious receptje. Met een zeewiersmaakje en gebakken komkommer. Tja, soms moet je even origineel uitpakken..

woensdag 3 juni 2015

SKINNY SINNER: #RAW: The energy isn't in the idea... it's in the COOKIES #rawtill6 #vegan #stuitergevaar




Handsoffmyfoodies die het nog niet weten: ik ben juf. Niet echt juf. Ik geef geen les, neen ik ben zorgcoördinator. Diegene die de tassen thee duchtig achterover slaat met mama's en papa's tegenover me aan een tafeltje, peinzend over hun kids. Diegene die een hele dag nootjes knabbelt achter de pc, zoekend naar de juiste oplossing voor dat probleem. Maar, ook tassen thee slurpen, probleemoplossend denken... tjaa... dat vreet energie. Met het einde van het schooljaar in zicht, de non-stop bijkomende to-do-lijst-taakjes en de aankomende oranisatie-stuff ben ik echt helemaal uitgeput. Dat uit zich in... eh... zeuren. Ask Mr. Foodie. Hij gaat me bijna in de garage te slapen leggen vermoed ik zo.
Vandaag bracht-ie me effe een green-smoothie, op m'n topjob, omdat'ie bezorgd was dat mijn ogen zouden toevallen terwijl ik in de auto zat, of dat ik mijn dreadhead dreadloos zou maken van de -ik wil het woord niet gebruiken-... stress.
Om een lang verhaal kort te maken. Ik heb energie-tekort. Net als 90% van de Belgische bevolking. 

dinsdag 2 juni 2015

VEGAN VIBES: Caponata! #Siciliansalade! -The only thing better than eating Italian, is eating Sicilian! #Capisce!?-


Caponata! Dat klinkt bijna als 'Capisce?!' maar dan een beetje lekkerder. Dat ruikt als ratatouille, maar dan kruidiger. Dat is een beetje Italiaans, maar meer Zuiders. 
Caponata. Dat is zomer op je bord. Dat is liefde voor eten. Dat is alles. Maar dan meer. 
Maak het met soba-pasta als je zin hebt in een vullend gerecht, maak het met courgettenoodles -zoals ik- als je zin hebt in lessmess-food
Maar maak het, alsjeblief, bij herfstig weer in de lente. Yes, de zomer lijkt weer een stuk dichterbij. 

Dit gerecht bevat zoveel waanzinnige kruiden en smaken. Eventjes de belangrijkste op een rijtje... 

maandag 1 juni 2015

SKINNY SINNER: Raw snickers taste-a-like , a candy bar revelation!


Mijn mister-Handsoffmyfood heeft een tijdje geleden gevraagd om een receptje voor proteïnerepen te zoeken. Eigenlijk al veel te lang geleden, dus deze week besloot ik er werk van te maken. Hij is een fervente krachtrainer, vandaar de vraag naar proteïne. In dat wereld zit dat toch nog een beetje ingebakken.

Het mocht niet te moeilijk zijn en geen pindapasta bevatten. Sorry lieve schat, geen pindapasta, daar doe ik niet aan mee! Wat een vreemde vraag ook: geen pindapasta. Ik zou het liefst de hele dag door een potje leeg lepelen. 

zondag 31 mei 2015

OH MY OATS!: GO RETRO Gebakken appeltjes -op dochters bestelling- met een crumble erboven op -ook mama wil wat!-



Hm... Deze ochtend -om half zeven!- werd deze moeder gewekt door twee overenthousiaste kleuters. "Mamaa, heb je al zin om je tenen uit bed te steken?", vroeg mijn vijfjarige, duidelijk goed uitgeslapen dochter, me. Néén. 
Ik mompelde dat ik er helemaal nog niet klaar voor was, dat ik eerst nog wat snoezeltijd nodig had, maar zij opperde dat ze écht zin had in gebakken appeltjes en dat haar buik grommelde. 
Oké dan.