zondag 4 oktober 2015
PUMPKINIZE IT: #Pompoenen om te zoenen met een romig kokosmelksausje en een snuif kaneel -enkelvoorgenieters!-
De grootmoeder van mijn kids had balletjes met krieken gemaakt. Dit typische zondagse gerecht kon me vroeger echt vrolijk maken, maar vandaag verscheen er dan toch eerder een diepe denkrimpel. Een weekend vol workshops en tja... een lege ijskast was het resultaat. Ik snuffelde even door mijn onderste groentenlade en jeps, alles was ik dacht nodig te hebben lag op mij te wachten: een mini-butternutpompoen en een wortel. Nog een uitje, hazelnoten, specerijen en peterselie uit m'n tuintje later was het echt een heerlijk gerechtje. Die balletjes met krieken? Nee... geef mij maar deze herfstige kruidige schotel!
Labels:
butternut,
diner,
flespompoen,
garam masala,
gember,
halloween,
hazelnoot,
herfst,
kokosmelk,
peterselie,
pompoen,
pumpkin,
rode linzen,
rozijnen,
ui,
vegan,
wortel
vrijdag 2 oktober 2015
SKINNY SINNER: Het is #weekend, dus is het #baktijd! Koekjeeeees! #kidsproof en #njummiee!
Weekend! Niets fijner op een zaterdagnamiddag dan héélijk koekjes te bakken met de kids! Deze receptjes zetten je alvast helemaal op weg om aan de slag te gaan. Weinig ingrediënten en een heleboel lekkers in je oven later heb je alvast veel knabbels voor de thee-tijd in de namiddag, als toetje na het diner of gewoon 's avonds voor de televisie, onder je dekentje!
Hier gaan-we!
En nu,
Happy weekend lovies!
xoxo Lieselotte
Hier gaan-we!
1. Chocolade-energie-repen!
En yes. Dit is een van mijn eerste eigen mommy-made tussendoortjes! Super lekker! Met een basis gemaakt uit dadels en zalig veel pure -ga voor 100%- chocolade kan het alleen maar hoog scoren op 'dit moet je proeven'-lijstje! Een goede blender is een must... of stevige haktechnieken!
Chocoladerepen!
Chocoladerepen!
2. Vegan Brownies!
We beginnen onmiddellijk met echt een heerlijk lekker dingetje! Chocolade-brownies! Zalig! Alleen al door naar de foto te kijken word ik helemaal warm vanbinnen. Heerlijk!
Ze zijn best een uitdaging, maar eigenlijk, elke inspanning zo waard!
Ze hebben hun smeuigheid van banaan... en toch zijn ze helemaal CHOCOLADE-Shock!
In the name of chocolate!
Ze zijn best een uitdaging, maar eigenlijk, elke inspanning zo waard!
Ze hebben hun smeuigheid van banaan... en toch zijn ze helemaal CHOCOLADE-Shock!
In the name of chocolate!
3. Appelcake
Appelcake scoort altijd, zéker in de maand september, dan zijn ze immers op hun best!
Appeltjes, rozijnen, walnoten én kaneel. Jammie! Dit vraagt om dikke sneden cake, thee, en keuvelen bij een tuin-vuurtje bij valavond.
Appeltjes, rozijnen, walnoten én kaneel. Jammie! Dit vraagt om dikke sneden cake, thee, en keuvelen bij een tuin-vuurtje bij valavond.
En nu,
Happy weekend lovies!
xoxo Lieselotte
Labels:
appelcake,
bakken,
brownie,
gebak,
gezond,
raw,
rawfood,
skinny sinner,
vegan,
veganchallenge,
zaterdag
donderdag 1 oktober 2015
SKINNY SINNER: #Hazelnut broodje met volle #vanilla-smaak. #suikervrij & #glutenvrij Jippie! 't Is Vegan! #wereldveggiedag #plantpower *boem*
Oh! Dit is zo'n lekker dingetje! En het past helemaal in het thema van de dag! Het is feest want #Wereldveggiedag is weer daar! Daar hoort een vegetarisch gerechtje bij, akkoord, maar een volledig plantaardig receptje past nog beter in het plaatje! Het is immers ook 1 oktober! Start van de #Veganchallenge 2015! Aan de 41 leden in ons enig echt Vegan-Challenge team... Gogogo! Wat zijn jullie toppers!
Dit broodje, of cake, je mag kiezen... -Ik prefereer brood, dan voel ik me minder schuldig als ik het als ontbijt eet-, heeft een heerlijke specifieke, volle en romige notensmaak.
Door de geprakte bananen krijg je een een heerlijk smeuïg geheel met knapperige noten.
Dit broodje, of cake, je mag kiezen... -Ik prefereer brood, dan voel ik me minder schuldig als ik het als ontbijt eet-, heeft een heerlijke specifieke, volle en romige notensmaak.
Door de geprakte bananen krijg je een een heerlijk smeuïg geheel met knapperige noten.
Labels:
agavesiroop,
amandelmelk,
appelazijn,
banaan,
brood,
hazelnoot,
hazelnootbrood,
hazelnootcake,
hazelnootmeel,
kokosolie,
psyllium,
vanille,
vanillecake,
vegan,
vegan-challenge,
walnootmeel,
wereldveggiedag
woensdag 30 september 2015
VEGAN VIBES: Gepimpte couscous van bloemkool! #eennieuwetwist
Dus heel hard bedankt aan de foodies van ons vanaf toen al volgenden en onze receptjes uitprobeerden.
We thank you, we love you!
Wat verander je aan het receptje om het een nieuwe twist te geven?
- Vervang de wortels en courgette door zoete aardappel.
- Roer er net voor het serveren wat rucola en fijn gesneden dadels door.
dinsdag 29 september 2015
SUPER SOUPS: Roze prinsessensoep met rode biet!! #vitamientjes
Ik heb maar één favoriete kleur: roze in alle tinten en schakeringen!! "Ben jij daar nu nog steeds niet uitgegroeid?", krijg ik vaak als vraag. Waarom zou ik? Diep vanbinnen blijven we toch voor altijd het prinsesje dat graag rond liep met plastic muiltjes en een tiara op haar hoofd.
maandag 28 september 2015
VEGAN VIBES: #Spicy yellow beans & Sugar-Snap #Fennel-salade -Spicy and sweet... Yes we can!-
Ah! Dit is een fijntje! Het was inspiratie à la minute! Ik had boterboontjes, sugarsnaps, venkel en heel wat erwtjes die dringend moesten verdwijnen uit m'n koelkast. Het resultaat was verrukkelijk. Ja, zelfs mijn fijne HongKong-studente die muizenporties eet, schepte drie keer haar bordje vol. Volmondig gesmak van mijn tafelgenoten bevestigde wat ik zelf wel kon proeven. 't Is blogmateriaal. "Yes! This is really good" zei ze ter bevestiging van mijn vragende blik. (-Niki, mijn student-logee, is een van de peilers naar jullie smaakpapillen. Zij, mijn kids, en mijn liefste Mr. Foodie zijn bloedernstig in het beoordelen van wat jullie onder jullie neuzen krijgen-).
Dus, lieve mensen, dit was mijn speed-it-up diner.
Je kan, uiteraard, een schoteltje groenten minder maken. Maak ik had nu eenmaal écht zin om een bordje vol smaken op de tafel te toveren.
Labels:
boontjes,
diner,
erwtjes,
gele boontjes,
kruidig,
munt,
spicy,
sugarsnaps,
tomatensaus,
vegan,
veganistisch,
venkel,
venkelknol
zondag 27 september 2015
VEGAN VIBES: Speltpasta met funky savooi en lekkuurrree pompoen! #autumnlovers
Vandaag klokten we om half twee onze tweede officiële workshop af. Een heel weekend samen doorbrengen, in winkels, de auto, vreemde keukens en nadien gewoon met een tas thee aan mijn eigen fornuis. Het was best intensief, én fijn.
We werkten een avond rond gezonde lunch, en hadden het vanochtend over gezond winkelen. Omdat ik helemaal geen tijd -en neen, ook geen zin eigenlijk- meer had om nog uitgebreid achter de kookpotten te staan, koos ik voor een kort maar super lekker gerechtje.
Abonneren op:
Posts (Atom)