woensdag 18 mei 2016

OH MY OATS: Perzik & Quinoa-crumble #breakfast #dessert




Zaterdagochtenden zijn fantastisch. Tijd voor een uitgebreid ontbijtje samen met het hele gezin. Soms halen we de keuken, soms is het bed van mama en papa-foodie echt ver genoeg. Dit is echt zo'n potje dat je met plezier opeet, terwijl je het zonlicht zachtjesaan laat binnensijpelen in je hoofd. 

Als ik écht tijd neem om te ontbijten neem ik m'n oven even bij de hand. Niets boven gebakken havermout, zachte stukken fruit of versgebakken broodjes. Met daar nog een heerlijk kopje koffie bij ben ik klaar om een weekendje door te gaan. 

VEGAN VIBES: Krokant Knäckebröd, helemaal Zweeds. Want we houden van Scandinavisch goed.






Er is iets magisch aan bakken. Vroeger, toen ik nog niet vegan of gezond at, was ik een absolute liefhebber van patisserie. De dag dat mijn eerste roomsoezen lukten, herinner ik me nog glashelder. Van puur plezier at ik ze bijna allemaal zelf op. Heerlijk.
Het fijnste aan bakken volgens mij, is de geur die het in je hele huis verspreidt. Je kan er moeilijk niet blij van worden, toch? Zelfs vandaag, nu ik geen echt brood meer eet, kan ik nog genieten van de geuren van artisanaal gebakken broodjes. 

OH MY OATS: Zoete appels in de oven met quinoa en bessen. Een stukje hemel.


Ik ben een echte appelfanaat. Niet alleen ik trouwens, ook mijn kinderen verslinden er minstens twee per dag. Ik eet ze graag snel snel uit het vuistje, of gewoon lekker warm... gebakken in de oven. Het was héél erg lente, maar met de wat koudere dagen nu, krijg ik een beetje herfst-weemoed. Gebakken appeltjes dan maar.
Het recept op zich is super-simpel om te maken. Je hoeft er weinig voor te kunnen koken. Misschien is mengen wel het enige wat je echt moet doen. 

dinsdag 17 mei 2016

VEGAN VIBES: Pasta Puttanesca! Haal Italiê gewoon even in je keuken! #roastedtomatodish




Hoewel de zon ons niet echt vergezelde vandaag, weiger ik nog langer toe te geven aan die donkere wolken. En, hoe haal je meer zomer in je huis dan met heerlijke romige Italiaanse tomatensaus? Voor mij is het een instant-flashback naar onze lekkere maanden in Toscane en Bologna, enkele jaren geleden. De smaak van de zon zit letterlijk in de Mediterraanse keuken. En, als je de zon niet mee hebt -zoals wij dus-, kan je, net als ik, de tomaten gewoon even roosteren in de oven! ;)

maandag 16 mei 2016

WEETJE: Heeft fruit teveel suiker?! #geefmijmaardiezoutekoekjes

Enkele weken geleden verscheen mijn foto in Flair België. Waar ik dacht dat de reportage de nadruk zou leggen op een verandering van eetpatroon, ging het voornamelijk over 'vermageren'. Dat ik veel ben afgevallen door all the way vegan te gaan, zal ik niet ontkennen. Dat het me gemotiveerd houdt, als het moeilijk gaat, ook niet.
Nu goed, ik ben zwanger en kan me dus behoorlijk ergeren aan sluipkilo's. Na zes maanden zwangerschap zijn er ook zo'n 5 kilo's aangevlogen. Hoewel iedereen me toeroept dat het normaal is om bij te komen -gezond zelfs-, kan ik er niet aan weerstaan om af en toe weemoedig te staren naar die strakke zomerjurkjes. Oh god. Gaan ze ooit nog passen? 


woensdag 11 mei 2016

VEGAN VIBES: Superfood-wraps! Gevuld met courgettesliertjes, pesto, avocado-dressing én gegrilde aubergine!



Oke. Ik dacht: Doe eens wat anders met courgette-slierten. Eindeloos veel pasta-bordjes geleden vond ik 'zoodles', of, courgette-noodles, een fantastisch initiatief om mijn cravings naar pasta te temperen... Maar nu wilde ik wat nieuws! In m'n koelkast lag een verdwaalde avocado -die gingen we pureren!-, nog een citroen in de fruitschaal en verder had ik nog wat zongedroogde tomaatjes op overschot. Let's kick some ass dus. Even zien wat ik van deze dingen maken kan... 


dinsdag 10 mei 2016

VEGAN VIBES: Eat the rainbow! #griledtempeh #veggiestotjeploft


De regen heeft toegeslagen in mijn hoofd. Waar afgelopen weekend het zonnetje scheen op ons terras en in mijn ogen, kijk in nu een beetje sip door het raam. Wat een trieste bedoeling! Tijd voor een spetterend lente-gerecht. Met een hele vrolijke regenboog als hoofdrol.  Vandaag had ik écht zin om wat met tempeh te doen. Dat is al heel lang geleden.