dinsdag 23 juni 2015

VEGGIE VIBES: Carrot #burgers with a twist of #sesame!

 
Vroeger kocht ik elke week veggie wortelburgers in de supermarkt! Lekker waren ze, maar ook ongelofelijk vettig en niet zo gezond als ze doen uitschijnen. Het is al enkele jaren geleden dat ik ze nog gegeten had en deze week had ik er echt zin in.
Omdat ze totaal niet samen gaan met onze gezondere lifestyle nu ging ik op zoek naar receptjes om zelf wortelburgers te maken.

maandag 22 juni 2015

Teamwork makes the dream work! #verslag #toekomst #zoalsde professionals


Gisteren was het zover: onze grote handsoffmyfoodvergadering! Ik kwam bij Lieselotte aan en zag haar hubby al direct druk in de weer met een rode kool en de blender. We konden dus van start met een heerlijk, healthy, paarse smoothie. Een ideale start van een productieve zondag!

Nieuwsgierig naar wat er allemaal uit de doos gekomen is?

  • Velen hadden ons gezegd dat onze gerechten vaak een stapje te ver zijn. Maar als je ze even bekijkt zijn ze helemaal niet moeilijk hoor. In de meeste grote supermarkten vind je de ingrediënten ook zo terug. Maar we geven toe dat wij misschien de basic-veggie/vegan-gerechtjesfase al voorbij zijn. We hebben dus besloten om af en toe wat meer back-to-basics te gaan denken! Maak je al maar klaar voor de veggie stoemp met 'worstjes'.
  • Elke eerste zondag van de maand hebben wij ook iets nieuws, maar dit houden we nog even geheim. Een kleine tip? We willen ook de mister foodies onder jullie wat meer aanspreken!
  • Ik ga proberen elke maand mijn favoriete workout met jullie te delen die je gewoon @home kan doen. Zet die sportschoentjes al maar klaar dus.
  • Wij gaan een YouTube-channel maken! Oh ja, met filmpjes van ons in de keuken, als we onze lachbuien onder controle kunnen krijgen tenminste ;)
  • De plannen voor een eigen website zijn in de maak. Maar voor het zover is gaan we onze blogspot toch wat gebruiksvriendelijker proberen te maken. Dit gaat gepaard gaan met veel fronsende wenkbrauwen en een paar vieze woorden, want dat is echt Chinees voor ons.
  • Diegene die achter workshops vroegen blijven nog even op hun honger zitten. We moeten eerst nog wat meer info op doen over de praktische kant hiervan. Hopelijk snel meer nieuws hierover!
Waarschijnlijk ben ik nu nog 101 dingen vergeten neer te schrijven, want als het over ons blogkindje gaat, kunnen we blijven praten en dromen.





zondag 21 juni 2015

SKINNY SINNER: PurplePie! For the love of berries. Strawberries. Blueberries. Oh and pecannuts... off course.


Soms, soms heb je een feestje. Een zomerfeest. Jaarlijkse traditie. En je weet dat je familie steen-goed is in dessertjes maken. En je wéét dat je dat verschrikkelijk vindt, want dat de smaak van rijstpap en tiramisu je nog zo helder voor de geest staat én je het zo waanzinnig lekker vond, dat je amper zal kunnen weerstaan. 
Tenzij... tenzij je gewoon uitpakt met iets waar je zelf compleet los van kan gaan. Iets lekkers, iets knallend, iets waar iedereen toch even een stukje van wil.
En toen plopte er een idee in m'n hoofd. Een raw-taart. Een paarse raw-taart. Met een krokante bodem -nootjes, natuurlijk!-, een heerlijke smeuïge toplaag -nootjes, wat anders?!- en een knallend palletje fruit.

zaterdag 20 juni 2015

WRAAAUWWWWWfood: Vietnamese loempia's met heerlijke gemarineerde spinazie! Less than 30minutes!


Vietnamese Loempia's! Want ja, het is echt niet ver meer! Binnen een dikke 14 dagen slurp ik noedels en eet ik rijst! 

Mijn kids zijn echte foodies. Al heb ik soms wat werk gehad met het verkopen van mijn maaltijden, meestal zijn ze best tevreden met wat er voor hen op tafel verschijnt. Dit gerechtje is echt een easy-peasy ding om je kinderen voor warm te krijgen. Het zijn loempia's. Loempia's werken.. altijd. 
De vulling van de loempia's maak je zo gek als je zelf wil. Ik maakte twee versies. Een dochterversie (hello spinazie!) en een zoonversie (hello avocado!). Toch waren ze het unaniem eens, ze waren allebei even lekker! 

vrijdag 19 juni 2015

VEGGIE VIBES: Quinoa salade full of beets and greens, #lunch op zijn best!

 
Jullie hebben gisteren al een voorsmaakje gekregen van deze rozige lunchsalade. Ik ben niet zo een fan van salades maar ik weet wel dat ze super healthy zijn en de ideale lunch. Daarom ga ik steeds opzoek naar nieuwe receptjes. And.....we have a winner!

Soms eet ik mijn probeersels dan met lange tanden op en heb ik al lang spijt dat er niets anders meer in mijn lunch box zit. Maar bij deze quinoa salade heb ik mijn vingers afgelikt, en denk ik er aan om hem voor de 3de dag op rij mee te nemen.

Nu even iets totaal anders: zondag gaan wij weer even samen zitten om alles van onze blog te bespreken. Hebben jullie tips of tricks voor ons? Zou je iets meer/minder willen zien? Weet je iets leuks dat wij kunnen uitproberen/doen?
Let us know, door hier onder te reageren of via onze facebookpagina!

Dan nu verder met het yummy yummy receptje.
Vegan? Laat de geitenkaas weg en je hebt nog steeds een lekkere salade.

Wat heb je nodig?

  • 100gr rauwe rode biet
  • 75 gram quinoa (ongekookt gewogen)
  • 1/2 appel
  • Een paar walnoten
  • Handje of 2 rucola
  • Een paar stukjes geitenkaas van een rolletje. 

How to?
  • Kook je quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
  • Rasp de biet en appel en meng deze met de noten en rucola.
  • Voeg de quinoa toe en leg er een beetje geitenkaas bij.
  • Mix alles en ready for lunch!

donderdag 18 juni 2015

FOODSPIRATION for foodies #1!

Eindelijk de examens zijn voorbij. Dat maakt nog niet dat mijn stressniveau gezakt is, integendeel. Want nu is het wachten geblazen op de uitslag, nagelbijten!!! Hierdoor vandaag geen receptje want ik ben nog niet tot koken geraakt. Maar wel heel wat food-inspiration!

Ik krijg vaak de vraag: Wat eet je dan zoal? Wel hier enkele voorbeeldjes....
P.s. Dit is niet allemaal op één dag!



 

Mijn lunch van vandaag, heerlijk! Morgen krijgen jullie het receptje, want ik was alles vergeten te wegen. 
Hint hint: Bietjes, bietjes, bietjes.

 
Breakfast-time! Mijn favo, speltrijstwafels met pindapasta en banaan. Daarbij een ijskoude smoothie van kefir, banaan en framboosjes, mmmm. Hier mogen ze mij elke morgen voor wakker maken ;)

 
Een  studeersnackje: kiwi, mango en bosbessen, begeleid door een glaasje groene thee met citroen.
 
 
Weer een ontbijtje: pancake van rijstmeel en lijnzaad en een green smoothie! Oh ja en deze had je niet verwacht hoor, onder het fruit zit een laagje pindakaas. Hoe kan het ook anders ?!

 
Sojaboontjes gekocht bij Albert Heijn. ik ben er nog niet uit wat ik er ga met maken. Heeft er iemand tips?



 
Lovechock, i love it! Mijn favorietje is de almond-fig, helaas is die al weken uitverkocht in de winkel waar ik ze steeds haal. Ik trakteer mezelf elke week op 1 reep op de weg naar school.
Let trouwens op de prachtige vloertegeltjes van de school.

 
Een probeersel om een hamburger van rode biet te maken. Het was lekker maar nog niet volledig naar mij zin. Dit receptje heeft eerst nog wat bijspijkering nodig voor jullie het krijgen. Watertand eerst maar wat op de foto ;)

 
Diner met lots of veggies en zoete aardappel uit de oven.


 

woensdag 17 juni 2015

WRAAAUWWWFOOD: #Zucchini spaghetti and #Pistachio Pesto... Mama mia!


Na het "Dutch-Raw-Food-festival" vorig weekend, ben ik hélemaal in de sfeer. Raw-food overal. Ik kocht mezelf daarstraks een kiemkastje -dat ik dat nog niet eerder had gedaan- en mijn zaadjes staan te weken. Op naar een kiem-juice! 
Tot de tijd dat ik kan experimenteren met allerlei baby-plantjes, kieper ik lekker wat anders bij elkaar. Vandaag had ik echt een pasta-zinnetje. Niets simpeler dan Zucchini, toch?