zondag 21 juni 2015

SKINNY SINNER: PurplePie! For the love of berries. Strawberries. Blueberries. Oh and pecannuts... off course.


Soms, soms heb je een feestje. Een zomerfeest. Jaarlijkse traditie. En je weet dat je familie steen-goed is in dessertjes maken. En je wéét dat je dat verschrikkelijk vindt, want dat de smaak van rijstpap en tiramisu je nog zo helder voor de geest staat én je het zo waanzinnig lekker vond, dat je amper zal kunnen weerstaan. 
Tenzij... tenzij je gewoon uitpakt met iets waar je zelf compleet los van kan gaan. Iets lekkers, iets knallend, iets waar iedereen toch even een stukje van wil.
En toen plopte er een idee in m'n hoofd. Een raw-taart. Een paarse raw-taart. Met een krokante bodem -nootjes, natuurlijk!-, een heerlijke smeuïge toplaag -nootjes, wat anders?!- en een knallend palletje fruit.

zaterdag 20 juni 2015

WRAAAUWWWWWfood: Vietnamese loempia's met heerlijke gemarineerde spinazie! Less than 30minutes!


Vietnamese Loempia's! Want ja, het is echt niet ver meer! Binnen een dikke 14 dagen slurp ik noedels en eet ik rijst! 

Mijn kids zijn echte foodies. Al heb ik soms wat werk gehad met het verkopen van mijn maaltijden, meestal zijn ze best tevreden met wat er voor hen op tafel verschijnt. Dit gerechtje is echt een easy-peasy ding om je kinderen voor warm te krijgen. Het zijn loempia's. Loempia's werken.. altijd. 
De vulling van de loempia's maak je zo gek als je zelf wil. Ik maakte twee versies. Een dochterversie (hello spinazie!) en een zoonversie (hello avocado!). Toch waren ze het unaniem eens, ze waren allebei even lekker! 

vrijdag 19 juni 2015

VEGGIE VIBES: Quinoa salade full of beets and greens, #lunch op zijn best!

 
Jullie hebben gisteren al een voorsmaakje gekregen van deze rozige lunchsalade. Ik ben niet zo een fan van salades maar ik weet wel dat ze super healthy zijn en de ideale lunch. Daarom ga ik steeds opzoek naar nieuwe receptjes. And.....we have a winner!

Soms eet ik mijn probeersels dan met lange tanden op en heb ik al lang spijt dat er niets anders meer in mijn lunch box zit. Maar bij deze quinoa salade heb ik mijn vingers afgelikt, en denk ik er aan om hem voor de 3de dag op rij mee te nemen.

Nu even iets totaal anders: zondag gaan wij weer even samen zitten om alles van onze blog te bespreken. Hebben jullie tips of tricks voor ons? Zou je iets meer/minder willen zien? Weet je iets leuks dat wij kunnen uitproberen/doen?
Let us know, door hier onder te reageren of via onze facebookpagina!

Dan nu verder met het yummy yummy receptje.
Vegan? Laat de geitenkaas weg en je hebt nog steeds een lekkere salade.

Wat heb je nodig?

  • 100gr rauwe rode biet
  • 75 gram quinoa (ongekookt gewogen)
  • 1/2 appel
  • Een paar walnoten
  • Handje of 2 rucola
  • Een paar stukjes geitenkaas van een rolletje. 

How to?
  • Kook je quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
  • Rasp de biet en appel en meng deze met de noten en rucola.
  • Voeg de quinoa toe en leg er een beetje geitenkaas bij.
  • Mix alles en ready for lunch!

donderdag 18 juni 2015

FOODSPIRATION for foodies #1!

Eindelijk de examens zijn voorbij. Dat maakt nog niet dat mijn stressniveau gezakt is, integendeel. Want nu is het wachten geblazen op de uitslag, nagelbijten!!! Hierdoor vandaag geen receptje want ik ben nog niet tot koken geraakt. Maar wel heel wat food-inspiration!

Ik krijg vaak de vraag: Wat eet je dan zoal? Wel hier enkele voorbeeldjes....
P.s. Dit is niet allemaal op één dag!



 

Mijn lunch van vandaag, heerlijk! Morgen krijgen jullie het receptje, want ik was alles vergeten te wegen. 
Hint hint: Bietjes, bietjes, bietjes.

 
Breakfast-time! Mijn favo, speltrijstwafels met pindapasta en banaan. Daarbij een ijskoude smoothie van kefir, banaan en framboosjes, mmmm. Hier mogen ze mij elke morgen voor wakker maken ;)

 
Een  studeersnackje: kiwi, mango en bosbessen, begeleid door een glaasje groene thee met citroen.
 
 
Weer een ontbijtje: pancake van rijstmeel en lijnzaad en een green smoothie! Oh ja en deze had je niet verwacht hoor, onder het fruit zit een laagje pindakaas. Hoe kan het ook anders ?!

 
Sojaboontjes gekocht bij Albert Heijn. ik ben er nog niet uit wat ik er ga met maken. Heeft er iemand tips?



 
Lovechock, i love it! Mijn favorietje is de almond-fig, helaas is die al weken uitverkocht in de winkel waar ik ze steeds haal. Ik trakteer mezelf elke week op 1 reep op de weg naar school.
Let trouwens op de prachtige vloertegeltjes van de school.

 
Een probeersel om een hamburger van rode biet te maken. Het was lekker maar nog niet volledig naar mij zin. Dit receptje heeft eerst nog wat bijspijkering nodig voor jullie het krijgen. Watertand eerst maar wat op de foto ;)

 
Diner met lots of veggies en zoete aardappel uit de oven.


 

woensdag 17 juni 2015

WRAAAUWWWFOOD: #Zucchini spaghetti and #Pistachio Pesto... Mama mia!


Na het "Dutch-Raw-Food-festival" vorig weekend, ben ik hélemaal in de sfeer. Raw-food overal. Ik kocht mezelf daarstraks een kiemkastje -dat ik dat nog niet eerder had gedaan- en mijn zaadjes staan te weken. Op naar een kiem-juice! 
Tot de tijd dat ik kan experimenteren met allerlei baby-plantjes, kieper ik lekker wat anders bij elkaar. Vandaag had ik echt een pasta-zinnetje. Niets simpeler dan Zucchini, toch?

dinsdag 16 juni 2015

WRRAAUUWWWFOOD: Rode Kool met knapperige peertjes en granaatappel -Yes... you'll love this one!-


Er zijn dingen die ik helemaal niet zo fantastisch vind. Rode kool bijvoorbeeld. In 'gare' vorm krijg ik er letterlijk rillingen van. Hoewel ik het al op 100 manieren heb geprobeerd, je krijgt me nooit helemaal gewonnen. Tenzij... rauw! Ik hou van de mooie kleuren, de knapperige structuur en van de smaak -die niet te vergelijken valt met de gestoofde variant-. Bij deze, een van de vergeten groenten op onze blog! 
En ja, het is een raw-salad geworden vandaag. In no-time staat-ie op tafel en geloof me, zelfs mijn kids smikkelden hun buikjes vol! 

maandag 15 juni 2015

SEAWEEDSMOOTHIE: Zeewierwonders? Jep, spirulina en chlorella... #Superfoodsmogenafentoe


Hmm... De komende week kan ik alleen maar glimlachen. Hoe moe ik ook ben. Ik ben vooral blij blij blij.

Gisteren maakte ik een super daguitstapje. Met het hele gezin hopla, richting A'dam! Niet voor een gezellig stadsbezoek -hoewel er in Amsterdam zooo-veel fijns te beleven valt op foodie vlak-, bezocht ik een boerderij-site net buiten het centrum. Boerderij Langerlust was de hele zondag de place to be voor raw-foodies en health-lovers, met de derde editie van het enige echte "Dutch Raw Food Festival". Klinkt veelbelovend.